Медична реформа сімейної медицини (Супрун)

Ваше ставлення до реформи

  • Найкраща реформа в світі

  • Позитивно, хоча є певні проблеми

  • Нічого не змінилось

  • Негативно, хоча є певні переваги

  • Все пропало!

  • Я в танку...


Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
У знайомого мама впала, зламала ногу, потрібна операція на коліні. В неї від роботи була медична страховка, але страхова компанія платити не хоче так як форс-мажор, в країні війна. Тут тільки через суд домагатись виплати від страхової?
Post automatically merged:

Дружина друга вже 2 догани отримала бо після переводу на 0.5 ставки ходить на кожне друге чергування. Хоче судитися після звільнення
Досі не звільнили, хоча на роботі від початку війни не з'являлась. Казали що навіть кілька тисяч ЗП приходить (напевно за простій)
 
Останнє редагування:

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
. Тут тільки через суд домагатись виплати від страхової?
Грамотная досудебная претензия может помочь. Суть претензии, например, " договоре есть пункт о форс-мажоре, но согласно гражданского кодекса этот пункт не должен применяться к возникшей ситуации, поэтому предлагаем рассчитаться по хорошему". Но если руководство страховой рассматривает вариант не платить никому, а потом "банкротство, суд, Сибирь", то их никакая угроза суда не заставит платить.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
У знайомого мама впала, зламала ногу, потрібна операція на коліні. В неї від роботи була медична страховка, але страхова компанія платити не хоче так як форс-мажор, в країні війна. Тут тільки через суд домагатись виплати від страхової?..

До-речі. Спілкувався нещодавно на цю тему з юристами, але стосовно виплат по цивільці для авто і зрозумів, що пункт по форс-мажору може страхова застосувати лише у тому випадку, якщо вона на час війни {цього форс-мажору} призупиняє повністю свою діяльність, тобто не страхує, не виплачує, усіх співробітників відправила у відпустку...., а коли або якщо відновить її після завершення війни, то повинна все виплатити {навіть десь є таке роз'яснення}
 
Останнє редагування:

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
💊С августа антибиотики в аптеках будут выпускаться по электронным рецептам

Об этом сообщил глава парламентского комитета по вопросам здоровья нации Михаил Радуцкий.

Теперь для получения антибиотиков нужно:

👉 обратиться к своему семейному врачу или к любому другому медицинскому учреждению,
👉получить электронный рецепт на действующее вещество и забрать лекарства в аптеке.

Пациент должен быть зарегистрирован в электронной системе здравоохранения (ЕСОЗ). Если вы не зарегистрированы, то сделать это можно у врача.

По данным Минздрава, каждый второй украинец покупает антибиотики без назначения врача.

"Иногда это приводит к тяжелым последствиям для здоровья, среди которых формирование устойчивости организма человека к лечению антибиотиками", - объяснил продажу антибиотиков по рецепту Радуцкий.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
У деокупованій Балаклії на Харківщині відбудовують центральну лікарню
Наразі відновили інфекційне відділення.



Від російських обстрілів приміщення медзакладу зазнало значних руйнувань. Під час окупації росіяни перетворили лікарню на казарму. Майже все обладнання або вивезли, або знищили. А під час відступу обстріляли корпуси закладу.

"Вже вдалося відновити інфекційне відділення. Після запуску системи опалення в комплексі - лікарі будуть готові приймати пацієнтів", - розповів Синєгубов.

Наразі роботи із відновлення несучих стін, покрівлі та зруйнованого даху одного з корпусів.

Керівник ОВА додав, що в області заплановані аварійно-відновлювальні роботи на 307 об’єктах. 170 із них - це багатоповерхівки Харкова та області.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
На деокупованій Херсонщині працює 43 медзаклади та тисяча лікарів
Більшість з них функціонують нині завдяки генераторам.



На деокупованій території Херсонської області працює 43 медзаклади та понад тисяча лікарів, там росіяни зруйнували 23 об'єкти охорони здоров'я.

Про це заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко повідомив під час Національного телемарафону.

“Наразі на підконтрольній Україні території Херсонської області залишилися працювати 43 медзаклади, які надають необхідну допомогу населенню. Більшість з них функціонують нині завдяки генераторам, які вдалося доставити з допомогою міжнародних партнерів”, – йдеться у повідомленні.

У частині медзакладів вже підключено газове опалення.

Загалом на деокупованій Херсонщині залишилось більше ніж 1000 лікарів, які попри обстріли та небезпеку надавали медичну допомогу українцям.

За словами Яременка, за весь час окупації російські загарбники не пропустили в області жодного гуманітарного конвою з ліками від України чи будь-яких гуманітарних організацій. Також окупаційна влада свідомо нищила медичну систему в регіоні, розграбовувала лікарні та вивезла численне дороговартісне обладнання.
“Вони насправді варварськи грабували медзаклади, вивозили все. Це і монітори пацієнта, і рентгени, і томографи, навіть операційні столи і будь-яке обладнання, яке фізично змогли викрасти. А те, що не можуть вивезти, наприклад, КТ-апарати, вони просто руйнують. Найкритичнішу ситуацію маємо не в самому Херсоні, а в медзакладах області, там лікарні насправді майже порожні”, – розповів посадовець.

Наразі в медичні заклади регіону вже доставляється необхідне критичне обладнання, аби забезпечити пацієнтів необхідними медичними послугами.

“Ми щодня направляємо необхідні гуманітарні конвої, щоб на місцях були ліки й обладнання не лише для діагностики, а й для оперативних втручань. Також лікарні забезпечуються необхідними об’ємами кисню та паливом для роботи генераторів”, – додав заступник міністра охорони здоров'я.
Окрім того, до Херсонських лікарень доставляються гуманітарні вантажі з критично важливими ліками. Мова йде про інсуліни, препарати для лікування захворювань щитоподібної залози, ліки проти серцево-судинних хвороб тощо.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Сімейний лікар виписав направлення до вузького спеціаліста {судинний хірург}Підкажіть, як дізнатися/знайти, який лікар в моєму місті має договір з НСЗУ, щоб замість мене йому оплатили за програмою від НСЗУ?
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
який лікар в моєму місті має договір з НСЗУ, щоб замість мене йому оплатили за програмою від НСЗУ?
В Helsi є така інформація.
Де саме? Тільки в веб-версії? Бо в додатку не знайшов, хоча можливо чеиез те, що в моєму місті не має такого спеціаліста...
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
хоча можливо чеиез те, що в моєму місті не має такого спеціаліста...
Скорше саме через це.

Ось тобі прізвища судинних хірургів в Запоріжжі.
Запорізька обласна клінічна лікарня (Відділення судинної та ендоваскулярної хірургії)
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
хоча можливо чеиез те, що в моєму місті не має такого спеціаліста...
Скорше саме через це.

Ось тобі прізвища судинних хірургів в Запоріжжі.
Запорізька обласна клінічна лікарня (Відділення судинної та ендоваскулярної хірургії)
Я так розумію у них прийом буде безоплатно для мене? Мені не прізвища потрібні, а тиз у кого буде прийом безкоштовний за направленням від сімейного.
В Хелсі цих прізвищ не має чогось..
 
Останнє редагування:
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Україна оновила стандарти лікування туберкульозу
Нові норми дозволять підвищити якість лікування, знизити рівень захворюваності, інвалідизації та смертності.



Україна першою в європейському регіоні привела національні стандарти охорони здоров’я для лікування туберкульозу у відповідність до рекомендацій ВООЗ 2022 року.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

Оновлені стандарти спрямовані на удосконалення нормативної бази на засадах доказової медицини та рекомендацій ВООЗ. Вони дозволять підвищити якість лікування, знизити рівень захворюваності, інвалідизації та смертності, а також зменшити витрати та ризики для пацієнтів.

Оновлена редакція стандартів має такі напрями:

  • охорона громадського здоров’я та профілактика туберкульозу,
  • систематичний скринінг на туберкульоз серед груп підвищеного ризику,
  • діагностика та лікування туберкульозу, в тому числі із лікарською стійкістю,
  • ведення ВІЛ-інфекції та інших супутніх захворювань у людей, хворих на туберкульоз,
  • ведення туберкульозу дітей та підлітків.
Зокрема, оновлено стандарти ведення туберкульозу дітей та підлітків, включно з питанням вакцинації БЦЖ серед ВІЛ-інфікованих дітей, удосконалено підходи до діагностики ТБ у дітей та підлітків, запроваджено інтегрований алгоритм ухвалення рішення про лікування дітей віком до 10 років з імовірним туберкульозом легень, описані сучасні підходи до формування педіатричних схем лікування ТБ.

Оновлено стандарти лікування чутливого туберкульозу за віковими категоріями та тяжкістю захворювання. Запроваджені скорочені 4-місячні схеми лікування чутливого туберкульозу замість традиційних 6-місячних режимів.

Оновлені стандарти лікування лікарсько-стійкого туберкульозу (ЛС-ТБ), що передбачають регулювання питань щодо вибору сучасних режимів терапії із пріоритетом повністю пероральних схем лікування. Україна першою в Європейському регіоні впроваджує інноваційні режими лікування BPaLM/BPaL в рамках рутинного використання.

“Завдяки режиму BPaL загальна тривалість лікування пацієнтів з ЛС-ТБ скорочується майже втричі: 6-9 місяців проти 18-24 місяців, пацієнтам більше не потрібно протягом багатьох місяців отримувати болісні ін’єкції. За результатами клінічних досліджень, цей режим збільшує шанси на одужання до 90 %”, – зазначили у МОЗ.
 

monsterrr

Почётный Святой
Реєстрація
16.06.17
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
А как сейчас это все работает? Вот если мне нужно ребенку врача на дом вызвать, то мои действия каковы? Подскажите будь ласка.
 

vlad_g

Старший ухилянт
Реєстрація
06.11.09
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
monsterrr, если ребенок не в тяжелом состоянии, то сам везешь в амбулаторию на прием к педиатру или семейнику. Если ребенку плохо - вызываешь скорую.
Врач, конечно, может и домой прийти, но не обязан.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

monsterrr

Почётный Святой
Реєстрація
16.06.17
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+

Комітет з питань здоров’я нації підтримав законопроект про використання медичного канабісу​

 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
"визначити вміст ТГК у коноплях для промислових цілей на рівні не вище 0,3%, а для медичних конопель - відповідно вище 0,3%;"
Я щось ніфіга не зрозумів що вони там збираються регулювати - ТГК не має відношення до медицини, а має відношення до рекреації. Тобто в медичній його, мабуть більше, ніж в промисловій, але все одно дуже мало, і має бути обмежено зверху, а не знизу.
Те що там написано, виглядає як відокремлення промислової і запис всієї іншої в медичну.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
С 1 апреля все рецептурные препараты в Украине будут продаваться только по электронным рецептам

В Минздраве сообщают, что процедура будет выглядеть следующим образом:

После осмотра у врача государственной, коммунальной или частной клиники тот выписывает пациенту электронный рецепт.
Пациент получает смс с кодом погашения, с которым он обращается в аптеку.

️ На льготные препараты, которые отпускаются за средства местных бюджетов или других программ, по-прежнему продолжит действовать бумажный рецепт.
 

Dr.Grey

M.D.
Реєстрація
27.11.09
Місто
Полтавская область
С 1 апреля все рецептурные препараты в Украине будут продаваться только по электронным рецептам

В Минздраве сообщают, что процедура будет выглядеть следующим образом:

После осмотра у врача государственной, коммунальной или частной клиники тот выписывает пациенту электронный рецепт.
Пациент получает смс с кодом погашения, с которым он обращается в аптеку.

️ На льготные препараты, которые отпускаются за средства местных бюджетов или других программ, по-прежнему продолжит действовать бумажный рецепт.
А МІС до цього готові?
 

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Дуже схоже на іпсо-шку аптечних мереж, щоб пришвидшити продажі товарів "поки не заборонили продаж без рецепта"
 
Зверху