Літаки, аеропорти, авіакомпанії

GLOOMER

Заблокирован
Реєстрація
02.10.08
Місто
Полтава
"SkyUp Airlines відкриває рейси Київ - Мадрид - Київ. Відправитися в подорож можна буде двічі на тиждень: по понеділках і п'ятницях. Вильоти з Києва заплановані вранці, що дозволить вже в перший день поїздки насолоджуватися прогулянками Мадридом", - йдеться в повідомленні.
сейчас у Раяна по 19 евро в ноябре есть дата, днем она по 10 была

P.S. как вспомню, что мне почти столько же нужно за доставку в аэропорт заплатить :cry::mad:
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
У арабов что, дешевые яблоки, что оттуда постоянно контрабас возят?)
там вроде как без налога их продают, вот и дешевле выходит
Post automatically merged:

P.S. как вспомню, что мне почти столько же нужно за доставку в аэропорт заплатить :cry::mad:
в Быдгощ вообще по 5 есть
 

GLOOMER

Заблокирован
Реєстрація
02.10.08
Місто
Полтава
в Быдгощ вообще по 5 есть
туда всегда были самые дешевые билеты, правда сейчас Киев единственное безвизовое направление оттуда, так что как транзитный пункт не походит пока, по соотношению расстояние/цена пока выгоднее Мадрида прямого за 10 евро не видел нигде ...

P.S. кстати были там у очень классного хоста на Airbnb
 
Реєстрація
30.05.12
Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2
На Канари зась. Щось там не добре :( .
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

ДП "Антонов" переплачує за заправлення пальним своїх вантажних літаків. Державна компанія заправляється через посередницькі холдингові компанії та відхиляє або ігнорує дешевші пропозиції, йдеться у розслідування "Схем".

Одна з компаній, послугами якої користується підприємство, – Jetex, яка досі працює в окупованому Криму та обслуговує перельоти з Сімферополя.

"Журналісти з’ясували, що обслуговуючи свої вантажні літаки під час виконання міжнародних перевезень, авіатранспортний підрозділ «Антонова» почав частіше звертатися до послуг приватних хендлінгових компаній Click Aviation Network та Cargo Air Chartering, а згодом і Jetex, а їхні цінові пропозиції у порівнянні з іншими були дорожчими", – зазначили розслідувачі.

Керівник авіатранспортного підрозділу ДП "Антонов" Михайло Харченко заперечив порушення і заявив, що "ці факти вирвані з контексту", після чого зупинив інтерв’ю та заборонив подальші зйомки на ДП.

Журналісти стверджують, що 15 січня 2021 року літак ДП "Антонов" заправився у аеропорту американського міста Бангор пальним на загальну суму 77 тисяч доларів. Постачальником стала компанія Click Aviation Network, яка продала понад 100 тонн пального (758 доларів за тонну).

"Водночас у пропозиції від компанії Irving Oil Limited, яка тоді ж запропонувала свої послуги «Антонову», вартість тонни пального складала 611 доларів. Таким чином, лише на одній такій заправці ДП втратило близько 15 тисяч доларів", – заявили журналісти.

У березні літак "Авіаліній Антонова" заправився у Франції через компанію Cargo Air Chartering. За 43 тонни пального сплатили понад 1000 доларів за тонну.

"У листі-пропозиції на адресу «Антонова» від самого аеропорту Шатору розцінки на паливо того ж місяця складали 698 доларів за тонну. Таким чином, втрати державного підприємства лише на цій закупівлі склали понад 13 тисяч доларів", – додали у розслідуванні.

Крім того, у липні літак "Антонова" здійснював тривалий переліт з Орландо в США до Києва і мав для цього заправитися пальним об’ємом 143 тонни. Для цього обрали компанію Jetex. Вартість пального склала 1120 доларів за тонну на загальну суму понад 150 тисяч доларів. При цьому компанія AEG FUELS, від якої Авіалінії часто отримують паливо, того ж місяця в цьому ж аеропорту пропонувала пальне за 743,4 доларів за тонну.

"Укроборонпром", до складу якого входить "Антонов", також виявив низку порушень, зокрема ознаки маніпуляцій під час проведення закупівель пального". Наприклад, Click був визнаний переможцем, хоча його не було серед учасників тендеру.

В Офісі генерального прокурора заявили, що відкрили кримінальне провадження за статтею "привласнення та розтрата майна в особливо великих розмірах".

Компанія Click у коментарі журналістам заявила, що вся співпраця з ДП "Антонов" "відбувається виключно на основі здорової конкуренції".

Директор АТП ДП "Антонов" Михайло Харченко сказав, що "є тільки дві-три компанії, які готові обслуговувати ДП «Антонов» у кредит. Так, вона з цього якісь комісійні має, але це дозволяє нам забезпечити роботу".
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Міжнародний аеропорт "Рівне", де триває реконструкція, вперше за понад 20 років прийняв літак Боїнг 737-500 литовської авіакомпанії KLASJET.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської обласної ради.

"Борт доставив 49 пасажирів з міжнародного аеропорту Швехате (Відень, Австрія). Наступного дня, 4 жовтня, з рівненського летовища Боїнг відлетів до міжнародного аеропорту імені Бен-Гуріона (Тель-Авів, Ізраїль). Востаннє Боїнг у Рівному приземлявся ще за часів війни у Югославії. Деякі літаки тоді частково базувалися у Рівному", - розповів директор аеропорту Олександр Якубець.

За його словами, попри те, що Боїнг прийняли без перешкод, для поліпшення заїзду літака на перон ще потрібно розширити руліжну доріжку та оновити застарілу світлосигнальну систему заходу на посадку.

До того ж, у зв’язку з проведенням запланованих робіт, пов’язаних з реконструкцією окремих складових аеропорту, він не зможе повноцінно функціонувати протягом тривалого часу.

За попередньою інформацією, ці роботи проводитимуть до травня 2022 року.
 
  • Like
Реакції: Vint
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Ну не можете правильно написати/перекласти Швехат, хто заважає просто написати віденський аеропорт...
Цікаво, як пасажири купляли квитки з Відня до Рівного на литовську авіакомпанію... якась фантастика!
 
Реєстрація
23.06.13
Місто
Хмельницкая область
Телефон
Motorola Edge 30 Neo
Теж так подумав, а що вони робили у Рівному?
в Шепетівку приїзжали. Тут могила їх проповідника. Вона не така популярна як в Умані але хасіди про неї знають і почитають.
 

milan27

fiber engineer
Реєстрація
28.12.14
Місто
Луцьк
Телефон
OnePlus 10pro 8/128
Теж так подумав, а що вони робили у Рівному?
в Шепетівку приїзжали. Тут могила їх проповідника. Вона не така популярна як в Умані але хасіди про неї знають і почитають.
І в Млинові ніби ще є
Але в будь якому випадку вже класно, що літак, та ще й боїнг в Рівному приземлився
 
  • Like
Реакції: idea
Зверху