Житлово-комунальні послуги

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Себастьян Перейро, ты жил в Хрущевке? Видел проводку?
Так. В нас зараз вимкнули ГВ і усі масово перейшли на бойлери - горять дроти, що гай гудить, планують ремонтувати щитові
Й ти ще говориш про електро опалення)))
Чому б і ні, всеодно електрику треба робити, то чому не зробити. Але як ти пишеш про пожежі часті, то вони нечастіше ніж від газу

Місто
Bielsko-Biała, PL | Нікополь | Цумань
Телефон
Poco X3 Pro
max-prymak, ти вважаєшь що наші будинки витримають електричне опалення? Я розумію що тут зібралися Котловіки, але мені якось ваш котел не всрався. А електричне опалення це массові пожежі гарантовано.
Post automatically merged:
Наші ж витримали. Жодних пожеж від цього не було. Правда, мережі виявилися по іншому не готові — пів міста днями без світла було, от прям як зараз. Доходило до центральних телеканалів та перекриття траси міжобласної.

P.S. Я не казав, що це найкраще рішення. Але при розумному підході це може бути раціональним рішенням.

Але за кілька років все владналося. Тим паче на той момент уже всі, хто хотів/міг (а це десь 2/3 міста), встановили собі газове опалення.
Post automatically merged:

В Никополе пятиэтажные хрущи в огромном количестве. Марганец, Покров ещё старее дома. Все пережили процесс отказа от централизованного отопления.
Половина от всех домов, если не больше.

Останнє редагування:

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Наші ж витримали. Жодних пожеж від цього не було. Правда, мережі виявилися по іншому не готові — пів міста днями без світла було, от прям як зараз. Доходило до центральних телеканалів та перекриття траси міжобласної.
Оце не каже що вони витримали...

Місто
Bielsko-Biała, PL | Нікополь | Цумань
Телефон
Poco X3 Pro
Оце не каже що вони витримали...
в масштабах міста ситуація може дещо відрізнятися від окремо взятого будинку.

Pahan2k

Заблокирован
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
Сьогодні отримав квитанцію за вивіз сміття. І як же мене здивував окремий розділ "абонплата" вартістю 2 грн.
За що? Я ще можу зрозуміти абонку за воду, типу, ремонт труби не залежить від споживання. А тут що? Яка труба?

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Сьогодні отримав квитанцію за вивіз сміття. І як же мене здивував окремий розділ "абонплата" вартістю 2 грн.
За що? Я ще можу зрозуміти абонку за воду, типу, ремонт труби не залежить від споживання. А тут що? Яка труба?
Ремонт сміттєвих баків)))) то ти ще мабуть з цифралом не стикався

А ще вони беруть АП навіть, коли саму трубку невстановлено. І договір розірвати не можно, бо ввн у них колективний на весь будинок і лише при згоді всіх 100% можно його розірвати)))

Останнє редагування:

Pahan2k

Заблокирован
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
цифралом не стикався
Користуюся, і такого немає. Тиждень тому заплатив за рік зі знижкою. А те що нараховується плата, навіть коли відключено - так це загальна практика. У мене якось домашній Київстар хотів абонку за 1,5 роки, навіть при відрізано у кабелі.

Roman_UA

linux user
Місто
Київ / Житомирська обл. / ČR
Телефон
Samsung S23+|OnePlus 6T
ти ще мабуть з цифралом не стикався
Так, цікава "канторка". За старою адресою перед виїздом зателефонував і спитав про відключення. Сказали, що нехай буде типу будуть нові мешканці користуватись. Через деякий час отримав повідомлення про борг (був підписаний на рахунки в портмоне). Телефоную і чую, що потрібно було призупинити чи якось так о_О. Тоді ж призупинили, а борг (~600грн) і далі висить... Сказали, що для підключення домофону за тією адресою потрібно буде борг погасити.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Как по мне, списывать долги за коммунальные услуги для всех -- это большое расточительство. С введением данного закона в действие есть риск того, что в зоне боевых действий вообще не будут платить за коммунальные услуги даже те, кто может их оплачивать. Да и чем будет перекрывать государство эту дыру тоже неизвестно.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Перекрывать будет международной помощью. Деньги ведь должны двигатся в экономике, их застой сулит проблемы.

• Sad
Реакції: idea

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Уряд може переглянути тарифи на комунальні послуги після завершення опалювального сезону

Нові підвищені тарифи дозволять підняти зарплати енергетикам

Про це в ефірі марафону сказав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський.

"Під егідою Кабміну працює робоча група, яка готує відповідні пропозиції для того, щоби стабілізувати ринок", - сказав він.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
ходит и рассказывает в каком раю живут люди в Донецке ...там газ по 2 рубля и ей больше ничего не нужно
Насправді це досить сильний аргумент: коли почали реформу ринку газу з розділенням на 2 рахунки за газ і доставку, довільним вибором постачальника з різними цінами, то для кінцевого споживача все тільки дорожчало і ставало все заплутаніше. З електрикою аналогічно.
В нас є механізм субсидій, але не всі хочуть з ним зв'язуватись, чи їм не надають.
Але потім після початку епідемії і великої війни плюнули на ринок, перевели майже всіх на «Нафтогаз» і зафіксували ціну на сакральній позначці «по 8». От і виникає почуття, що десь надурили. Хоча різниця іде з бюджету.
А на окупованій території, включно з Білоруссю і Придністров'ям, комунальні послуги традиційно набагато дешевші, бо дотуються.
В Білорусі ще є хитрий механізм, коли «дармоїди» (не влаштовані офіційно) платять за комунальні послуги повну вартість, виходить десь як в нас.

rtl

Заблокирован
Місто
Лиманское (одесская обл. )
Телефон
prestigio 5453 , benq-siemens e-71 , siemens mt50 , сяоми 4х
ходит и рассказывает в каком раю живут люди в Донецке ...там газ по 2 рубля и ей больше ничего не нужно
Насправді це досить сильний аргумент:
Сильный аргумент это когда уровень жизни как в Дании или Норвегии даже с высокими ценами на энергоносители. Чё то с Дании на заработки в Приднестровье не едут .( Пенсионерам правда такое наверно таки да ,подходит, доживать свои дни на минималках комфорта )

Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2
Пенсионерам правда такое наверно таки да ,подходит, доживать свои дни на минималках комфорта
В 2010 році в січні був по роботі на Азорських островах в місті Понта-Дельгада, весь готель був забитий пенсіонерами данцями. З одніею парою познайомився, йому 78 а ій 77, на моє питання приїхали відпочівати, відповідь мене трохи шокувала. Каже і да і ні, ми тут в готелі живемо місяць щоб не платити за комуналку, тут сидіти вигідніше ніж в Даніі. Причому кожного вечора в ресторані за келихом вина і легкою вечерею.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
В 2010 році в січні був по роботі на Азорських островах в місті Понта-Дельгада, весь готель був забитий пенсіонерами данцями. З одніею парою познайомився, йому 78 а ій 77, на моє питання приїхали відпочівати, відповідь мене трохи шокувала. Каже і да і ні, ми тут в готелі живемо місяць щоб не платити за комуналку, тут сидіти вигідніше ніж в Даніі. Причому кожного вечора в ресторані за келихом вина і легкою вечерею.
Я вот этот вот момент совсем не понял. Что они со своей квартирой в Дании делают, чтобы месяц не платить коммуналку? Насколько мне известно, во Франции, в Германии, в Швейцарии (предаполагаю, в Дании аналогично) - "годовые" тарифы (то есть платится каждый месяц одинаковая сумма, потом снимают показания счетчиков и делают перерасчет по факту за весь год). И, насколько я понял механизм, в тарифе собственно потребление - далеко не 50% (остальное - пресловутое "обслуживание", "плата за выделенную мощность" и прочее). То есть сэкономленные условные X м3 воды, Y кВт электричества и Z калорий тепла вряд ли перекроют стоимость проживания/питания в отеле на Азорах, не настолько дорогая коммуналка и не настолько дешевые путевки. Разве что впустить кого-то пожить в квартиру на месяц за деньги - но тому, кто въезжает, какой смысл, текущее жилье тоже кому-то пересдать?

Зверху