Я колись читала як в Сингапурі намагалися збільшити кількість населення, але вони хотіли ще щоб воно було якісне. Тому, щоб стимулювати освічених/ працюючих жінок давали їм квартири, якщо вони народять 2х і більше дітей. Натомість алкоголіків, наркоманів тай просто різного роду бідноту намагалися стерилізувати- їм за це платили гроші.
В Україні, якщо брати до уваги довоєнний період та тих людей, що я знаю, можна виділити декілька ключових проблем, чому жінки не народжують більше. Чисто мої суб'єктивні думки, але все, в основному, впирається в гроші:
- є сім'ї де обоє/ жінка хоче і може(здоров'я дозволяє) народити більше ніж 2є дітей, але обмежені фінансово, або житлово площею. Мусять працювати обоє. Держава могла б виділяти житло для таких сімей та виділяти не лише одноразову виплату, а можливо також не знімати податки з зарплати таких сімей.
- сім'ї, де жінка, хоче працювати, але нема з ким потім лишати дитину. Державні садочки для дітей менше 2х років обмежені/ не існують. Жінка, відповідно, втрачає кваліфікацію, не може вийти на роботу раніше, бо мусить сидіти з дитиною. Скоріше за все, вона не піде в декрет ще раз.
- самотні жінки, які себе кар'єрно реалізували і хочуть народити дітей, але не потребують/ не хочуть чоловіка

. Банків сперми нема, а чіпляти рандомного мужика і ризикувати здоров'ям, то не варіант.
- жінки, які хочуть, можуть і мають від кого, але обмежені робочими контактами з забороною вагітніти.
Є ще кілька пунктів, але вони більше про дітей-сиріт та багатодітних сімей.