Посвідчення водія (національне, міжнародне)

Tartak

Заблокирован
Місто
Чернiвцi

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Ей, братва. Тут трохи нерозуміння шо і до чого.
Перше. Якшо "відкривається" нова категорія (здається іспит) - то відкривається тільки вона, нижчу не відкриють (наприклад, якшо здаєш на мотоцикл А, то на мапєд А1 не дадуть)
Друге. Якшо йде "обмін" старого посвідчення (до 2008го року) то автоматом впишуть от таку фігню
Посвідчення водія, видане до набрання чинності Законом України від 24 вересня 2008 р. № 586-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", може бути обміняне на нове на умовах проведення обміну, визначених цим Положенням. При цьому в новому посвідченні водія зазначаються категорії:
А1, А - відповідає категорії А;
В1, В - відповідає категорії В;
С1, С - відповідає категорії С;
D1, D - відповідає категорії D;
BЕ - відповідає категоріям В і Е;
C1E, СЕ - відповідає категоріям C і Е;
D1E, DЕ - відповідає категоріям D і Е;
Т - відповідає категорії Трамвай, Тролейбус.

Перечитав "положення" - таки зробили можливим одночасне відкриття двох категорій. Але В1-В-ВЕ це не стосується )))
18-1. У разі одночасного відкриття двох категорій іспит складається за вищою з них.
Вищою вважається категорія:
DE - відносно D1E;
D - відносно D1;
CE - відносно C1E;
C - відносно C1;
A - відносно A1.
Співвідношення категорій транспортних засобів, зазначених у цьому пункті, не застосовується в разі складання іспиту для отримання посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорій B1, B, BE

• Like
Реакції: Howl

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
А якщо відкрите А, А1 не відкрите. Як з мінімальними затратами отримати А1?

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
Якшо йде "обмін" старого посвідчення (до 2008го року) то автоматом впишуть от таку фігню
Так і не зрозумів, якщо у мене ламінат з відкритими категоріями "ABCDE", то які конкретно нові підкатегорії мені при обміні впишуть, а які ні?

За логікою, в мому цьому ламінаті вже всі з можливих найвищих категорії відкриті. Тобто з ним зараз маю повне право кермувати всім, чим дозволяють всі існуючі підкатегорії.

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
які конкретно нові підкатегорії мені при обміні впишуть, а які ні?
Виходить, що всі, крім трамвая/тролейбуса.
Да, все.
В 2011 году менял с категориями ВСДЕ - открыли все, разумеется, кроме А, А1 и Т.

nataba

Заблокирован
Місто
Львів

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Якщо перевипускати посвідченя водія через Дія, можна свою транслітерацію зазначити? Чи тільки вбога від Кабміну?

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Якщо перевипускати посвідченя водія через Дія, можна свою транслітерацію зазначити? Чи тільки вбога від Кабміну?
А вона не буде автоматично підтягуватись з наявного документу?
Наприклад закордонного паспорта? Це було б логічно

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Згодний ))
Я права на нові міняв в сц, в мене ніхто нічого не питав, видали як самі хотіли, все підтягнулось в закордонного паспорту, як і фото

Theos

Заблокирован
Місто
Харків
Телефон
Ulefone Armor 3t
Через лайноДію не знаю; в ТСЦ дають можливість змінити на прийнятну для себе

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
в ТСЦ дають можливість змінити на прийнятну для себе
Жене в 2018-м, когда я "продавал" ей машину, дали возможность написать в техпаспорте фамилию, как в правах, только после небольшого скандала и разговора лично с руководителем ТСЦ. Ссылались на правила транслитерации , утвержденные кабмином. Сделали, как нам было удобно, поверив на слово, что в загране так же, как в правах ("мы сделаем, как вам надо, но вы нам на электронку скан паспорта пришлёте?").

Theos

Заблокирован
Місто
Харків
Телефон
Ulefone Armor 3t
в ТСЦ дають можливість змінити на прийнятну для себе
Жене в 2018-м, когда я "продавал" ей машину, дали возможность написать в техпаспорте фамилию, как в правах, только после небольшого скандала и разговора лично с руководителем ТСЦ. Ссылались на правила транслитерации , утвержденные кабмином. Сделали, как нам было удобно, поверив на слово, что в загране так же, как в правах ("мы сделаем, как вам надо, но вы нам на электронку скан паспорта пришлёте?").
Те саме, але паспорт не вимагали. В посвідченні і в закордонному паспорті транслітерація ідентична

Місто
Київ
Телефон
OnePlus 8T
Внезапно вспомнил про свои права, посмотрел и ...... Однако, время бежит... Категории С и Д истекает срок через 10 дней( А и В до 2033г), 10 лет прошло а как будто совсем недавно получал...
У кого такая ситуация была? Как продлевать? Экзамены по теории и практике сдавать?

Theos

Заблокирован
Місто
Харків
Телефон
Ulefone Armor 3t
Внезапно вспомнил про свои права, посмотрел и ...... Однако, время бежит... Категории С и Д истекает срок через 10 дней( А и В до 2033г), 10 лет прошло а как будто совсем недавно получал...
У кого такая ситуация была? Как продлевать? Экзамены по теории и практике сдавать?
Через 11 і пізніше днів прийти до ТСЦ з посвідченням, паспортом і рнокпп, ну і пєньондзамі. Якщо є електронна черга, то попередньо записатися. Ну і на все про все обмін посвідчення займе до півгодини

nataba

Заблокирован
Місто
Львів
Категории С и Д истекает срок через 10 дней( А и В до 2033г)
Цікаво, а на який термін і коли видавали ці права?
Якщо категорії С та Д на 10 років в 2013-му, то А і В начебто мали б на 30 чи 50 років тоді-ж видати.
А виходить що на 20.

Зверху