від 40 тис грн дадуть вам таку точність я б довіряв кліщам від 200 доларів
Це пішли вже понти і задротство, ніхто тут не має таких клещей, а якщо і має - міряти саме ту материнку не буде - верняк "склеїти розумника"..
я теж не маю кліщів, але якщо взяти до прикладу usb тестери китайські по 4+ доларів з якою точністю вони показують ? Підключіть послідовно кілька штук покази будуть відрізнятися , то чому ви вважаєте що в материнку вбудовані якісь більш точні чи дорожчі тестери ? Чи якось по іншому реалізовані ? Якщо в сучасних материнських платах економлять навіть на защіпках для планок операційної памяті ? Поясню, раніше на мат. платах защіпки були по обидві сторони модуля пам'яті , а зараз тільки з одного боку . Це ж взагалі копійчана деталь . То з якої радості економлячи 20 коп на защіпках , вони будуть встановлювати точний моніторинг струму\вольтажу ? Накладемо на це ще софтові глюки неточності ( заміряйте різними програмами і буде різний результат в один і той самий момент часу) , а якщо ваш БП видає 11,80 , або 12,1 Вольт , а софт рахує це як 12 ? Як приклад візьміть напругу 12 Вольт подівіться її в простої в якісь програмі і одночасно заміряйте на вільному розємі БЖ покази будуть розходитися, як між програмами так і між тестором та програмами . Я заміряв китайським тестером , правда той китайський тестер калібрувався - тупо пощастило отирмати 1 Вольтовий еталонний елемент
http://contragent.com.ua/produktsiy...normalnye/item/element-normalnyj-proizvoditel який списали ,тому що він вже почав брехати на 0,02 чи 0,05 вольта, бо пройшов термін придатності , але для точності 0,1 вольта ще підходив.
ТОМУ заморочуватися за якихось 10-15 Вт різниці споживання яка вказана в якійсь програмі - не доцільно
На оверклокерських сайтах форумах оглядах деякі розумники якось навіть вираховували що БІОС на деяких материнських платах теж бреше і завщує чи занижує напруги .