Підбір комплектуючих для настільного ПК

Місто
Київ
Телефон
Motorola Edge 40
Ну не зря же я все лето посылки собирал) Просто прошлая мамка тоже от гиги была. А их память и sdd идеально совместимы с 690 чипсетом - зачем искать что-то другое.

Ну на Телемарте самая адекватная цена. )))

Вентиляторы тихие, по бублику выше 71 не видел. Все +/- как в - https://3dnews.ru/1092822/obzor-videokarti-amd-radeon-rx-7900-gre

Anticot

Заблокирован
Місто
Kiev
Подскажите а на ryzen 9 7900 в простое почти(торент клиент) запущен 45-50w хавает, это норм?, в играх макс видел 90w, по градусам 75с было когда компиляция шейдеров была в last of us, просто некоторые говорят что в простое у них 30-40w (на таком же почти камне),думаю мож в биосе покопаться с курвой этой?)))
Ps курву -15 ставил тесты проходило, но не фига не заметил не в + не в -.

Останнє редагування:
Місто
Днепр
Телефон
Sams S24U / iPhone 15+
Подскажите а на ryzen 9 7900 в простое почти(торент клиент) запущен 45-50w хавает, это норм?, в играх макс видел 90w, по градусам 75с было когда компиляция шейдеров была в last of us, просто некоторые говорят что в простое у них 30-40w (на таком же почти камне),думаю мож в биосе покопаться с курвой этой?)))
Нормально, был у меня 7900x3d, такое же потребление было, писал и в амд и в асус, дали ответ, что норм. На реддит тоже видел кучу тредов с подобным негодованием. Мать случайно не асус?

Місто
Киев
Телефон
Google Pixel 6
Anticot, Это потребление только процессором (какой именно показатель?) или всего системного блока?

Місто
Днепр
Телефон
Sams S24U / iPhone 15+
Anticot, Это потребление только процессором (какой именно показатель?) или всего системного блока?
Только cpu в режиме idle у меня жрал 50Вт. Сейчас переехал на 7800x3d, в ставил в ту же систему, было 35, добился 25Вт.

Anticot

Заблокирован
Місто
Kiev
https://prnt.sc/Ldqe4fBOjoET
+ у меня пока что youtube (музло слушаю) + торент клиент и в браузере пару вкладок открыты...
Post automatically merged:

Нормально, был у меня 7900x3d, такое же потребление было, писал и в амд и в асус, дали ответ, что норм. На реддит тоже видел кучу тредов с подобным негодованием. Мать случайно не асус?
не, не асус, gigabyte b650 pro ax, с асусами когда то было дело, "наелся" как говориться хватит)))

Місто
Днепр
Телефон
Sams S24U / iPhone 15+
не, не асус, gigabyte b650 pro ax, с асусами когда то было дело, "наелся" как говориться хватит)))
Я собирал человеку на 7 7700 + aorus b650 elite ax. 21Вт в простое. Я вроде тут в теме раньше выкладывал скрины своего старого 7900х3д.
А какая статистика у тебя по C state?
ClKnlfZ.jpg

Эти два на Asus TUF GAMING X670E-PLUS WIFI
bIhVSSI.png
MTQPK6n.jpg

А вот чужой скрин с оверов на 7950х3д, у человека асрок б650
Screenshot_6.png

Останнє редагування:

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
Anticot, Persona, я не довіряю софтовим показникам потужності = напруга* сила струму.
Якщо вже на то пішло то можливо є БЖ які показують споживання по розємах - хоча це теж ІМХО дуже субєктвино\орієнтовно.
Щодо різниці в 10 -15 Вт так це взагалі похибка (софтових) вимірювань на яку взагалі я б не дивився . Повторюсь до подібних софтових показників я б відносився "плюс мінус зупинка маршрутки" . Вірив би тільки тестам релаьним хард тестером в розрив ліній або токовимірювальним кліщам , але на практиці це робити теж не зручно важко ( прийдеться розділяти проводи живлення на жилки) та й малореально у готовому корпусі, хіба на тестовому стенді, і навіть "залізний" тестер\токові кліщі мають похибку досить значну для такого роду вимірювань 1А ( скоріше вони розраховані на токи в 10-ки разів більше відрізнии 10А від 50 А і від 120 А) і в свою чергу потребують калібрування в лабораторії ... Так що із 0,9 А при 12 вольтах грубо 10 Вт спіть спокійно

Останнє редагування:
Місто
Днепр
Телефон
Sams S24U / iPhone 15+
Anticot, Persona, я не довіряю софтовим показникам потужності = напруга* сила струму.
Якщо вже на то пішло то можливо є БЖ які показують споживання по розємах - хоча це теж ІМХО дуже субєктвино\орієнтовно.
Щодо різниці в 10 -15 Вт так це взагалі похибка (софтових) вимірювань на яку взагалі я б не дивився . Повторюсь до подібних софтових показників я б відносився "плюс мінус зупинка маршрутки" .
Не согласен в принципе. Касательно погрешности там от силы пару ват. Про остальное лень расписывать)

Кстати в биос асус есть статистика по потребленной энергии за все время с момента установки цпу, я когда заменил 7900х3д, она сбросилась, прикольная фича, раньше не замечал

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
повторюсь нормальний калібрований тестер \ токові кліщі коштують в рази більше тієї материнки яка має таку опцію вимірювань
https://masteram.com.ua/uk/catalogue/test-and-measuring-equipment/clamp-meters/?brand=fluke от від 40 тис грн дадуть вам таку точність, плюс мінус я б довіряв кліщам від 200 доларів

Anticot

Заблокирован
Місто
Kiev
Я собирал человеку на 7 7700 + aorus b650 elite ax. 21Вт в простое. Я вроде тут в теме раньше выкладывал скрины своего старого 7900х3д.
А какая статистика у тебя по C state?

Эти два на Asus TUF GAMING X670E-PLUS WIFI

А вот чужой скрин с оверов на 7950х3д, у человека асрок б650

https://prnt.sc/K5I4-Fd6aorV при aida64 но один хер не вылазит за 90w)) не ограничевал оно само так по себе)))
https://prnt.sc/QfVGRABS3rPm
притом что курвы сейчас нет(отключил и в принцепи) и была отключена, так пару раз глянул что там особо не меняет не чего....

Останнє редагування:
Місто
Днепр
Телефон
Sams S24U / iPhone 15+
повторюсь нормальний калібрований тестер \ токові кліщі коштують в рази більше тієї материнки яка має таку опцію вимірювань
https://masteram.com.ua/uk/catalogue/test-and-measuring-equipment/clamp-meters/?brand=fluke от від 40 тис грн дадуть вам таку точність, плюс мінус я б довіряв кліщам від 200 доларів
Я бесплатно посмотрю с погрешность в пару процентов. Мне такой класс точности не нужен:nenado:

притом что курвы сейчас нет(отключил и в принцепи)
мне она не зашла, в отличии от ам4 платформы. Там использовал офсет на негатив почти всегда, здесь поигрался, когда первый раз щупал ам5 и отключил. Выше 90 чтобы дать, нужно avx шатать

Anticot

Заблокирован
Місто
Kiev
а ну что за тесті к примеру? можете сказать, попробую "пошатать")))

Я бесплатно посмотрю с погрешность в пару процентов. Мне такой класс точности не нужен:nenado:

притом что курвы сейчас нет(отключил и в принцепи)
мне она не зашла, в отличии от ам4 платформы. Там использовал офсет на негатив почти всегда, здесь поигрался, когда первый раз щупал ам5 и отключил. Выше 90 чтобы дать, нужно avx шатать
какой Offset использовали сpu сore Voltage или cpu soc voltage? и на сколько?

Останнє редагування:
Місто
Днепр
Телефон
Sams S24U / iPhone 15+
а ну что за тесті к примеру
в ОССТ например много всего, можно комбинировать.
какой Offset использовали сpu сore Voltage или cpu soc voltage
только core, стабильно ехало у меня только при -15, но эффекта не давало никакого. Поэтому отключил. Тестил еще на первой сборке на 7700Х, с тех пор не игрался

Anticot

Заблокирован
Місто
Kiev
только core, стабильно ехало у меня только при -15, но эффекта не давало никакого. Поэтому отключил. Тестил еще на первой сборке на 7700Х, с тех пор не игрался
а вы не попутали курву с оффсетом?

а вы не попутали курву с оффсетом? ps. ехало у меня только при -15, но эффекта не давало никакого (c)

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
від 40 тис грн дадуть вам таку точність я б довіряв кліщам від 200 доларів
Це пішли вже понти і задротство, ніхто тут не має таких клещей, а якщо і має - міряти саме ту материнку не буде - верняк "склеїти розумника".. :LOL:

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
cpu в режиме idle у меня жрал 50Вт. Сейчас переехал на 7800x3d, в ставил в ту же систему, было 35, добился 25Вт
Хм, навіть 25 Вт для простою якось багато :sneaky:

20Вт - в idle, 30Вт - типова нагрузка (браузер + MPC HC на другому моніторі)
R7_5700X_pwr.jpg

Anticot

Заблокирован
Місто
Kiev
cpu в режиме idle у меня жрал 50Вт. Сейчас переехал на 7800x3d, в ставил в ту же систему, было 35, добился 25Вт
Хм, навіть 25 Вт для простою якось багато :sneaky:

20Вт - в idle, 30Вт - типова нагрузка (браузер + MPC HC на другому моніторі)
При какой частоте?))

logist_eg

Заблокирован
Місто
Західна Україна
від 40 тис грн дадуть вам таку точність я б довіряв кліщам від 200 доларів
Це пішли вже понти і задротство, ніхто тут не має таких клещей, а якщо і має - міряти саме ту материнку не буде - верняк "склеїти розумника".. :LOL:
я теж не маю кліщів, але якщо взяти до прикладу usb тестери китайські по 4+ доларів з якою точністю вони показують ? Підключіть послідовно кілька штук покази будуть відрізнятися , то чому ви вважаєте що в материнку вбудовані якісь більш точні чи дорожчі тестери ? Чи якось по іншому реалізовані ? Якщо в сучасних материнських платах економлять навіть на защіпках для планок операційної памяті ? Поясню, раніше на мат. платах защіпки були по обидві сторони модуля пам'яті , а зараз тільки з одного боку . Це ж взагалі копійчана деталь . То з якої радості економлячи 20 коп на защіпках , вони будуть встановлювати точний моніторинг струму\вольтажу ? Накладемо на це ще софтові глюки неточності ( заміряйте різними програмами і буде різний результат в один і той самий момент часу) , а якщо ваш БП видає 11,80 , або 12,1 Вольт , а софт рахує це як 12 ? Як приклад візьміть напругу 12 Вольт подівіться її в простої в якісь програмі і одночасно заміряйте на вільному розємі БЖ покази будуть розходитися, як між програмами так і між тестором та програмами . Я заміряв китайським тестером , правда той китайський тестер калібрувався - тупо пощастило отирмати 1 Вольтовий еталонний елемент http://contragent.com.ua/produktsiy...normalnye/item/element-normalnyj-proizvoditel який списали ,тому що він вже почав брехати на 0,02 чи 0,05 вольта, бо пройшов термін придатності , але для точності 0,1 вольта ще підходив.
ТОМУ заморочуватися за якихось 10-15 Вт різниці споживання яка вказана в якійсь програмі - не доцільно
На оверклокерських сайтах форумах оглядах деякі розумники якось навіть вираховували що БІОС на деяких материнських платах теж бреше і завщує чи занижує напруги .

Останнє редагування:

rikky

ремонтник
Місто
Шостка, Украина.
Телефон
Iphone 15
Тут питання в іншому. Чи треба така точність вимірювання? Ніхто не буде купувати прилад за 200 баксів щоб побачити що його пісюк жере аж 50 Вт у простої.

Зверху