Зарядний пристрій

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
якщо не вдається усвідомити що GaN контролери у них всіх однакові
Ну так контролери то однакові. Але економія на схемотехнічних рішеннях, режимах роботи контролерів вилазить дупом.

Місто
Львів
економія на схемотехнічних рішеннях,
Про економію чи її відсутність у китайських БЖ треба би стверджувати після розбірки штук десяти їх різних китайбрендів з однаковими заявленими параметрами після детального вивчення схемотехнічних рішень, що там застосовані, а також опираючися на статистику надійності дискретних елементів розмаїтих китайських виробників, що втулені у кожному виробі.

А ще й аналіз пластику непогано б зробити, який у деяких плавиться за штатного навантаження, як тут раніше фоткали.

Місто
Львів
GaN, GaN3, GaN6?
Всі однакові?
Цього не знаю. Але на маркетингові хитрощі китайців з нумераціями я б не реагував без вникливого вивчення техдокументації.

Та й мова про китайські продукти з однаковими електро- та масогабаритними характеристиками та приблизно однієї цінової категорії, Ugreen з яких, мабуть найдорожчий.

Місто
Дніпропетровська область
Телефон
Poco X6 Pro
А ще у тому ж ряду Rocoren, Essager, VOLTME і ще з десяток китайбрендів, що як близнюки-браття подібні до себе і всі, без виключення, виконані без найменшого запасу по потужності!
між Essager та VOLTME прірва. VOLTME гарний бренд, вони дотримуються правил схемотехніки. У hoco тільки N зарядки в середині хороші, СS - погані. Треба дивитися на деталі, які всередині, схемотехніку і тд., бути спеціалістом, щоб робити висновки. Вольтаж, пульсації, нагрів, потужність - все це не критерії, вони тільки можуть опосередковано про щось казати, типу - взагалі гівно чи більш-менш, можливо норм. Але без розбору і розуміння того що побачиш всередині - робити висновки, це як пальцем в небо тикати.
Нагрів в межах норми повинен бути, куди без нього, але є норми. Всі думають, що гріється - погано і як так думав до деякого часу, поки не поспілкувався з розумною людиною з технічною освітою. Виробник розуміє як більшість думає, тому прибирає всередині те, що передає нагрів на корпус, виходить корпус не гріється майже, а всередині все кипить, а є повітря між ними, а повітря такий собі провідник тепла.
А от якісне охолодження не корпус - норма, і нагрів в межах норми - норма, треба охолодження компонентів шляхом передачі їх тепла на корпус, по іншому ніяк, нагрів до якоїсь температури, це взагалі норма, але треба знати до якої.

Останнє редагування:
Місто
Львів
Николай, все правильно написали, повністю з вами згідний.
Окрім того, що умовний БЖ VOLTME значно кращий за умовного Essager.
Я маю 20W VOLTME який каляться на 18W, коли заряджає ПБ, так, що руку обпікає.
У тому плані не бачу чим він кращий за теж наявного у мене 100W Essager-у.

Без розбірки та вивчення лише час постійної експлуатації на максимальних режимах може показати що краще за інше.

Але в реальному житті такі сценарії не використовуються

Місто
Дніпропетровська область
Телефон
Poco X6 Pro
Я маю 20W VOLTME який каляться на 18W
до +77!!! градусів є нормою...немає як заміряти? ще кабель треба якісний і не затяганий, бо від поганого контакту в роз"ємі може бути додатковий непоганий такий нагрів і втрата ватів для споживача.
я одного разу натрапив на ali на користувача, який дуже детально описував куплені зарядки із розбором, прямо всю схемотехніку і основні деталі, з назвами і якістю. Перший раз на такого натрапив за більш ніж 10 років на аліку. Це мене позитивно шокувало. І я знайшов дану людину в інтернеті(це було складнувато!!!), поспілкувався в ЛС на тему зарядок. Відчуття були неперевершені, як холодної води попити дуже спраглій людині. Його політ думки, логіка, знання. Видно, що спеціаліст високого рівня з відповідним обладнанням, яке було видно на фото у відгуках
Знайшов переписку. Там багато всього, але це основне
Приветствую.
Если кратко, то не покупать ЗУ «брендов», которые замечены в стстематическом несоблюдении гармонизированных стандартов электробезопасности и электромагнитной совместимости: Essager, Kuulaa, Qoovi. Не говоря уже об откровенном мусоре, типа Uslion, Maerknon или Elough. Какие бы на них скидки не предлагали.
Asometech, Tooсki, Rocoren, Vention, Usams — это реальная «золотая середина», odm-бренды от серъезных производителей (Dongguan HeYi, Shenzhen Peterpower (Goodwin), Brightpower Optoelectronic, Shenzhen Heincro, Shenzhen Jinhotai Technology, SHENZHENSHI EZREAL TECHNOLOGY). Voltme (AMC Tech), наверное, вне конкуренции в нише 20 Вт ЗУ благодаря регулярным очень щедрым монетным скидкам, UL-инспекции и «брендовым» конденсаторам.
Hoco — уникальный бренд. Вся серия C и CS — это какое-то издевательство и наплевательство на все стандарты безопасности. А серия N — полная противоположность.
Acefast подаёт надежды, но цены пока необоснованные.
Чем холодней в общем, тем лучше.
Популярное заблуждение, культивируемое технозумерами и гуманитариями, в т.ч. и здешними «обзирателями», не говоря уже о комментаторах. Чем горячее корпус, при прочих равных, тем больше тепловой энергии, генерируемой электронными компонентами, отводится от этих компонентов, и тем ниже температура собственно этих самых компонентов. Это основы электротепловых цепей. Но с другой стороны есть стандарт IEC 62368-1, ограничивающий рабочую температуру пластиковых поверхностей, с которыми не требуется длительного контакта телом (1...10 с) значением в +77°С. Даже некоторые именитые производители, которые уже уловили бессмысленность борьбы с необразованностью и лживыми трендами, начали сами продвигать маркетинговые манипуляции, типа «чем холоднее — тем лучше», «у нас — холоднее».
О пульсациях не беспокойтесть, для ЗУ они никакими документами не нормируются, и полезную информацию несут лишь для единиц. А оценки «качества» ЗУ по размаху пульсаций (которые 99.9% обзирателей даже корректно измерять не умеют) — это вообще удел дегенератов. Не попадалось мне ни разу, даже среди откровенного хлама, ЗУ, которые имели бы пульсации, не совместимые с корректной работой питаемых узлов и аппаратов. Слышал лишь городские легенды про тачскрины, которым уж сто лет в обед.

Ось його відгук на унікальну двохпортова зарядку, якої я взяв 2 роки тому 2 штуки за його відгуком. В неї повністю 2 незалежні блоки живлення всередині на кожен із 2х портів. Прямо повністю, фізично. Тобто один порт можна перевантажити і він вимкнеться, інший не побачить нічого, ну і окремі швидкі зарядки, які не залежать взагалі одна від одної.
Vention 38W, модель FBIB0, $2.14...2.58 с монетами и купоном. Тестировал час на максимальной мощности при Та=20°С — влётов в термозащиту нет, корпус субъективно горячий, но объективно температура 65°C соответствует требованиям стандарта IEC 62368-1. Входные фильтры дифференциальной помехи — в конфигурации CLC с двумя индуктивностями («гантель» и smd) в каждом канале. Есть общий cm-choke фильтрации синфазной помехи. Силовые flyback контроллеры — CHENGXINWEI CX7527C и CX7509, 650V, 65kHz 1.5Ω и 1.8Ω. Синхронные выпрямители — CX7538B и DongKe DK5V60R20S, 60V 12mΩ и 20mΩ. Контроллеры PD/QC — Fuman XPD720 и Fitipower FP6601Q. Электролитические конденсаторы — CyXincon, 33uF общий и 2*22uF локально, 400V 105°C 2000 hrs. Полимерные — YZPST 470uF 16V, 105°C 2000 hrs. Помехоподавляющие — TRX, 1nF классa Y1.
Трансформаторы соответствуют нормам IEC 61558-2-16, вторичные обмотки намотаны проводом в тройной изоляции. На плате соблюдены необходимые длины путей утечек по поверхности.
Средняя эффективность в мультипорте по четырем точкам — 88%, что на 2% выше порога DoE level VI для multiple-voltage PSU. Пиковая эффективность на максимальной нагрузке порта C — 89,3%.
Сабж очевидно неплох, это точно не хлам типа Uslion/Essager.
Огромный плюс — схематически полностью независимые каналы вместо традиционно общего ПИП с постпреобразователями и/или общим контролем и распределением мощности. Соответственно нет никаких проблем типа перезагрузок портов при подключении/отключении потребителей. Такие устройства сейчас редкость. Стоит отметить и грамотно реализованный теплоотвод на корпус, на теплопроводном наполнителе не экономили.
72f197.jpg
3d1a75.jpg

Останнє редагування:
Місто
Львів
Гаразд, панове знавці, дно ринку вже перебрали: Essager 20w з розпродажу по 2,5$, VOLTME 20w по 3$, QOOVI 45W за 4$, Essager 100W за 8$.
Що в такому разі порадите купувати?

Місто
Львів
замечены в стстематическом несоблюдении гармонизированных стандартов электробезопасности и электромагнитной совместимости:
В процитованому вами багато води. Які стандарти "електромагнітної сумісності", ким саме помічене "систематичне недотримання їх"?
На рахунок 77° - це ще мало, в ютубі бачив на власні очі заміри тепловізором з температурами 100°.
Також на тему відводу тепла маячня. Всередині герметичного ніяк не вентильованого корпусу що нагрівається під 100 всі ті 100° рівномірно розподіляються повітрям на всі внутрішні елементи, а основне джерело тепловиділення, GaN контролер, нагрівається ще більше. Тобто ніяке тепло з того корпусу краще не відводиться і якщо герметичний БЖ одного виробника з такими ж електричними та масогабаритними параметрами як БЖ іншого холодніший - то це однозначно краще.
Post automatically merged:

Це ще дорого, я купляв за $1.08:
Screenshot_20260226_181128.jpg

Минулого тижня приїхав такий:
Screenshot_20260226_181613.jpg
USB тестер KWS-X1 показує з нього максимум 36W (20V 1.82A замість заявлених 20V 2.25A).

Під реальним навантаженням 45W не перевіряв, можливо й потягне, але досі жодного китайбрендового БЖ, на якому той тестер не показує задекларованого не бачив).

Останнє редагування:
Місто
Дніпропетровська область
Телефон
Poco X6 Pro
В процитованому вами багато води. Які стандарти "електромагнітної сумісності", ким саме помічене "систематичне недотримання їх"?
На рахунок 77° - це ще мало, в ютубі бачив на власні очі заміри тепловізором з температурами 100°.
Також на тему відводу тепла маячня. Всередині герметичного ніяк не вентильованого корпусу що нагрівається під 100 всі ті 100° рівномірно розподіляються повітрям на всі внутрішні елементи, а основне джерело тепловиділення, GaN контролер, нагрівається ще більше. Тобто ніяке тепло з того корпусу краще не відводиться і якщо герметичний БЖ одного виробника з такими ж електричними та масогабаритними параметрами як БЖ іншого холодніший - то це однозначно краще.
Ми різні люди, для вас ця "вода" перешкода, а для мене прямо те що треба і називання водою навіть обурює, бо я її смакую. "Водою" це має право називати людина, яка має відповідну освіту і практику, і я так думаю у вас їх немає. У мене немає причини недовіряти даній людині, я навіть відсотка не знаю того що знає він.
77 градусів це максимум на поверхні по нормам, якщо вище - це вже відхилення, за умови наявності нормально зробленого відводу тепла.
Маю думку, що маячня, те що саме пишете ви, зокрема щодо відводу тепла.
Минулого тижня приїхав такий
на мою думку, ви скуповуєте хлам і цим підбуруєте сміттєвих виробників його виробляти. Сподіваюся подібні блоки не спалять комусь обладнання чи ще гірше, житло.
досі жодного китайбрендового БЖ, на якому той тестер не показує задекларованого не бачив).
купували БЖ брендів UGREEN, BASEUS, ANKER?

Останнє редагування:
Місто
Хмельницький
Поставив на тест басеус 65Вт 2С+2А. Кожен С заявляється як 65Вт (20Вх3,25А), один А 5Вт (5Вх1А), інший А 30Вт (5Вх3А, 9Вх3А, 12Вх2,5А, 20Вх1,5А).
Поставив на перший С 20Вх3А.
Відпишу.
Доречі GaN6 Pro.

Місто
Львів
я навіть відсотка не знаю того що знає він
Воно і видно що ви не маєте радіотехнічної освіти (на відміну від мене) тому й просто на віру сприймаєте все від когось, хто справив на вас враження спеціаліста у темі :)

Але з теплопередачею навіть людина з гуманітарною освітою могла б здогадатися що з герметичного пластикового корпусу теплообмінник ніякий і тому чим він холодніший - тим в менш напруженому тепловому режимі працюють радіокомпонти всередині. Що само по собі є гуд.

Місто
Дніпропетровська область
Телефон
Poco X6 Pro
навіть людина з гуманітарною освітою могла б здогадатися що з герметичного пластикового корпусу теплообмінник ніякий і тому чим він холодніший - тим в менш напруженому тепловому режимі працюють радіокомпонти всередині.
не завжди. тільки за умови, що заміряти температуру одиного і того ж пристрою, а не різні ззовні, але всредини один З, а другий БЕЗ теплопровідного наповнювача.
По іншому повідомленню якраз поясню. Як ви написали вище "якщо герметичний БЖ одного виробника з такими ж електричними та масогабаритними параметрами як БЖ іншого холодніший - то це однозначно краще.", то незгодний з даним твердженням. Якщо всередині немає чи мало теплопровідного наповнювача, то один буде ззовні холодніший і на вашу думку кращий, а інший - гарячіший і на вашу думку гірший. Але все навпаки. Тут або з освітою моменти або з логікою. Бо в холоднішому компоненти всередині будуть нагріватися сильніше, що неминуче призведе до скорочення терміну їх роботи, а в гарячішому - навпаки.
Інший варіант - 2 різні БЖ. Обвива якісні, з наповнювачами, один більший за розміром, зробений із запасом по потужності, але обмежений так сказати програмно, до потужності меншого. Тут звичайно більший краще буде, за умови, що і там і там подібна схемотехніка, якість деталей та інше, він буде холодніший

Останнє редагування:
Місто
Хмельницький
Поставив на перший С 20Вх3А.
Відпишу.
Півгодини
Температура біля роз'єму ±47⁰С, найбільша 52 - посередині однієї вужчої бокової поверхні, на інших бокових 43...48⁰С. Почекаю ще півгодини.

Місто
Львів
навіщо купували той мотлох? Суто ради експерименту?
"Мотлох"? :) Так тут же више опонент активно вихваляв якість "середняка" VOLTME і ганьбив Essager-а! А ви кажете мотлох ;)

Насправді ж він нагрівається до температури що руку пече при навантаженні 12V 1.5A так само, як і 2 інших наявних у мене з QC, серед яких Rocoren, придбаний приблизно за ті ж гроші, та один з перших ноунеймів ще з 2015-го року, на диво якісно і без жодної економії виконаний всередині і рази в два більший на нього.

в холоднішому компоненти всередині будуть нагріватися сильніше
На то я просто ввічливо промовчу 🤭

Місто
Львів
Вони також мають вдалі моделі, але то вже буде 30-40$. Так само, як і Essager має вдалі моделі.
Сенс питання в тому, шо купити навіть не по низу ринку, а за ціну підробки і надіятись на порядність китайця?

Зверху