Кофе, кофеварки, кофемашины, кава, кавоварки

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Хм, у меня маленькая (на половинку маленькой кофейной чашки, одна порция эспрессо, на коробке гордо написано, что на "три чашки", хз, как они там меряли) на медленном огне закипает минуты за две. Но у меня дешевая, "тонкостенная".

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
А в турці як варите? Холодну воду чи окріп наливаєте?

OlegKiev

Заблокирован
Місто
Киев
Я в гейзерну наливаю окріп, тоді час екстракції зменшується і у каву переходить менше кофеїну, але аромат і смак насичений. Такі самі рекомендації по еспресо-кавоваркам: час екстракції не повинен перевищувати 20-30 с. Знаю умільців, які за пінкою орієнтуються: вона має бути певного кольору і структури.

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Это гейзерная кофеварка
але лінуюсь її кожного разу мити
Там же самое вкусное на стенках II этажа - масла.:sneaky:
Или мыть это речь о "подвале"?
Тогда хотя бы выплеснуть остатки из подвала. А то мєрзость получится при следующей заварке.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Розкрутити, викинути залишки, вимити, воно ще гаряче, зразу не відкрутиш, або лишати, або охолоджувати водою з крану.. Гємор особисто для мене, навіть смак кави не перевищує оце все..)) Я звик не лишати брудний посуд і т.п., мити зразу.

drmz

Місто
Гуляйполе
Яка саме? Якшо звичайна "ножова" - то можеш її відразу викинуть. Окрім перемолоти перець чи інші спеції вона більш ні для чого не призначена.
Якщо "жорнова" - то вже гуд.
Может от мощности зависит? Была советская молола за 2х15 сек, здохла советская.
Китайчатина, из-за недостаточной мощности, делает 3х15сек подходов. Повторные подходы, после встряхивания или наклона, нужны для получения мелкой фракции.
Post automatically merged:

Розкрутити, викинути залишки, вимити, воно ще гаряче, зразу не відкрутиш, або лишати, або охолоджувати водою з крану.. Гємор особисто для мене, навіть смак кави не перевищує оце все..)) Я звик не лишати брудний посуд і т.п., мити зразу.
Я пока попил кофе, то мока уже остыла, раскрутил и выплеснул из "подвала".
А жмых надо в правильное место правильно отложить сушиться, жиночкам на скрабы всякие.

Я еще первый этаж застелаю бумажным фильтром, чтоб кофе в "подвал" не засыпался(а то когда он попадает в подвал и кипятится там, в процессе готовки, это добавляет мерзкие нотки "кофа из советских столовок").

"Подвал" кипячу( или заливаю готовый кипяток), сдвигаю с огня, ставлю первый этаж с кофе, закручиваю второй**. 30 секунд и кофе готов.

**оно ж гарячее - упираясь вилкой в клапан "подвала", спокойно закручиваю второй этаж, который пока еще холодный.

Останнє редагування:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Китайчатина, из-за недостаточной мощности, делает 3х15сек подходов. Повторные подходы, после встряхивания или наклона, нужны для получения мелкой фракции.
Із за того, шо там велика швидкість обертання, ножова трохи "підпалює" каву, потім в готовій каві відчувається оця "горчинка", яка притамана зерну більш темного-сильного обсмаження. Ну і нею тільки в "пил" молоти, для турки чи чашки. Рожок/мокка/фильтрпресс вимагають певного однорідного помолу...

• Wow
Реакції: drmz

drmz

Місто
Гуляйполе
Із за того, шо там велика швидкість обертання, ножова трохи "підпалює" каву, потім в готовій каві відчувається оця "горчинка", яка притамана зерну більш темного-сильного обсмаження. Ну і нею тільки в "пил" молоти, для турки чи чашки. Рожок/мокка/фильтрпресс вимагають певного однорідного помолу...
Не, у меня таких оборотов нет, чтоб палить. Сначала должен пройти процесс маслобойни, когда кофе начинает сбиваться в комки. А потом горение.
Гравий, щебень, пыль, маслобойня, горение.
Я останавливаюсь на пыли.

Місто
Kiev
Всім привіт! Підкажить ,будь ласка, гарну кавамашину,з кавамолкою,бажан років на 5гарантіі

artsel

Легальний 4G користувач
Місто
Львів
Телефон
iPhone 15, Pixel 7
DmytroWolodimirovich дуже сумнівно, що хтось навіть офіційно буде продавати автоматичну кавомашину з 5 роками гарантії. Це складна техніка, яка потребує постійного догляду. Хіба що купляти додаткову гарантію від крамниці.

Місто
Kiev
Дуже дякую!
Post automatically merged:

DmytroWolodimirovich дуже сумнівно, що хтось навіть офіційно буде продавати автоматичну кавомашину з 5 роками гарантії. Це складна техніка, яка потребує постійного догляду. Хіба що купляти додаткову гарантію від крамниці.
Дякую за відповідь, мабудь додаткова покупна гарантія- гарний варіант

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Дивитися треба на тиск помпи, а не на гарантію а то понакупляють "трьохбарних" а потім плачуть "пєнки нема"

Місто
Kiev
Дивитися треба на тиск помпи, а не на гарантію а то понакупляють "трьохбарних" а потім плачуть "пєнки нема"
Згоден, тиск є одним з головних показників для машини, яку шукаешь, але гарантія теж не мало важно , як на мене. Знайшов таке:

Як вибрати кавоварку​

В першу чергу варто звертати увагу на сферу застосування, технічні характеристики, функціональність. Якщо ви віддаєте перевагу класичним напоям або не часто п’єте каву, можете обмежитися бюджетною кавоваркою. В іншому випадку не скупіться придбати дорожчу кавомашину, яка буде мати стильний дизайн, хороший функціонал і масу корисних налаштувань.

Сфери використання​

За умовами експлуатації виділяють професійне обладнання для сегмента HoReCa, торгові кавові апарати, пристрої для домашнього використання. Обумовлена така конфігурація інтенсивністю використання кавомашини і наявністю вільного місця для її установки. Для будинку або офісу ідеальним вибором стане автоматична або капсульна кавомашина, особливо якщо немає часу або бажання для прибирання після кожної приготованої порції.

Не потрібно думати, що кавове устаткування з позначкою «професійне» дійсно призначене винятково для установки в кав’ярнях. Виробники таким чином намагаються розкрити весь функціонал товару і показати його можливості. При бажанні можна сміливо купувати такі товари для домашнього використання.

Останнє редагування:
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Для будинку або офісу ідеальним вибором стане автоматична або капсульна кавомашина, особливо якщо немає часу або бажання для прибирання після кожної приготованої порції.
Поради просто рівня "бог". Капсульна кавоварка для офісу - найтупіше рішення що можна придумати. Де дуже зручне рішення для дому, аби не чекати поки кавоварка прогріється, не морочитись з чисткою і все таке. Але для офісу потік народу величезний, охолонути кавоварка не встигає, а почистити її раз на день просто обов'язок офіс менеджера брати капсульну кавоварку брати дуже нераціональне рішення.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Смысл капсульной - дешевая машина, которая делает неплохой кофе, но с большой стоимостью порции. Чисто по деньгам для большого потока людей - крайне невыгодное решение, это как оригинальньные картриджи для домашних принтеров юзать в типографии.
Я себе домой взял, кофе пьется не часто, поэтому порция себестоимостью 15+ гривен еще куда ни шло

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
plebis чому 15+? LOR зараз по 109грн за 10 капсул. Чи у тебе не Nespresso?

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Есть еще gimoka по 78 :) Мне ЛОР по вкусу не сильно лучше растворимого, не вижу смысла, если можно бурду в чашке заварить) Нравится начиная с ценовой категории оригинальных капсул: беру или их или illy\lavazza\starbucks, примерно щас стоят от 140 до 180 за десяток.
Но поинт в том, что и 11 за чашку - не офисный вариант

Зверху