ГлавБухАрик
Осінт-профанатор
- Місто
- Kyiv
Я не знаю - у Вас же написано "поліція Києва" і "виробництві", тому і гадаю. А Юрія - здається виробництво в Черкасах, а Оптіма - я і не чув такого виробництва.
Юрікі це завод, а Оптіма дістрибьютер. Їх начебто не чіпають. Та й ще ж дійсно КВЗ, Борщагівка, Монфарм тощо.Юрія Фарм або Оптіма фарм - не можуть бути?Когось четвертого забули - вітамінка чи Борщагівка?
Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ТзОВ Фірма «ХхХ», вступивши у змову з посадовими особами вітчизняних фармацевтичних виробників налагодили протиправний механізм зі збуту лікарських засобів до закладів охорони здоров`я за завищеними цінами із подальшим заволодінням і розтратою бюджетних коштів.
Так, механізм злочинних дій полягає у тому, що вітчизняні фармацевтичні виробники лікарських засобів з метою обходу законодавчо визначеної граничної надбавки на лікарські засоби завідомо здійснюють продаж лікарських засобів за значно завищеними цінами для подальшої максимальної націнки на лікарські засоби, які реалізуються до бюджетних закладів/установ.
Зокрема, ТзОВ Фірма «ХхХ» від фармвиробників отримує актуальні ціни із зазначенням знижок, у тому числі для постачання продукції закладам охорони здоров`я (т.зв. «госпітальна знижка», «госпітальні ціни»).
У подальшому, посадовими особами ТзОВ Фірма «ХхХ», у ході реалізації фармпродукції застосовуються максимальні ціни виробників, а сума знижок повертається від заводів-виробників на ТзОВ Фірма «ХхХ» у вигляді оплати по т.зв. «маркетинговим» договорам за послуги «із просування фармпродукції», «вивчення ринку» тощо на рахунки підприємства та підконтрольних ФОПів, що призводить до завищення цін на лікарські засоби та заволодіння коштами закладів охорони здоров`я.
В подальшому, вказані кошти перераховувались на рахунки підконтрольних ФОПів з наступним обготівковуванням та привласненням.
Таким чином, фактичну ціну лікарських засобів, які реалізуються ТзОВ Фірма «ХхХ», штучно завищено понад граничних меж, передбачених Постановою КМУ від 17.10.2008 № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби», що створило умови для заволодіння коштами Державного бюджету України.
ЗАЯВА ФАРМАЦЕВТИЧНИХ КОМПАНІЙ ЩОДО ОБШУКІВ
У п’ятницю 28 лютого 2025 року правоохоронні органи провели обшуки на підприємствах провідних українських фармацевтичних компаній – Farmak, Дарниця, ARTERIUM. У рамках слідчих дій вилучається документація, пов’язана зі співпрацею з дистриб’юторами лікарських засобів.
Ми наголошуємо, що:
Діяльність наших компаній є прозорою та здійснюється виключно в межах чинного законодавства України.
Усі договори та фінансові операції документально підтверджені та проходять належні процедури відповідно до вимог регуляторних органів.
Ми відкриті до співпраці з правоохоронними органами та надаємо всю необхідну інформацію в межах встановлених процедур.
Обшуки відбуваються напередодні 1 березня 2025 року, коли фармацевтичні компанії Farmak, Дарниця, Артеріум підтримали пропозицію Президента та рішення РНБО від 12 лютого 2025 року про зниження цін на 30% та взяли на себе додаткові зобов’язання, усвідомлюючи свою соціальну відповідальність.
Ми, як ніхто, зацікавлені в об’єктивному, неупередженому розслідуванні кримінального провадження з дотриманням вимог законодавства та забезпечення безперебійної роботи фармацевтичної галузі в інтересах усіх громадян України.
Щиро сподіваємося на активну підтримку галузі та ключових підприємств з боку держави. Це важливо, аби ми впоралися з прийнятими зобов'язаннями.
Затик у виробника субстанції. Він був один. Так що да, з ним просто біда. Й що робити ХЗ.Openpharmacist, не знаєш часом, чому зник метотрексат? Причому не тільки в нас, але ще і колега, якому треба те саме в Болгарії, теж каже, що зовсім зник, від всіх виробників у всіх формах. В нас ще є розчини для ін'єкцій не від ебеве, але щось підказує що і вони скоро закінчаться.
Вся ревматологія на ньому тримається![]()
І що це дасть? Різні аптеки ФОПи як продавали його без рецепту так і будуть. Та й що вони вперлися в той налбік? Як знеболювальне воно досить гарне. Як засіб наркотичного кайфу то ніякий. Він нічого не дає. Підсісти на нього можна. Але я вам так скажу - на нього тяжче підсісти чем кинути. Брєд!МОЗ планує обмежити продаж налбуфіну в аптеках: тільки за е-рецептом
Опіоїдні знеболювальні, які стали популярними в Україні протягом останніх двох років, потраплять під жорстке обмеження
26 лютого я отримав на електронну пошту черговий лист з промокодом.Аптека 911 постійно розповсюджує промокод на 5% знижки.
Власник мережі Аптек Доброго дня Ігор Червоненко хоче купити львівської мережі аптек D.S. Про це повідомив Антимонопольний комітет, який 3 березня почав розгляд справи про концентрацію.
Потенційна угода передбачає одноосібне набуття товариством з обмеженою відповідальністю "Фарма-Сіті" контролю над ТОВ "Маркет Універсал ЛТД" (компанія-управитель торгової марки "Мережа аптек D.S."), а також ТОВ "Макрус ЛТД" і ПП "Медобори Фарм".
Власниками ТОВ "Фарма-Сіті" є кіпрська компанія "Фармінвест Холдінгз Лімітед" (99,5%) і ТОВ "Аптека Доброго Дня" (0,5%). Кінцевим бенефіціарним власником компанії є Ігор Червоненко
Не треба розповсюджувати фейки. В Києві мінімум три аптеки також було.Локальна мережа аптек у м. ЛьвівА шо то за сеть такая ДС?
Помилився, так, вони по всій Україні, виправив повідомлення. загуглив, дійсно, аптеки по всій Україні, ще й велика мережа, тільки в Києві трохи менше ніж 200 аптекНе треба розповсюджувати фейки. В Києві мінімум три аптеки також було.
Ну нічо, електорат задоволений. Дешеві ліки. Будуть. Може. В обласних центрах в центрі міст.Задрали ці зе-реформатори зі своїм махровим популізмом.