Допоможить з питанням організації відеотрансляції сесій в сільській ОТГ

• Автор теми goga
  • Дата створення

goga

Звичайний свинорил
Місто
Одеса
Так нехай зі своїм обладнанням приходять.
Так я про що запитую? Саме про обладнання.

А нанять людей которые этим профессионально занимаются, не вариант? Чтобы не вкладываться.

Не варіант. Стільки грошей нема.

goga

Звичайний свинорил
Місто
Одеса
З того що знаю, на ці цілі зібрали десь 10-12 тис. грн.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
goga, за ці гроші можна щось пробувати зробити, але якщо комп (щось більш-менш нормальне) вже є. Ну і звичайно, якщо гроші налом або за послуги на ФОП, без усіляких тендерів та інших бюрократичних процедур.

goga

Звичайний свинорил
Місто
Одеса
Я ж написав - офіційно нема можливості у сільради робити такі кроки. Хочуть робити на громадських засадах. Які тендери?

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Так нехай зі своїм обладнанням приходять.
Так я про що запитую? Саме про обладнання.

А нанять людей которые этим профессионально занимаются, не вариант? Чтобы не вкладываться.

Не варіант. Стільки грошей нема.
Передайте цю задачу журналістам. Аутсорс та аутстаф - найкращий підхід, гадаю.

• Like
Реакції: goga

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Видео конференция, вроде чата в Zoom'e не рассматривается?

goga

Звичайний свинорил
Місто
Одеса

yahoo​

що саме маєте на увазі - так знімати чи що?

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
Видео конференция, вроде чата в Zoom'e не рассматривается?
Zoom не решает вопрос качества звука, а мы здесь в основном обсуждаем именно его, потому что как снять качественное видео, проблемы особой нет. Технически, Zoom здесь не решает ничего, это вообще другая степь.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
а мы здесь в основном обсуждаем именно его
Я так понимаю, что была прочитана только половина первого поста, и то - через строчку, и тут же выдано решение, поражающее своей гениальностью и простотой - опа!! Зууум!! :ROFLMAO: Народ, ну не нубы же, когда в теме 100 страниц, невозможно прочитать все, но полторы страницы обсуждения - можно было бы осилить, и не советовать чухню, не? :rolleyes:

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung A72
goga короче, тут ніхто не підкаже. Треба якийсь форум звукорежисерів шукати. З релевантним досвідом.
Бо стрімерські/естрадні/студійні мікрофони вам не підійдуть - за метр від нього нічого не почуєте. Система для конференцій з додатковими мікрофонами не пролізе в бюджет.
А відео вже хоч і на телефон знімете.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
стрімерські/естрадні/студійні мікрофони вам не підійдуть - за метр від нього нічого не почуєте
Можуть підійти активні мікрофони, які використовуються для систем відеоспостереження, з автоматичним регулюванням рівня, вони недорогі, та досить ефективні, розраховані на прослуховування саме приміщення, а не запису голосу співака біля самого мікрофону. Ще й недорого коштують. Звісно, вони не дають студійної якості в повному діапазоні частот, але розмову передають добре.

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
В більшості випадків основна мета трансляцій сесій не в тому, щоб всі могли все почути в ідеальній якості. Мета полягає в тому, щоб взагалі депутати знали, що їх знімають і не голосували за всяку хєрню. Ну і як відео доказ, що "Вася, саме ти проголосував за зняття грошей з дитячого садка на купівлю нового авто для голови сільради". Тому почати можна з самого простого запропонованого варіанту трансляції. Його буде достатньо, щоб бачити хто голососував і за що голосував. Та й зі звуком буде не так вже багато проблем.

Один мій знайомий депутат кладе просто диктофон на стіл президії і потім, коли прослуховує запис, чудово чутно виступи всіх. Тому що навіть людина, що сидить в кінці залу, виступає достатньо гучно, щоб його почула президія, а, відповідно, і диктофон.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Потолочный микрофон, типа такого?

ClearOne Ceiling Mic Array
The ClearOne Ceiling Microphone kit has 360-degree voice coverage. It also has three unidirectional elements to reduce background noise and reverberations. The mic is optimized to be used with ClearOne mixers like INTERACT Pro and CONVERGE Pro. However, this ceiling mic can be used with the majority of solutions. This solution is not as impressive as others, like Polycom, but it does allow users to set up more than one mic in a room. This mic will look great in a room. It has an unobtrusive and sleek look. This mic is ideal for boardroom, conference rooms, and distance learning centers.
This microphone costs around $475.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
debugger, 500 баксов, Карл! :dash1:Плюс минимум 30%, пока доедет сюда. Предлагайте реальные варианты.. :)

• Like

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Предлагайте реальные варианты..
Там по ссылке описаны и дешевле (и хуже). Я больше о том, что в принципе есть такой класс устройств как раз для решения задачи автора темы.

• Like

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
Можуть підійти активні мікрофони, які використовуються для систем відеоспостереження, з автоматичним регулюванням рівня, вони недорогі, та досить ефективні, розраховані на прослуховування саме приміщення, а не запису голосу співака біля самого мікрофону. Ще й недорого коштують. Звісно, вони не дають студійної якості в повному діапазоні частот, але розмову передають добре.
Эта фигня плохо сдружится с остальными частями системы, не говоря уже о том, что обычно таким задачу не решают.
В плане слышимости, кстати, достаточно неплохо себя в таких местах показывают всенаправленные диктофоны типа Zoom H1 (не путать с программой), но они вроде как не работают в livestream, только пишут звук на SD-карту.

Пока я вижу приемлемый вариант в хорошем смартфоне на штативе, который снимает трибуну и президию. Зал снять/записать будет "как повезёт", но хотя бы президия охвачена и будет всё более-менее слышно, если не сильно перекроется эхо.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Эта фигня плохо сдружится с остальными частями системы, не говоря уже о том, что обычно таким задачу не решают.
С какими частями системы? Проф микшеров и усилителей там не будет, я так понимаю, а с линейным входом звуковухи сдружится, я подобное уже решал (без трансляции на ютруб, но то уже дело софта obs). В зависимости от микрофона, возможно только понадобится регулировка уровня переменным резистором, но то мелочи, дорабатывается на раз. Ну и важно экранирование, подключать надо кабелем с оплеткой, можно тонким коаксиалом.

Зверху