Обменяете ли вы после 11.01.2016 года старый бумажный паспорт на новое пластиковое УЛ

• Да

Голосів: 175 33.3%
  • Нет

Голосів: 257 48.9%
  • Затрудняюсь ответить

Голосів: 94 17.9%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    526

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Паспорт громадянин України з безконтактним електронним носієм (паспортна картка)

Посвідчення особи громадянина України (видається з 11 січня 2016 року).

Причина: оновлення шапки
Останнє редагування модератором:

krebs83

Заброньований ухилянт
Місто
Вінниця
Телефон
Poco X7 Pro
Howl, якщо є біометричний закордонний паспорт тоді через дію можна формувати витяг з тер громади, та і всі інші документи в дії підтягує.
Це якщо ти там є, то дасть сформувати. Я і діти не були в реєстрі територіальних громад, біометричний закордонний є, робив в 2018 році, в малих також є біометричні закордонні(витяг не давало формувати в Дії) Малі і я були прописані в квартирі(востаннє малого прописував в 2018 році). То ходив місяць тому, щоб отримати витяг для малої(в школу вимагали). Довго шукали в прозорому офісі по якимось старим базам, особливо малої, щоб внести в реєстр територіальних громад. Дали паперовий витяг. Потім уже можна було сформувати в Дії. Послуга безкоштовна.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Тут маю питання трішки не по темі. У мене в дії не підтягується свідоцтво(актовий запис про народження) мого меншенького. Як виявилось, мій РНОКПП не прописаний у його свідоцтві. Хто з таким стикався і як вирішили питання?

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Хто з таким стикався і як вирішили питання?
Я зтикався. Підтримка ДІЯ посилалася на РАЦС. В РАЦС повідомили, що не мають механізмів оновити дані, і якщо при створенні актового запису дані не внесені, то всьо.

По факту десь через декілька тижнів мені відписали з ДІЯ з проханням перевірити. РНОКПП таки зʼявився. Паралельно вони пофіксили і свідоцтво про шлюб з аналогічною проблемою.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
.... Если есть какие-то проблемы, это проблемы сотрудников тех органов, которые представляют услуги, и не умеют обращаться со всеми действующими в стране паспортными документами...
наче в країні закордон паспорт прирівняний до внутр., але часто не приймають біометр. закордон. і вимагають внутр.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
студент, в мене вже другий місяць чи третій от так. Ти звертався через підтримку? Бо мені там відписали очікувати рішення від партнерів, які можливо колись то пофіксять. От тобі і «країна в смартфоні»

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
Я і діти не були в реєстрі територіальних громад, біометричний закордонний є, робив в 2018 році, в малих також є біометричні закордонні(витяг не давало формувати в Дії)
Витяг не дає сформувати, якщо в базах немає відомостей або вони не повні.

Довго шукали в прозорому офісі по якимось старим базам, особливо малої, щоб внести в реєстр територіальних громад.
Підіймали архів, в якому вказувалась дата й адреса реєстрації.

В РАЦС повідомили, що не мають механізмів оновити дані, і якщо при створенні актового запису дані не внесені, то всьо.
Наче при видачі нового свідоцтва ці дані повинні автоматом внести в базу (якщо не плутаю текст у законодавчому акті).

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
можуть неправильно переписувати адресу реєстрації (так у мене таке було не один раз, мало хто правильно це робив).
Это не только паспорта касается. Многие "работники" по трафарету с ошибками документы заполнят.
Це якщо ти там є, то дасть сформувати. Я і діти не були в реєстрі територіальних громад, біометричний закордонний є, робив в 2018 році, в малих також є біометричні закордонні(витяг не давало формувати в Дії) Малі і я були прописані в квартирі(востаннє малого прописував в 2018 році). То ходив місяць тому, щоб отримати витяг для малої(в школу вимагали). Довго шукали в прозорому офісі по якимось старим базам, особливо малої, щоб внести в реєстр територіальних громад. Дали паперовий витяг. Потім уже можна було сформувати в Дії. Послуга безкоштовна.
На другом форуме видел следующую информацию - проблема в регистрации недвижимости. Если недвижимость в реестре (а это вроде как с 2012-го), то все жильцы автоматически с регистрацией.

Как исправить? Не факт, что внесение недвижимости в реестр поможет. Как вариант, Howl рекомендовал обращаться в министерство юстиции напрямую. По его наводке я уже не одному человеку сделал регистрацию удаленно. По времени в среднем занимает неделю ожидания (написано "до месяца") + на саму переписку до получаса.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
Місто
Київ
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
У мене при цифровізаціі свідоцтва про народження зробили помилку в прізвищі. Це вспливло коли робив другий цифровий загран. Показав їм оригінал свідоцтва, все ок але прізвище в діі в свідоцтві про народження з помилкою так і висить. Влом бігати міняти.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
горіх, виправити помилку в прізвищі можна через електронне звернення до того ДРАЦС, який це свідоцтво видав. Я так сусідам виправляв прізвище (при перекладі з російської на українську написання прізвища трохи різне й через це не можна було через портал Дія замовити свідоцтво).

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Зазвичай, коли потрібно, вже включений режим- всралося срочна :) а ще якесь западло в роботі системи, тощо …. 😄😄

• Like
Реакції: Howl

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
Якщо ти будеш замовляти повторну видачу свого свідоцтва про народження, то ти повинен зазначити інформацію так, як указано в Дії. Бо в противному випадку тобі не зможуть його видати. Виправити помилку може тільки той орган, який видав свідоцтво. У Краматорську з цим органом контактував лише дистанційно, бо фізично вони не працювали в місті. У цьому процесі допомогла паспортна книжка одного з батьків, де було вказані відомості українською і російською мовами. Якщо б була паспортна картка, то тут цікаве питання який треба брати документ і де, щоб мати підтвердження напис прізвища російською (скоріше за все, звертатися за довідкою до МВС).

Також слід не забувати, що якщо з архівами щось трапиться (а через воєнні дії ризик дуже великий) і немає їх фотокопії, то все набагато ускладнює процес.

Наче при зміні даних до актового запису повинні вносити РНОКПП і УНЗР, але це не можна побачити десь.

Звідси, до отримання паспортної картки краще виправити всі помилки в реєстрах, де тільки можна.

Місто
Харків
Телефон
Redmi Note 8T
Подскажите, пожалуйста, кто знает.

Нужно ребенку получить первую ID-карту.
В Украину приедет на ограниченное время. Хочу успеть оформить.
Заходил в ДМС лично. Сказали 20 рабочих дней. Это впритык. Могу не успеть.
Сейчас на сайте прочитал, что до 20 рабочих дней.
Какие шансы, что оформят быстрее чем 20 рабочих дней? Какие вообще реальные сроки оформления?

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Romash, моему ребенку в этом году загран (это немного не то, но оформление то там же, и "проверки" +/- те же) за неделю оформили. Хотя ни о какой срочности дело не шло.

Openpharmacist

Головний матершинник
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Romash, доце тянули кота за хвост. По-моему получили за три дня до срока 20 дней. То, что раньше будет это 100%. Вопрос насколько. Ибо день это тоже раньше.

Зверху