Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
Тут проблема дещо в іншому - 10 Гбіт звичайному юзеру нема куди утилізувати. Жоден інтернет-сервіс не дасть такої швидкості. Навіть якщо качати торент, то доки він розженеться на максимум, вже і файл скачається.
Якщо хостити у себе сервер з піратськими фільмами, то можна утилізувати принаймні висхідний канал, але, думаю, таке вже не сподобається провайдеру.
Steam чудово тягне гігабіт, допускаю що і 10 витягне. А так загалом згоден. Ще і ssd нормальний потрібен. Та і мережеву карту на десятку окремо купувати треба. Ціна роутерів космос, а тягнуть вони дофіга що під час блекаутів не дуже.
Щодо 30 метрів знаю, але є ще момент. Я не бачив пасивних poe інжекторів на 10гігабіт. Відповідно щоб завести оптику в квартиру треба довбати отвір. Або можна скористатися poe інжектором і тримати ONU за межами квартири, на гігабіт їх повно, той самий ланет так і пропонує підключати якщо не хочеш додатковий отвір.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Steam чудово тягне гігабіт, допускаю що і 10 витягне
хіба що в режимі р2р.
мережеву карту на десятку окремо купувати треба
так. І лише в цьому році Realtek почав випускати відносно дешеві картки, в тому числі з USB інтерфейсом.
Я не бачив пасивних poe інжекторів на 10гігабіт
не знаю, що мається на увазі під «пасивними», але щось таке існує.

Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Мова про оці девайси
думаю, замовити в Китаї такі самі девайси, але з підтримкою 10 Гіг, не буде великою проблемою для провайдера, що надаватиме тариф з такою швидкістю.

osot056

ОптимисТ
Місто
г. Днепр
Телефон
ASUS ZenFoneMax+Fly TS107
В связи с ситуацией в стране и отключениями э/э до 7 часов приятно удивлён - интернет работает. На роутере откл. сеть ВайФая 5G и работает !

Місто
Zaporizhzhia
В связи с ситуацией в стране и отключениями э/э до 7 часов приятно удивлён - интернет работает.
В мене (й у всій багатоповерхівці, а може - і районі) під час відключень інтернет вирубає через 4-6 годин (коли як) - вирубає також мобільний інтернет. Телефонія працює

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
По Wi-Fi скануванню в будинку, коли електрику вимикають, бачу 2-3 мережі, хоча при включеній електриці більше 10 мереж. І це при двох GPON операторах і Київстара з ДБЖ в будинку.
Комаров нагадав, що "Київстар" ще до початку осені підготував мережу до тривалих відключень: 99% домашнього інтернету можуть працювати до 12 годин автономно. Для цього оператор встановив понад 80 тисяч LiFePO4-акумуляторів, інвестувавши майже 300 млн грн у модернізацію резервного живлення у 2024–2025 роках.

Втім, лише 15–20% абонентів забезпечили власні роутери резервним живленням. Під час нещодавнього повного блекауту в Полтавській області цей показник становив лише 2%.

"Kyivstar зробив частину своєї роботи для того, щоб забезпечити резервні рішення для мережі. Тепер важливо, щоб кожен, по можливості, зробив свій крок – так щоб країна залишалась на зв'язку" – наголосив Комаров.

Місто
Львів
коли електрику вимикають, бачу 2-3 мережі, хоча при включеній електриці більше 10 мереж.
У себе бачу 5 в 2.4ГГц та 4 в 5 (реально 4 + 1), при електриці понад 20, причому у 5ГГц додаються лише 1-2.
Що свідчить про те, що інтернет під час блекаутів забезпечують собі лише "найпродвинутіші", в яких і роутери не пересічні.

Місто
Харків
Телефон
iPhone 13
Я тримаю два роутери. Коли є світло користуюсь трьохдіапазонним TP-Link AXE75, але він ненажера, рідний блок живлення на 2.5 А. Коли немає, простим дводіапазонним роутером, у якому залишаю тільки 2.4 ГГц та ширину каналу ставлю 20 МГц, щоб економно витрачати повербанк. У нашому будинку батареї були замінені Київстаром і тримають досить гарно, 12 годин точно. Останнє відключення було 22.5 години, безумовно, цього вони не витримали.

Останнє редагування:
Місто
Харків
Телефон
iPhone 13
У мене теж є економічний роутер 2.4, а яким чином ви здійснюєте процес перемикання на нього? Вручну?
Так, це вдома, можна спокійно перемкнути кабель та підключити до повербанку інший роутер.

Останнє редагування:
Місто
kiev
Вручну - це таке собі рішення. А чому б не поставити після онушки спліттер, з якого завести вхід ще й у другий роутер та заживити його від повербанку, що заживлює ону?
про який сплітер мова?

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
У нашому будинку батареї були замінені Київстаром і тримають досить гарно, 12 годин точно. Останнє відключення було 22.5 години, безумовно, цього вони не витримали.
За 12 не знаю, а вот 8 часов держали.
А сегодня 5 часов и сдохли. Перед этим свет был 4 часа.
Не знаю сколько им нужно для полной зарядки и какая емкость от новых у них осталась.

Місто
kiev
про який сплітер мова?
З виходу ONU розвести RJ-45 на два роутера. Щоб зі світлом працював дводіапазонний, а без автоматично перемикалося на резервний, економічний.
це зрозуміло, а практично як розвести 8 жильний кабель? Y-подібний сплітер так не працює.

Вкладення

• Screenshot_20251120_174637.jpg
    Screenshot_20251120_174637.jpg
    205.4 КБ · Перегляди: 29
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
про який сплітер мова?
З виходу ONU розвести RJ-45 на два роутера. Щоб зі світлом працював дводіапазонний, а без автоматично перемикалося на резервний, економічний.
це зрозуміло, а практично як розвести 8 жильний кабель? Y-подібний сплітер так не працює.
як там буде з IP-адресацією?

Місто
Львів
Y-подібний сплітер так не працює.
як там буде з IP-адресацією?
Ідея заживити резервний роутер через реле, яке вмикає його лише коли зникає живлення основного. У цьому випадку немає ніяких додаткових адресацій.

Зверху