Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 392 61.9%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.9%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.3%
  • Нет.

Голосів: 75 11.8%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    633
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 102
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Сьогодні зранку знову перевірив лічильник. Потужність з навантаженням та без нього; перевірка струмів фазного та нульового дротів у режимах ХХ, навантаження кожного з АЖ, все разом. Покази по розрахунках в межах норми, враховуючи похибку вимірювальних приладів (токові кліщі, мультиметр, стабілізатор, розумна китайська розетка) та ручний відлік на таймері та приладах. Але ж я шукаю не «дрібних блох», а збільшення на (50-100)%. Лишається копати у бік під’єднання землі до лічильника та на сходинкової клітинці. Тож на заміну лічильника не попадаю.

Дякую усім за обговорення.
Ви не задумувались над тим що, можливо попередній лічильник вам недораховував. А після зміни все стало на свої місця. Тому можете і не знайти ничого. Чесно кажучи тема з землею не виглядає такою проблемною, щоб протікав струм требо щоб з цієї шини хтось його відбирав. Тобто землю що пройшла через лічильник треба знову як мінімум повернути в щиток. Сумніваюсь щоб хтось таке городив.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
копати у бік під’єднання землі до лічильника та на сходинкової клітинці
А як правильно копати у цьому напрямку?
Точніше, що саме можна зробити самостійно щоб прибрати проблему?
Пишу, як робив я (у Вас може бути інша схема):
1. Відключаємо рубильник перед лічильником.
2. Розпитуємо автомати живлення.
3. Упевнюємося у відсутності напруги на лічильнику.
4. Відмикаємо приєднання дроту до клеми 3 лічильника (якщо можливо, тому що лічильник опломбований; вхід нуля; електромережа).
5. Відмикаємо приєднання дроту до клеми 4 лічильника ( вихід нуля; абонент).
6. Продзвонюємо нуль рубильника (зазвичай зліва) з дротом НА клемі 3 лічильника, або з дротом НА клемі 4.
7. Якщо опір близкий до 0Ом, приєднання вірне. Ноль рубильника з дротом, який від'єднали від клеми 4 дзвонитися не повинен.
8. Радіємо, що було приєднано вірно, збираємо у зворотній послідовності.
Post automatically merged:

........Чесно кажучи тема з землею не виглядає такою проблемною, щоб протікав струм требо щоб з цієї шини хтось його відбирав. Тобто землю що пройшла через лічильник треба знову як мінімум повернути в щиток. Сумніваюсь щоб хтось таке городив.
Можна ї нагородити, якщо..... лічильник знаходиться у квартирі, а дроти виходять зі стіни (як в мене). У цьому випадку лічильник з одним датчиком можна під'єднувати як завгодно (тобто міняти положення дротів на клемах 3,4 лічильника). У випадку з лічильником із двома датчиками, заміна місцями дротів на клемах 3,4 приведе до того, що "внутрішня земля" опиняється на загальному щитку і Ви починаєте платити за сусіда.

Останнє редагування:

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
якщо..... лічильник знаходиться у квартирі, а дроти виходять зі стіни (як в мене).
За пораду вельми вдячний!

Але мені важко зрозуміти, що саме змусило вас погодитися на заміну лічильника, який до того цілком влаштовував, на новий? Якщо без відімкнення дверей ніхто не зможе його замінити?

Бо у мене ситуація діаметрально інакша. Лічильник розташований за вхідними двкрима, там, де гаврики зі Львівобленерго можуть без мого відому прийти і зробити з ним все, що завгодно.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Але мені важко зрозуміти, що саме змусило вас погодитися на заміну лічильника, який до того цілком влаштовував, на новий? Якщо без відімкнення дверей ніхто не зможе його замінити?

Бо у мене ситуація діаметрально інакша. Лічильник розташований за вхідними двкрима, там, де гаврики зі Львівобленерго можуть без мого відому прийти і зробити з ним все, що завгодно.
За законом засоби облику електроенергії є власністю обленерго, тому вони і можуть робити з ними що завгодно, навіть міняти кожного місяця. Контролери зобов'язані контролювати стан та показники засобів вимірювання, тому перешкоджання діям працівників обленерго буде протизаконним.

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
А чим саме ви "перешкоджували" виконанню закону?

Так ся склало що на даний момент я у Львові доглядаю за кількома пустуючима помешканнями, власники яких ще задовго до війни й донині перебувають Європі.
Тому й чудово знаю що папірці зі закликом перетелефонувати за номером телефону чи вайберу, які що раз в рік бачу всунуті у двері тих помешкань, ні до чого не змушують.

Власника нема, двері ніхто не відчинив. У випадку моїх знайомих, що там не живуть, так триває роками (а у декого навіть десятиляттями).

Тому й питання, що саме змусило вас впустити працівника, який раптом схотів змінити справний лічильник на інший?

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
А чим саме ви "перешкоджували" виконанню закону?......
Я? Нічим. Намагаюсь жити не порушуючи закони і користуюсь "шпаринками" в них.
Щодо лічильника.... Я знав, що він підлягає чергової метрологічної перевірці, тому і впустив працівника.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
А чим саме ви "перешкоджували" виконанню закону?

Так ся склало що на даний момент я у Львові доглядаю за кількома пустуючима помешканнями, власники яких ще задовго до війни й донині перебувають Європі.
Тому й чудово знаю що папірці зі закликом перетелефонувати за номером телефону чи вайберу, які що раз в рік бачу всунуті у двері тих помешкань, ні до чого не змушують.

Власника нема, двері ніхто не відчинив. У випадку моїх знайомих, що там не живуть, так триває роками (а у декого навіть десятиляттями).

Тому й питання, що саме змусило вас впустити працівника, який раптом схотів змінити справний лічильник на інший?
Ну то до часу поки не візьмуться за абонента конкретно. Можна перекусити дроти і чекати поки хазяї сами навідаються до РЕСу або його законні представники.

Місто
Харьков
Ну то до часу поки не візьмуться за абонента конкретно. Можна перекусити дроти і чекати поки хазяї сами навідаються до РЕСу або його законні представники.
Я ж раньше описывал ситуацию как соседу вынесли электросчетчик на электроопору, в будний день приехала банда, машины три помоему, работник полез на электроопору кусачками воод клац клац новый электросчетчик на элетроопору и все переподключили, а потом уже вечером приехали с бумажками и сняли электросчетчик что был в доме, вот и все история, хоть прячься хоть что хоч делай, если захотят то поставят в позу и засадят на полный

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Я ж раньше описывал ситуацию как соседу вынесли электросчетчик на электроопору, в будний день приехала банда, машины три помоему, работник полез на электроопору кусачками воод клац клац новый счетчик на элетроопору и все переподключили, а потом уже вечером приехали с бумажками и сняли электросчетчик что был в доме
Вот и живой пример.

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
А тим часом за ніч (23.00-6.30) «спожито» 1,5кВт електроенергії: холодильник (70Вт), РК телевізор у дежурному режимі (0,5Вт), приставка Т2 (1Вт), часи на пліті (1Вт), часи на мікрохвильовці (1Вт). Хаб для зарядки телефонів та шафа з радіоапаратурою вимикаються тумблерами. Рахувати вмієте, чи для цього потрібен зразковій ватметр від Іскра
-автомат вхідний пробували вимкнути на ніч ?
-ні
...

зразковій ватметр від Іскра
дякую поржав
Post automatically merged:

Лишається копати у бік під’єднання землі до лічильника та на сходинкової клітинці.
краще цього не робити, бо можна залишити себе і сусідів без електрики , або можна отримати премію ...

Останнє редагування:
Місто
Харьков
краще цього не робити, бо можна залишити себе і сусідів без електрики , або можна отримати премію ...
Если не понимаешь о чем пишешь, может лучше вообще ничего не писать и не мешать другим? или инными словами если не можешь помочь то не флуди
В данном случае человек работает и пытается решить проблему у себя (неуч бы в это не полез) а другой шибко умный только из за угла подвякивает

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
Terabajtik, спеціально виділив одну з порад жирним. А щодо техніки безпеки - то це теж на мою думку сутєво, бо відповідати за згорівшу техніку сусідів - буде більш боляче по кишені , ніж своя "переплата" по "невірному" лічильнику.

Дзвінок в компанію, яка займається ремонтом і встановленням електропроводки:

• Моя електропроводка погано працює!
• Можливо, її просто треба замінити. Це коштує 550 гривень за метр. Але, якщо ви прочитаєте інструкції, то зможете зробити ремонт і встановити електропроводку самі.
Клієнт, здивований такою відвертістю, питає:
• А ваш бос знає, що ви таким чином втрачаєте замовлення?
• Насправді, це його ідея. Ми отримуємо куди більше прибутку, коли дозволяємо нашим клієнтам спочатку самим спробувати щось відремонтувати.
ще раз треба за лічильником вимкнути ( розєднати мережу автоматом) автомат ( чи всі автоматичні вимикачі) на ніч і зранку подивитися яке було споживання за ніч , якщо буде споживання то лічильник звісно що поганий

Останнє редагування:
Місто
Харьков
А щодо техніки безпеки - то це теж на мою думку сутєво
Еслиб человек бы не понимал, он бы нивжизнь туда не полез бы, если он начал разбиратся в вопросе то ему советы от делетанта попросту не нужны, зачем Вы флудите и толку от Ваших советов ноль целых ноль десятых...
P.S. естествеено когда человек лезет к электричеству то он сначала обестачивает линию с которой будет работать (а возможно и не обестачивыает, когда ему нужно чтоб эта линия была под напряжением, все зависит от ситуации в которой ведутся работы), это мне напоминает детский садик воспитатель сходил в туалет и тут подходит Коленька 5ти лет и начинает расказывает преподователю как подтерать жопу, хотя дитя 5ти летнее это делало впервые в жизни самостоятельно, но с умным лицом оно расказывает....

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Тобто? Як ви до цього часу дожили?:helpme:
Ну, як-то живемо. На сходинкової клітинці знаходиться поворотний рубильник, який розмикає одночасно і фазу, і ноль. Дроти уходять у стіну і через 5 метрів опиняються у квартирі. Далі лічильник та три автомата: плита+(кухня, коридор, санвузол)+кімнати. Все просто як "кут". Проблема у тому, що зі стени усі дроти (і фази, і купа нулів) виходять пучком та усі однакові (крім плити). Якщо додати, що на кухні є одна розетка із заземленням, яке береться невідомо звідки, то дзвонити років 20 тому довелося багато.

Місто
Харьков
Проблема у тому, що зі стени усі дроти (і фази, і купа нулів) виходять пучком та усі однакові (крім плити).
Это печально, но всеже если все отключить то можно вызвонить что куда и как идет
Якщо додати, що на кухні є одна розетка із заземленням, яке береться невідомо звідки, то дзвонити років 20 тому довелося багато.
А вот это уже плачавно, откуда заземление то? Все это может выстрелить большими проблемами, 20 лет назад делали все просто и про заземление тогда не велось и речи, а вот если сделали себе индивидуальное в многоквартирном доме, то это может быть бомба замедленного действия...

Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Буває так, що електрики нульові проводи після лічильників заводять на загальну нульову шину (наприклад корпус щитка), а вже з неї розкидають на окремих споживачів. В такому разі сусід увімкнне електроплилад і у всіх інших сусідів почнуть лічильники мотати.
Вот примерно про это я и писал немного выше, правда в этом случае уже следует живой пример того что могли сделать
Люди спитайте нормального електрика , обидві цитати , лютий треш, простіше кажучи - абсолютна неправда, нуль у всіх спільний у цілого стояка спільний , все що до лічильника - пофіг .
Треш- це давати поради оперуючи лиш знаннями з електротехніки шкільного курсу фізики. Ви б почитали ще додатково. Ось що пише виробник лічильників NIK в розділі про невірне приєднання.
У деяких будинках старого будівництва розводка мережі по квартирах зроблена не зовсім вдало (економія проводів). Один дріт (зазвичай, це нульовий) від щитової заведений відразу на три-чотири квартири, тобто, він є загальним для цих квартир. У цьому випадку застосування сучасних лічильників з двома вимірювальними елементами в таких будинках неможливо без переробки розводки.
А ось ще стаття

Останнє редагування:
Місто
Харьков
У деяких будинках старого будівництва розводка мережі по квартирах зроблена не зовсім вдало (економія проводів). Один дріт (зазвичай, це нульовий) від щитової заведений відразу на три-чотири квартири, тобто, він є загальним для цих квартир. У цьому випадку застосування сучасних лічильників з двома вимірювальними елементами в таких будинках неможливо без переробки розводки.
Или проводку менять, или электросчетчик ставить который измеряет только по фазному проводнику

Зверху