Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
У АНЦ постійний промокод на 7% на сайті Діла (де аналізи) висіть. При замовленні на сайті, коли у аптеці оплачувати, можна бонуси списувати у зменшення вартості. Останнім часом найдешевші ціни з урахуванням 7% через замовлення на сайті АНЦ
Той промік криво-косо не логічно в них робить бо до онлайн замовлення наче і застосовується, але по факту на баланс нараховують лише 1%. Перевірено вчора. Підтримка каже що цей промокод треба озвучувати на кассі. Крім того від 800 гр можно отримати повернення 75гр. Промокод у застосунку УЗ.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
а там строк придатності добігає кінця. І нафіга мені їхнє дешевше?
Це дуже часто так. Оцінюйте так це - останню одиницю препарату ви будете вживати в межах терміну придатності? Якщо так, то в цьому немає нічого такого. Я вас здивую, але дуже часто беру собі списані протерміновані ліки. Не вмер. Якщо його зберігали як треба, то на наступний день після закінчення терміну придатності з ним нічого не буде. Виключення це гормони та, скажемо так, серйозні препарати (імуносупресія, хімія, вакцини та інше). Ну з умовним цитрамоном нічого не буде.

Місто
Київ, Дніпро
Телефон
Tecno Spark 20C
а там строк придатності добігає кінця. І нафіга мені їхнє дешевше?
...Я вас здивую, але дуже часто беру собі списані протерміновані ліки. Не вмер. Якщо його зберігали як треба, то на наступний день після закінчення терміну придатності з ним нічого не буде. Виключення це гормони та, скажемо так, серйозні препарати (імуносупресія, хімія, вакцини та інше). Ну з умовним цитрамоном нічого не буде.
Ой-#ля, це Ви, мабуть, зайве сказали. Бо то Ви в цій темі спец-профі, а пересічній людині таке радити небезпечно, вважаю.
P.S. Одначе, оскільки тут нарід допитливий, тепер очікуйте численних запитів по окремих позиціях... або вже відразу готуйте реєстр-простирадло по асортименту і, бажано, з вказівкою по кожному препарату, який саме термін перетермінації вважаєте прийнятним... якось так 😉

Місто
Білозір'я
У АНЦ постійний промокод на 7% на сайті Діла (де аналізи) висіть. При замовленні на сайті, коли у аптеці оплачувати, можна бонуси списувати у зменшення вартості.
Ділівський промокод хіба не просто бонуси (7%) нараховує для оплат вже наступних покупок?

Той промік криво-косо не логічно в них робить бо до онлайн замовлення наче і застосовується, але по факту на баланс нараховують лише 1%. Перевірено вчора. Підтримка каже що цей промокод треба озвучувати на кассі.
Той промік працює лиш 1 раз/місяць на кожен № телефону (так мені сказали на 5900📞+ пробував повторно скористатись - вже був 1%). Через сайт раз теж спрацював, та переважно на касі озвучую

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
KonsL, а де я радив?? Я писав про те, що я роблю сам. Та жив до сих пір. ;) Кожен вирішує для себе. Я роблю так, з огляду 40-річного досвіду роботи. А про останню пігулку в мкжах терміну придатності, та а що не так? Навіть з огляду законодавства це норм. Треба тільки покупця попередити перед купівлею

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Та жив до сих пір.
"Помилка того, хто вижив"(с)😁 Ну а взагалі, виробники завжди роблять препарати із запасом по терміну придатності. Сам щось знайду в домашній аптечці, якщо на роки не протерміновано, то приймаю, і теж живий..)))

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
Maxxx, все вірно. А от є приклад. Не можна продати людині ліки, які вживають, наприклад, 1 табл на день, упаковка 30 табл, якщо залишок терміну меньше місяця. Це не врегульовано законодавчо, але фармацевт при розумі не продасть такі ліки. Бо остання доза ліків буде прийнята за межами терміну придатності.

Місто
Київ, Дніпро
Телефон
Tecno Spark 20C
Openpharmacist, "...про останню пігулку в межах терміну придатності..."© – я ж не про це, а ось про що
...здивую, але дуже часто беру собі списані протерміновані ліки...
– це ж таки дві великі різниці... а коли звучить з вуст фахівця та ще й "...з огляду 40-річного досвіду роботи..." то вже сприймається такою собі латентною порадою. Так, зрештою, правда – "Кожен вирішує для себе" – але ж на підставі аналізу отриманої інфо і тут пріоритетність інсайду багато важить, погодьтеся.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
списані протерміновані ліки
"хімія не скисає" ))
Скисає. Але не все. Наприклад ацетилсаліцилова кислота не скисне й за п’ять років, а інсулін "сдохне" через півроку.
Post automatically merged:

Openpharmacist, "...про останню пігулку в межах терміну придатності..."© – я ж не про це, а ось про що
...здивую, але дуже часто беру собі списані протерміновані ліки...
– це ж таки дві великі різниці... а коли звучить з вуст фахівця та ще й "...з огляду 40-річного досвіду роботи..." то вже сприймається такою собі латентною порадою. Так, зрештою, правда – "Кожен вирішує для себе" – але ж на підставі аналізу отриманої інфо і тут пріоритетність інсайду багато важить, погодьтеся.
От, вибачаюсь, хєрню несете. Щось там собі напридумали, виклали в "літературну" форму та й уперед. Пости набиваємо? Всі зрозуміли про що я. Окрім вас, шановний.

Спиртові настоянки?
Тут підтримую...:giggle:
От є термін придатності на спирт. Та що з ним буде то...

Я коли служив у Тбілісі, то у нас була контрольно-аналітична лабораторія. Я заради цікавості дав дівчатам перевірити якісний та кількісний склад деякіх лікарських засобів із сейфу. А саме промедолу, морфіну гідрохлориду, омнопону та кокаїну гідрохлориду. Мінімальна протерміновка з закінченню терміну придатності була 5 років. На кокаїн вісім років. Лабораторний аналіз підтвердив відповідність Х фармакопеї по кількісному та якісному складу. Аналіз на домішки (в рамках фармакопеї) також підтвердив придатність. Так шо якось так. Звісно що це деякі ліки. От наприклад антибіотики по якісному та кількісному складу будуть відповідати фармакопеї, а от біологічна активність буде вже не айс. Так що тут теж нема однакового підходу.

Останнє редагування:
Місто
Запоріжжя
Телефон
Nokia G42 5G
luytel, і що? Від того, що це була совкова армія (1992 до речі) то фармакопея змінилася? Ні. Вимоги ті ж самі. Що в Х Фармакопеї срср, що в ХІ Фармакопеї срср, що в Фармакопеї України. Це я тобі 100%-во запевняю. Я ж про якісно-кількісний аналіз.

Останнє редагування:
Місто
kiev
списані протерміновані ліки
"хімія не скисає" ))
десь з півроку назад була велика стаття про фармакологію, аналіз проводили на препаратах з вибіркою від 3 до 20 років протермінування, висновок - звичайні препарати з непорушеною упаковкою і умовами зберігання втрачають властивість діючої речовини від 3 до 7%, по більш хитрим препаратам втрати 20%, звичайно це все тільки на закритих упаковках без контакту з киснем і т.д.

Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2
Місто
kiev
с 20-річним протермінуванням
На якому складі знайти такі ліки :eek: ? Я б спробував за чималеньку суму ( щоб на пристойний памятник та дружині та дітям та онукам було років на 20 :D).
якщо не помиляюсь, то тема була з військовими складами і фармкомпаній (бо вони повинні зберігати свою продукцію довше для майбутніх всіляких тестів)
похожа стаття: https://meduza.io/cards/v-aptechke-...uzhno-mozhno-ego-prinyat-ili-eto-ochen-opasno

Причина: інше
Останнє редагування:
Зверху