Продаж lifecell французькій NJJ Capital

Місто
kiev
В Європі немало розвелося віртуальних операторів.
В Європі оператори мереж не окремо. Оператори мереж також надають послуги мобільного зв'язку під своїм брендом просто додатково пускають у власні мережі віртуальних операторів.
з часом буде як з дротовими провайдерами, є законодавство яка поділило іх на оператора і провайдера, ти можеш одночасно мати і кабель і надавати інтернет або лише надавати інтернет немаючи нічого. думаю так само поділять і гсм ринок.
З 01.01.2022 року такого немає
не розбирався в питанні, крім назви суть оператора і провайдера змінилась після 22 року?

Вкладення

• Screenshot_20241022_194814.jpg
    Screenshot_20241022_194814.jpg
    209 КБ · Перегляди: 78

cat

Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
Редактори Bloomberg відвідали бенефіс Ксав’є Нієля – нового власника телекомунікаційний активів в Україні та очільника групи компаній Iliad. Mind пропонує адаптований переклад їхнього репортажу.
Ксав’є Нієль народився у родині середнього класу з передмістя та змалечку захоплювався технологіями. Він почав побудову своєї імперії у двадцять з чимось років. Початок був вельми «оригінальним» – відверті чати у Minitel, французькій мережі-попередниці інтернет.
Пізніше він винайшов універсальну приставку для інтернету, телефону та телебачення, а у 2012 році вийшов на ринок мобільного інтернету, голосно заявивши про себе обвалом цін. Із моделлю дешевого, проте без зайвих послуг, зв’язку він прорвався на ринок Європи, де спромігся отримати частку ринку. Нієль розповів, що на стіні його офісу висить карта світу, на який він червоним замальовує країни, в яких веде бізнес. Наразі таких понад 20.
«Якщо я купуватиму по п’ять операторів на рік, за наступні 30 років я зафарбую всю мапу, – написав він у книзі. – Якщо я це зроблю, стану провідним світовим оператором».

Адир Гешем

Украинский израильтянин
Місто
Хайфа-(ранее Харьков)
Телефон
Iphone 14 PRO
Радуюсь продаже французам Лайф, пользовался в Польше Плей и был абонентом Голан Телеком, тоже от этой материнской компании. Они феноменально улучшили рынок связи в Израиле. Но правда через 4 года продали свою компанию...

• Like
Реакції: Akim
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
В підсумку переваг у швидкості в зонах покриття 2100, 1800, 700, 800, 900 МГц у 5G немає взагалі, частіше швидкість значно менша через очевидно обмежену смугу і відсутність CA на відміну від LTE. Тому, на своєму роутері виставив режим 4G only і отримую стабільну швидкість 60 - 200 мбіт в залежності від часу доби і навантаження (CA b3,b8,b20 +b1 вдень). 5G в тих самих умовах працює лише на N3 зі швидкістю ~40 мбіт.
Не знаю, що ти там тестував, всі мої тести в Польщі, Естонії, Італії та Фінляндії були на користь 5G
Наприклад в Фінляндії в 5G швидкість була 500-1000мб/сек, тоді як в 4G лише 50-150мб/сек
Але це я користувався українською сімкою в роумінгу без обмежень по швидкості. На місцевих сімках безлімітний інтернет, але швидкість задежить від ціни, чим дорожче, тим менше обмеження. На припейді найдешевший тариф це безлімітний інтернет до 200мб/сек за 25 євро, найдоролжчий до 600мб/сек за 40 євро

Місто
Київ
Телефон
OnePlus 7 Pro, OnePlus 5
В підсумку переваг у швидкості в зонах покриття 2100, 1800, 700, 800, 900 МГц у 5G немає взагалі, частіше швидкість значно менша через очевидно обмежену смугу і відсутність CA на відміну від LTE. Тому, на своєму роутері виставив режим 4G only і отримую стабільну швидкість 60 - 200 мбіт в залежності від часу доби і навантаження (CA b3,b8,b20 +b1 вдень). 5G в тих самих умовах працює лише на N3 зі швидкістю ~40 мбіт.
Не знаю, що ти там тестував, всі мої тести в Польщі, Естонії, Італії та Фінляндії були на користь 5G
Наприклад в Фінляндії в 5G швидкість була 500-1000мб/сек, тоді як в 4G лише 50-150мб/сек
Але це я користувався українською сімкою в роумінгу без обмежень по швидкості. На місцевих сімках безлімітний інтернет, але швидкість задежить від ціни, чим дорожче, тим менше обмеження. На припейді найдешевший тариф це безлімітний інтернет до 200мб/сек за 25 євро, найдоролжчий до 600мб/сек за 40 євро
На N78 (3500)? У мене теж швидкість така бувала звичайно, іноді. Але ти ж знаєш зони покриття цих хотспотів? А є у тебе більш розлога статистика для наприклад зон з різним характером густоти житлової забудови, а не в центрі міста під фонтаном? Які там бенди, які агрегації. А яка швидкість в передмістях, «селах»? Яке охоплення твоїх рекордних швидкостей?
В своєму випадку говорю за Німеччину, як найбільшу за територію і найбільш густонаселену країну з перерахованих, з реальним живим навантаженням на мережу. Про ідеальні, в порівнянні з Німеччиною, показники мереж в Фінляндії і Балтії мабуть говорити не слід, грубо кажучи там на порядок менша густота населення і краще з стаціонарним інтернетом. Хтось тут скаже: «в Німеччині найгірше покриття з усіх країн Європи, чого на це рівнятися?», буде правий. Але якої якості покриття будується у нас, і як з цим буде у майбутньому з нашими то фінансами? Ковдри як в Естонії не буде ніколи. Буде таке ж як зараз і в кращому випадку хочаб як в Німеччині з точками і осередками покритими щільно і широкими зонами покритими лише низькочастотними бендами зі швидкістю до 20 Мбіт. А в низьких діапазонах перевага 5G над LTE ще менш суттєва.
PS: маю тарифи без обмеження швидкості на всіх 3х місцевих слонах.

Останнє редагування:
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Частоту не дивився, але заміри робив на вулиці в різних районах (В індур ніколи не робив), і швидкість на 5G завжди була набагато вища, ніж в 4G. Звісно, що 500-1000мб/сек не скрізь було, але менше 200мб/сек на 5G не бачив, якщо був достатній рівень сигналу
А є у тебе більш розлога статистика для наприклад зон з різним характером густоти житлової забудови, а не в центрі міста під фонтаном?
500 мб/сек і вище було в центрі житлової забудови в Гельсінкі, десь біля Лідла чи АЗС, в невеликих населених пунктах

Треба буде наступного разу нетмонітор поюзати, щоб подивитися які частоти

В Селі (Фінляндія) в минулому році міряв, було близько 200 мб/сек, коли на 4G до 50мб/сек

Найбільшу швидкість, що бачив в Гльсінкі і Турку це трошки більше за 1000мб/сек

До речі в Естонії, навіть в Талліні дуже часто перестрибувало в 4G

Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
До чого тут продаж lifecell?
Прошу вибачення. Просто з'явилася можливість дати відповідь на запитання, так як саме в цій темі було обговорення. Можна перести в тему про 5G, або якусь іншу відповідну

cat

Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
lifecell з групи компаній DVL розпочинає реалізацію 3х річного плану з розширення покриття та ємності мобільної мережі
За словами генерального директора DVL Михайла Шелемби, 2-3 грудня у Варшаві відбудеться зустріч з основними постачальниками обладнання для узгодження термінів постачання та цін у рамках реалізації цього плану (редакція: скоріше за все мова за Ericsson та Huawei).Одним із ключових завдань компанія визначає покращення покриття в сільській місцевості. Наразі мережа lifecell охоплює 94% території України, тоді як у конкурентів цей показник становить 95-98%. Протягом півтора року оператор планує досягти покриття на рівні 97-98%."Щодо розширення ємності - це частоти. Апгрейд обладнання можна робити швидко. Ми вже реалізували пілот в Івано-Франківській області, де помінявши кабелі на базових станціях, замінивши конектори на новіші, якісніші, ми отримали зростання ємності для абонента і зростання середньої швидкості на 70% (редакція: скоріше за все мова за заміну фідерних рішень на RRU в 900/1800 МГц).
Також ми ставимо додаткові сектори на базових станціях (редакція: скоріше за все мова за ввімкнення LTE2100 на існуючих 3G сайтах та додавання LTE2600). І є такий прийом, коли ти використовуєш усі частоти одразу, як у такому оркестрі (редакція: скоріше за все мова за LTE Carrier Aggregation). Це вимагає певного апгрейду обладнання, але ми останні два місяці працювали над тим, щоб зробити це максимально швидко", - сказав CEO DVL.
Бажаємо lifecell успіхів у реалізації амбітних планів та чекаємо на подробці!

lifecell продовжує інвестиції в енергонезалежність мережі
CEO компанії DVL: "Компанія має амбітний план розвитку мобільного оператора lifecell і докладає зусиль, спрямованих на збільшення енергостійкості оператора".
"Я тут відкрию невеличкий секрет, у нас найкраща ситуація серед мобільних операторів з відмовостійкості. Ми постійно зустрічаємося з регулятором, з державою, з різними органами, де ми дивимося на статистику, хто що робить... Першим рішенням моїх акціонерів було на четвертий день, коли ми зайшли в управління lifecell, ми закупили 32 тис. літій-полімерних батарей. Це дасть нам змогу підняти автономність роботи базових станцій із нинішніх у середньому 4-6 годин до понад 8 годин", - розповів Шелемба.
За його словами, під час локальних блекаутів робота базових станцій, на яких встановлено нові акумуляторні батареї, не припинялася 8-12 годин без централізованого електропостачання.
За матеріалами Інтерфакс-Україна #lifecell #лайфселл https://interfax.com.ua/news/telecom/1028967.html

Останнє редагування:
Зверху