а про окремі елементи інтерфейсу й технічні повідомлення
Правильно вносити зміни туди, де така можливість надана розробниками. Фактично це сторінка "Умови та правила", текст попереджень.
Вносити зміни безпосередньо у файли локалізації навряд чи це краще ідея... Бо можуть бути проблеми при оновленні цих елементів.
Наскільки в ядрі форумах продумана локалізація — це питання. Маю на увазі, коли адмін використовує український інтерфейс, в користувач англійський. Але є поля, де модератор заповнює поля власноруч, і модератор не знає яка мова обрана в користувача.
В csv, xlsx, json, неважливо. Адмінський доступ, очевидно, тобі ніхто не дасть, але перенести можна.
Для виправлення деяких моментів треба доступ адміна чи хоч опис із файлами або якщо десь є емулятор форуму з вільною адмінкою, щоб можна зрозуміти як треба правильно змінювати й перевірити зміни. Якщо брати мій досвід оновлення правил на цьому форумі, то як тільки я зрозумів текст, в якому форматі треба надати, то відповідно з'явився результат.
Наявні шаблони попереджень — зараз представлені не дуже. Було б краще, якщо їх можна було адаптувати, але там використовуються технічні змінні, оскільки я цією інформацією не мав, то сенсу щось пропонувати не бачив. Тим паче, що навіть у правилах внести якійсь зміни це важко через відсутність доступу.
Таким чином. Для втілення змін необхідний час по обидві сторони. Якщо його немає, побажання втілюється дуже важко або неідеально.