Я так і не зрозумів: чи є сенс купляти оригінальну Еплівську зарядку до нового Айфону?
У власників айфонів і самсунгів це дисципліна
срачу Спеціальної олімпіади - "оригінальні аксесуари vs шопопало". По факту єдине, що точно в плюс оригіналів - в рамках екосистеми вони цілковито взаємозамінні і взаємодоповнювані. Тобто можна спокійно заряджати 67Вт-ною зарядкою від макбука не тільки макбук, а і будь який інший яблопристрій з USB-C і з ним точно-точно все буде гаразд. На цьому загалом всі абсолютні плюси закінчуються, бо:
- китайці навчились робить незгірш, хоча тут правильно підкреслюють, що навіть із масовими хваленими брендами а-ля Baseus це давно уже лотерея;
- я ще можу зрозуміти бажання заряджати оригінальною зарядкою оригінальні еплівські акуми, які йдуть з новим пристроєм. Але більшість із нас все ж акуми колись міняють, і точно не на оригінали. Відповідно пропадає сенс заряджати їх так, як оригінали, бо це вже не те як Епл бачить твій experience by design;
- ціна в наших умовах грає велику роль, а шо Епл, шо Самсунг дуже люблять лупити за свої аксесуари непристойні (для нас) гроші.
В результаті я особисто вчинив компромісно: кабелі я використовую як оригінальні (якщо є), так і Baseus-левела, але блочки - тільки оригінальні. Бо пошкодити пристрій не-ноунейм кабелем шансів кратно менше, ніж блочком, який видасть на пристрій не те, а то і взагалі захоче підплавитись/спалахнути/"хлопнути". Звісно, кабелі в умовній Аврорі теж не купувати