Легалізація вогнепальної зброї в Україні

Roman_UA

linux user
Місто
ČR
Телефон
S25U | OP6T
Приймак, а що зараз заважає? тебе ж вище запитали
Чи короткоствол "это другое"? (с)

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Чи почав би сепар-шизоїд стріляти в сусіда, биковати в супермаркеті (раніше), розстрілювати беззбройних людей, якщо б знав, що отримає кулю у відповідь? Зазвичай ці намахані "бидло-самці"- сцикуни, сміливі доки знають, що не отримають у відповідь.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Тема надумана і ні про що. Кому треба, той вже давно має.
Коли мені було треба, то я підняв задницю, за один день зібрав довідки і здав всі потрібні документи в дозвідьну систему. Через 2 дні дозвіл на купівлю мав на руках, пішов в магазин і легально купив. Це я про гладкоствол. Зареєструвати нарізну зброю - на кілька днів довше, бо там треба проводити балістичний відстріл в дозвільному органі.
Це я веду до того, що зараз нема жодних проблем із цим. Тільки треба підняти задницю з дивану. Ну і короткоствол - єта другоє.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
raptor, ну і що з того, що у тебе є гладкоствол з дозволом, або навіть нарізрий? Носити із собою його не будеш, навіть в авто не повозиш так, щоб швидко почати стріляти. Або в тир, або на полювання (я не знаю, чи зараз взагалі це дозволено?). Теоретично в приватному будинку/ ділянці може врятувати від нападу, але у 99,9% будинки обносять коли нікого немає вдома. В квартирі воно взагалі "аби було".

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Кочевник, та навіть коли було дозволено у невійськовий час - це треба бути фанатом цієї справи, там теж дуже багато нюансів, і недешево, дешевше купити мʼяса в Сільпо.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Кочевник, у відповідь на твій пост. Для тих, кому достатньо абсолютно непотрібного в реальному житті гладкоствола.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
ну і що з того, що у тебе є гладкоствол з дозволом, або навіть нарізрий? Носити із собою його не будеш, навіть в авто не повозиш так, щоб швидко почати стріляти. Або в тир, або на полювання (я не знаю, чи зараз взагалі це дозволено?). Теоретично в приватному будинку/ ділянці може врятувати від нападу, але у 99% будинки обносять коли нікого немає вдома. В квартирі воно взагалі "аби було".
Так я ж і написав, що короткоствол - ета другоє.
А гладкоствол я й брав для захисту будинку. Від грабежу чи розбою, а не від крадіжки. Бо коли обнесуть, то це діло наживне, гроші можна заробити ще. А коли розбій чи грабіж із проникненням на приватне подвір"я чи будинок, то існує загроза життю чи здоров"ю, от для цього і є вдома гладкоствол.
А постійно носити із собою короткоствол - така собі ідея. Сильно часто у нас в країні відбуваються такі випадки, як вчорашній? Як довго тобі не набридне постійно таскати із собою ствола, якщо за все життя він може ніколи не знадобитися? У нас нема такої аж критичної ситуації, що без ствола страшно на вулицю вийти.
От, я колись служив в одній канторі. Час від часу видавали ствола на носіння і зберігання. Так я замахався його носити без толку. Літо, жара, а ти, як придурок в куртці ходиш, бо кобура-портупея під курткою. Радий був, коли спекався того діла.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20Ultra + S25
Кочевник, у відповідь на твій пост. Для тих, кому достатньо абсолютно непотрібного в реальному житті гладкоствола.
Ну так і звертайся до тих, кого в чомусь хочу запевнити. Я знаю що таке зброя, маю своє бачення, але взагалі не хочу їм ділитися.
А щодо необхідності, то мені вистачає двох одиниць табельної.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
У нас нема такої аж критичної ситуації, що без ствола страшно на вулицю вийти.
У деяких районах Києва увечері краще було б переміщуватись зі стволом. На трасах в авто - також підвищена зона небезпеки. Можливо, в супермаркет вдень, влітку його і не таскав би, але він міг бути у тих самих охоронців, наприклад.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20Ultra + S25
Водив в минулому житті на Чивчин туриста з Одеси. Щось він був дуже перелякаий і взяв із собою травмат. Так смішьно було. Замість "відчуття безпеки" - частий переляк "бля, я пістолет протеряв")

А ще соватися з ним в гори надзвичайно непрактично. Більше кілограма дорогого мертвого вантажу.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
У деяких районах Києва увечері краще було б переміщуватись зі стволом. На трасах в авто - також підвищена зона небезпеки. Можливо, в супермаркет вдень, влітку його і не таскав би, але він міг бути у тих самих охоронців, наприклад.
То, мабуть, в Києві і околицях так, чи ще десь. У нас спокійно і вдень і вночі і на трасах і в місті.
Нє, інколи буває не зовсім спокійно на узбіччі трас - кабанів можна зустріти і в штани накласти. Проти кабана, навіть короткоствол в кишені не допоможе. Тому, як нас колись вчили на службі, - найоптимальнішим варіантом є не застосовувати зброю, а уникнути ситуації, яка веде до застосування зброї. Тому, кабанів біля траси, краще не лякати своєю пукалкою, самі підуть.

Місто
Львів
У деяких районах Києва увечері краще було б переміщуватись зі стволом.
І що він тобі дасть? Два-три лба чемно попросять поділитися наявними грошовими коштами. Отак, з голими руками, навіть без ножа, по-дружньому, обійме за плечі кабан кіло під 140 та 2 метри і попросить профінансувати колектив однодумців. Прямої загрози життю немає.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Два-три лба чемно попросять поділитися наявними грошовими коштами.
Якусь ти нереальну ситуацію описав..)) З чемними гопниками. Лбам як мінімум, треба наблизитись, а до того часу рука вже буде на стволі зі знятим запобіжником. При цьому нести його буду не в кобурі і діставати як ковбой, а безпалевно в пакеті АТБ, і стріляти прямо з пакету. Звісно, що від несподіваного удару ззаду чимось ніяк не врятуєшся, але все ж шансів проти гопоти більше.

Місто
Київ
raptor, ну і що з того, що у тебе є гладкоствол з дозволом, або навіть нарізрий? Носити із собою його не будеш, навіть в авто не повозиш так, щоб швидко почати стріляти. Або в тир, або на полювання (я не знаю, чи зараз взагалі це дозволено?). Теоретично в приватному будинку/ ділянці може врятувати від нападу, але у 99,9% будинки обносять коли нікого немає вдома. В квартирі воно взагалі "аби було".
Знаючи деякі тонкощі возити можна і нарізну, достатньо оформити дозвіл на продаж і хай 3 міс катається в авто і так далі скільки треба
Достати з авто декілька секунд при достатній підготовці, мені свого часу травмат із сумки вистачало 2-3 сек до бойового стану, зараз вже без підготовки трохи довше
Але все продав, зʼявились інші цяцьки

Місто
Львів
Якусь ти нереальну ситуацію описав.
Таке враження, що у тебе ніколи не просили закурити, не питали, чи пацанів уважаєш і ніколи не махався під клубом. ))
стріляти прямо з пакету
І сісти на 12 років. Жоден суддя чи присяжні не виправдають тебе за вбивство беззбройних, які навіть усно не погрожували спричинити тілесні ушкодження. Це називається "принцип пропорційності" застосування зброї.

Зброя це відповідальність, а не шмат заліза, що відтягує ремінь.

Зверху