Житлово-комунальні послуги

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Себастьян Перейро, ты жил в Хрущевке? Видел проводку?
Так. В нас зараз вимкнули ГВ і усі масово перейшли на бойлери - горять дроти, що гай гудить, планують ремонтувати щитові
Й ти ще говориш про електро опалення)))
Чому б і ні, всеодно електрику треба робити, то чому не зробити. Але як ти пишеш про пожежі часті, то вони нечастіше ніж від газу

Місто
Bielsko-Biała, PL | Нікополь | Цумань
Телефон
Poco X3 Pro
max-prymak, ти вважаєшь що наші будинки витримають електричне опалення? Я розумію що тут зібралися Котловіки, але мені якось ваш котел не всрався. А електричне опалення це массові пожежі гарантовано.
Post automatically merged:
Наші ж витримали. Жодних пожеж від цього не було. Правда, мережі виявилися по іншому не готові — пів міста днями без світла було, от прям як зараз. Доходило до центральних телеканалів та перекриття траси міжобласної.

P.S. Я не казав, що це найкраще рішення. Але при розумному підході це може бути раціональним рішенням.

Але за кілька років все владналося. Тим паче на той момент уже всі, хто хотів/міг (а це десь 2/3 міста), встановили собі газове опалення.
Post automatically merged:

В Никополе пятиэтажные хрущи в огромном количестве. Марганец, Покров ещё старее дома. Все пережили процесс отказа от централизованного отопления.
Половина от всех домов, если не больше.

Останнє редагування:

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Наші ж витримали. Жодних пожеж від цього не було. Правда, мережі виявилися по іншому не готові — пів міста днями без світла було, от прям як зараз. Доходило до центральних телеканалів та перекриття траси міжобласної.
Оце не каже що вони витримали...

Місто
Bielsko-Biała, PL | Нікополь | Цумань
Телефон
Poco X3 Pro
Оце не каже що вони витримали...
в масштабах міста ситуація може дещо відрізнятися від окремо взятого будинку.

Pahan2k

Заблокований
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
Сьогодні отримав квитанцію за вивіз сміття. І як же мене здивував окремий розділ "абонплата" вартістю 2 грн.
За що? Я ще можу зрозуміти абонку за воду, типу, ремонт труби не залежить від споживання. А тут що? Яка труба?

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Сьогодні отримав квитанцію за вивіз сміття. І як же мене здивував окремий розділ "абонплата" вартістю 2 грн.
За що? Я ще можу зрозуміти абонку за воду, типу, ремонт труби не залежить від споживання. А тут що? Яка труба?
Ремонт сміттєвих баків)))) то ти ще мабуть з цифралом не стикався

А ще вони беруть АП навіть, коли саму трубку невстановлено. І договір розірвати не можно, бо ввн у них колективний на весь будинок і лише при згоді всіх 100% можно його розірвати)))

Останнє редагування:

Pahan2k

Заблокований
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
цифралом не стикався
Користуюся, і такого немає. Тиждень тому заплатив за рік зі знижкою. А те що нараховується плата, навіть коли відключено - так це загальна практика. У мене якось домашній Київстар хотів абонку за 1,5 роки, навіть при відрізано у кабелі.

Roman_UA

linux user
Місто
Київ / Житомирська обл. / ČR
Телефон
Samsung S23+|OnePlus 6T
ти ще мабуть з цифралом не стикався
Так, цікава "канторка". За старою адресою перед виїздом зателефонував і спитав про відключення. Сказали, що нехай буде типу будуть нові мешканці користуватись. Через деякий час отримав повідомлення про борг (був підписаний на рахунки в портмоне). Телефоную і чую, що потрібно було призупинити чи якось так о_О. Тоді ж призупинили, а борг (~600грн) і далі висить... Сказали, що для підключення домофону за тією адресою потрібно буде борг погасити.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Как по мне, списывать долги за коммунальные услуги для всех -- это большое расточительство. С введением данного закона в действие есть риск того, что в зоне боевых действий вообще не будут платить за коммунальные услуги даже те, кто может их оплачивать. Да и чем будет перекрывать государство эту дыру тоже неизвестно.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Перекрывать будет международной помощью. Деньги ведь должны двигатся в экономике, их застой сулит проблемы.

• Sad
Реакції: idea

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Уряд може переглянути тарифи на комунальні послуги після завершення опалювального сезону

Нові підвищені тарифи дозволять підняти зарплати енергетикам

Про це в ефірі марафону сказав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський.

"Під егідою Кабміну працює робоча група, яка готує відповідні пропозиції для того, щоби стабілізувати ринок", - сказав він.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
ходит и рассказывает в каком раю живут люди в Донецке ...там газ по 2 рубля и ей больше ничего не нужно
Насправді це досить сильний аргумент: коли почали реформу ринку газу з розділенням на 2 рахунки за газ і доставку, довільним вибором постачальника з різними цінами, то для кінцевого споживача все тільки дорожчало і ставало все заплутаніше. З електрикою аналогічно.
В нас є механізм субсидій, але не всі хочуть з ним зв'язуватись, чи їм не надають.
Але потім після початку епідемії і великої війни плюнули на ринок, перевели майже всіх на «Нафтогаз» і зафіксували ціну на сакральній позначці «по 8». От і виникає почуття, що десь надурили. Хоча різниця іде з бюджету.
А на окупованій території, включно з Білоруссю і Придністров'ям, комунальні послуги традиційно набагато дешевші, бо дотуються.
В Білорусі ще є хитрий механізм, коли «дармоїди» (не влаштовані офіційно) платять за комунальні послуги повну вартість, виходить десь як в нас.

rtl

Заблокований
Місто
Лиманское (одесская обл. )
Телефон
prestigio 5453 , benq-siemens e-71 , siemens mt50 , сяоми 4х
ходит и рассказывает в каком раю живут люди в Донецке ...там газ по 2 рубля и ей больше ничего не нужно
Насправді це досить сильний аргумент:
Сильный аргумент это когда уровень жизни как в Дании или Норвегии даже с высокими ценами на энергоносители. Чё то с Дании на заработки в Приднестровье не едут .( Пенсионерам правда такое наверно таки да ,подходит, доживать свои дни на минималках комфорта )

Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2.
Пенсионерам правда такое наверно таки да ,подходит, доживать свои дни на минималках комфорта
В 2010 році в січні був по роботі на Азорських островах в місті Понта-Дельгада, весь готель був забитий пенсіонерами данцями. З одніею парою познайомився, йому 78 а ій 77, на моє питання приїхали відпочівати, відповідь мене трохи шокувала. Каже і да і ні, ми тут в готелі живемо місяць щоб не платити за комуналку, тут сидіти вигідніше ніж в Даніі. Причому кожного вечора в ресторані за келихом вина і легкою вечерею.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
В 2010 році в січні був по роботі на Азорських островах в місті Понта-Дельгада, весь готель був забитий пенсіонерами данцями. З одніею парою познайомився, йому 78 а ій 77, на моє питання приїхали відпочівати, відповідь мене трохи шокувала. Каже і да і ні, ми тут в готелі живемо місяць щоб не платити за комуналку, тут сидіти вигідніше ніж в Даніі. Причому кожного вечора в ресторані за келихом вина і легкою вечерею.
Я вот этот вот момент совсем не понял. Что они со своей квартирой в Дании делают, чтобы месяц не платить коммуналку? Насколько мне известно, во Франции, в Германии, в Швейцарии (предаполагаю, в Дании аналогично) - "годовые" тарифы (то есть платится каждый месяц одинаковая сумма, потом снимают показания счетчиков и делают перерасчет по факту за весь год). И, насколько я понял механизм, в тарифе собственно потребление - далеко не 50% (остальное - пресловутое "обслуживание", "плата за выделенную мощность" и прочее). То есть сэкономленные условные X м3 воды, Y кВт электричества и Z калорий тепла вряд ли перекроют стоимость проживания/питания в отеле на Азорах, не настолько дорогая коммуналка и не настолько дешевые путевки. Разве что впустить кого-то пожить в квартиру на месяц за деньги - но тому, кто въезжает, какой смысл, текущее жилье тоже кому-то пересдать?

Зверху