Написання прізвища та імені латинськими літерами (транслітерація)

Місто
Львів
Причина: оновлення шапки
Останнє редагування модератором:
Місто
Маріуполь
Телефон
Samsung S5mini,A20e
От вас был дизлайк в моем ответе. Я его потом удалил.Правда был адресован Stigr на #193 . Но я по неопытности невнимательности попал на ваш пост #195. Извиняюсь за безграмотность пользования форумом. Новичок -он и в Африке новичок.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
У ЗМІ з посилання на секретаря Ради нацбезпеки та оборони України Олексія Данілова пишуть, що до травневого санкційного списку «ворів у законів» потрапило 108 випадкових осіб. Втім Данілов нам у коментарі пояснив, що це не так і до списку внесли 108 осіб не помилково, а з помилками у даних.
«Помилки в прізвищах були, вони вже всі виправлені», — сказав нам Данілов та наголосив, що правоохоронців, які допустили помилки транслітерації, були покарані.
Хромадське

• Love
Реакції: idea
Місто
Николаев
Телефон
Разные
Самоё прикольное, когда у всех членов семьи разные фамилии в загранпаспортах, т.к. получали в разное время.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
жижеталізація :LOL:

Українцям, які оформлювали біометричні паспортні документи в лютому-березні, може знадобитися переоформлення закордонного паспорта — лише у разі розбіжностей в транслітерації імен і прізвищ з ID-карткою. Відповідне попередження з’явилося на сайті Державної міграційної служби 15 лютого, але це досить важливе застереження, як це нерідко буває, залишилося непоміченим.
Як пояснює ДМС, в лютому 2023 року в системі оформлення біометричних паспортних документів відбулося оновлення програмного забезпечення. Тож у разі різної транслітерації у паспорті для виїзду за кордон та ID-картці дійсним визнається останній оформлений документ.

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Сьогодні пішла забирати закордонник, а там черга- виявляється через зміну правил транслітерації в багатьох людей по іншому тепер в написані імена/прізвища ніж в ID картці. Тиць
І згадала, що як я колись не могла по роботі іноземцю нормально задиктувати свій робочий імейл, то друкувала собі натівський алфавіт :ROFLMAO:. Регіт на тому кінці дрота був неперевершений.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Кочевник, уже некоторое время как запретили без веских на то причин.
Post automatically merged:

я колись не могла по роботі іноземцю нормально задиктувати свій робочий імейл, то друкувала собі натівський алфавіт :ROFLMAO:. Регіт на тому кінці дрота був неперевершений
Немного не понял - он не понимал слово целиком, а "по-буквам" какие проблемы были?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Ну що таке "вєскіє прічіни"? В мене попередні два паспорти не підпадають під поточну транслітерацію. Можна її залишити?

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
І шо, не можна вже обрати власну транслітерацію?
Ні. А ще вилазять і інші баґи.. приміром мій знайомий росмовний хотів буди латинкою в 2014 Kagorov замість Kahorov. А потім одружився в 2020, жінці вже по новима правилам транслітерації зробили ID картку і закордонний. Жінка робила сама і поспіхом, то не первіряла потім чи латинка співпадає. Проблема вилізла, коли народилися діти і пішли їм робити закордонники. І тут завтик.. або діти і жінка матимуть відмінне від чоловіка прізвище, або всі мають змінювати. А ще проблема, що він ІТшник і в нього ворк перміт по латинці як в закордонному було., може і ще якісь документи. Чесно кажучи не знаю, що будуть думати...
Post automatically merged:

Ну що таке "вєскіє прічіни"? В мене попередні два паспорти не підпадають під поточну транслітерацію. Можна її залишити?
А з ID карткою співпадають?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Це з німецької, а не з вояцької. Buchstabieren, bitte.

Останнє редагування:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Це з німецької, а не з вояцької. Buchstabiere, bitte.
Військові радисти використовували саме цей термін, а не "фонетичний алфавіт".
Тобто доповідали: "передав частоту бухштабуванням".

Ось як це працювало

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
Я вибачаюся, це тільки я помітив дубль теми? Як так сталося?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
GAS, замість перенесення, виокремив повідомлення.

• Like
Реакції: GAS
Зверху