Легалізація вогнепальної зброї в Україні

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Можливо, в супермаркет вдень, влітку його і не таскав би, але він міг бути у тих самих охоронців, наприклад.
Я звісно давно не бачив українських охоронців в супермаркетах, але сильно сумніваюсь що на заміну дідам-пенсіонерам туди почали набирати ветеранів з бойовим досвідом. А дід той пістоль хіба загубити зможе.
При цьому нести його буду не в кобурі і діставати як ковбой, а безпалевно в пакеті АТБ, і стріляти прямо з пакету.
Звучить як план напевне присісти в тюрячку років на 15

Місто
Львів
Знаючи деякі тонкощі возити можна і нарізну, достатньо оформити дозвіл на продаж і хай 3 міс катається в авто
А з якого часу 3 місяці?
Відстав від життя. У мене з початку нульових і до середини десятих була зареєстрована нарізна, яку, час від часу, возив літом пополювати на півдні.
Головне тоді було мати дійсний мисливській квиток зі сплаченими внесками.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
за вбивство беззбройних, які навіть усно не погрожували
Ті хто йдуть на грабіж пізно увечері, не будуть беззбройними і не погрожувати усно, з ножем або зброєю. Після питання "чи є закурити", і відповіді "не курю", точно будуть погрози.
Post automatically merged:

Підріжуть сявки волину з того пакета
Як? Коли палець на крючку в темному провулку?

Таке враження, що у тебе ніколи не просили закурити
Просили, у студентські роки, і нічого чемного там після не було, колись відмахувався, колись вправно втікав..))

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Maxxx, якщо так вже хочеться з пакетом... Вкинь туди банку сгущьонки або пачку радянського рафінаду. Так мене колись сержант у Донецьку на ДНД просвіщав. :cool: Майже 50 років тому. Працююча схема. :cool: Максимум - хуліганка.

Openpharmacist

Молодший лейтенант
Місто
Запоріжжя
Телефон
Motorola edge 60 pro
Ну тоже так себе затея.
Представьте, давать оружие пусть даже пяти млн , это будет хуже войны.
Сколько справок фальшивых появится, коррупция, перепродажи, и т.д.
На словах легко, пусть даже цивильному ликвидировать террориста , руки от страха буду трястись....
Да ты шо?? Серёзно?? Да когда вы уже поймёте - криминал за дозволом не идёт!!!

А постійно носити із собою короткоствол - така собі ідея.
Я ношу. ПМ. Завжди. Однин раз він мене виручив.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
пакетом з начинкою по голові.
Це теж не так просто зробити. Треба вміння, як і з ножем працювати у ближньому бою. Бугай просто підставить ліву руку, що йому та пачка рафінаду (ги-ги), а правою вріже. Інша справа натиснути на гачок із певної відстані.

Openpharmacist

Молодший лейтенант
Місто
Запоріжжя
Телефон
Motorola edge 60 pro
Maxxx, так. Тому треба тренуватися. Повторение мать учения. Ну ще психологічна готовність вистрелити в людину. Це теж важливий момент.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Openpharmacist, згоден. Але й пакетом з рафінадом замахнутись і вдарити - не менша готовність треба, а шанс на успіх 0 цілих, фіг десятих проти гопоти.

Місто
Львів
Панове, не фантазуйте.
Україні потрібен Закон "Про самооборону", який і встановлюватиме рамки правомірності застосування зброї цивільним населенням та імператив для силовиків.
Якщо цікаво, то гугл знає за світову практику та особливості застосування в різних країнах. Якщо коротко, то навіть в неймовірно ліберальному щодо зброї Техасі, застосування смертельної сили тільки у випадку загрози незаконної смертельної сили або запобіганню важких злочинів. Удар по морді лиця чи відібраний гаманець (телефон, лавандовий раф) ніде в світі не слугує підставою забрати чуже життя.

Чи мають право українці право на самозахист? Звісно, що мають, всіма доступними засобами, в тому числі короткостволом.
Чи потрібно дозволити продаж короткостволу? Так, світова практика стверджує, що від цього нічого не зміниться в гіршу сторону.

Зверху