Підприємці-спрощенці (за спрощеною системою оподаткування)

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
ФОП-єдиноподатківці (спрощена система оподаткування)

tax.gov.ua сайт ДПС || ✎ ЗІР Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс
0 (800) 501-007 по Україні, ✆ +380 (44) 454-1613 із-за кордону || ✉ [email protected]
Електронні кабінети cabinet.tax.gov.ua платника податків, portal.pfu.gov.ua портал е-послуг ПФУ (перевірка сплати ЄСВ)
— — —
☝️ Податковий календар: taxer.ua, СОТА

Причина: виправлена е-адреса
Останнє редагування модератором:
Місто
Bielsko-Biała, PL | Нікополь | Цумань
Телефон
Poco X3 Pro
ФОП, ЕН, 3-я группа.
Правильно я понимаю, что платить ЕСВ сейчас не обязательно ?
До конца войны, и 12 месяцев после её окончания.
Но если не платить - эти месяцы не пойдут в трудовой стаж и не будут учитываться при начислении пенсии.
В 2022 обязательными для оплаты ЕСВ являются только январь и февраль - 2 * 1430 = 2860 грн.
Дальше - по желанию и по возможности.
Всё верно ?
да

Місто
Bielsko-Biała, PL | Нікополь | Цумань
Телефон
Poco X3 Pro
ФОП, ЕН, 3-я группа.
Правильно я понимаю, что платить ЕСВ сейчас не обязательно ?
До конца войны, и 12 месяцев после её окончания.
Но если не платить - эти месяцы не пойдут в трудовой стаж и не будут учитываться при начислении пенсии.
В 2022 обязательными для оплаты ЕСВ являются только январь и февраль - 2 * 1430 = 2860 грн.
Дальше - по желанию и по возможности.
Всё верно ?
только в налоговой декларации за год не забудьте в додатке указать нули за месяцы, в которые решили не платить

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Підкажіть, якщо з картки фоп купити у ппьтаврія плюс продукти, код єдрпоу 31929492, ніяких звітів подавати не потрібно? То ж ПП, не фоп

pavel_good

Венки-террористы
Місто
Запорожская область
Телефон
HTC Hero
Maxxx, Так. Я помилився.
Обов’язковий ЄСВ лише за січень та лютий.
Обов’язковий ЄП за січень, лютий, березень

Місто
Ukraine, Odessa
Maxxx, Так. Я помилився.
Обов’язковий ЄСВ лише за січень та лютий.
Обов’язковий ЄП за січень, лютий, березень
Хм.
А где написано, что после марта ЕН можно не платить ?
У Податковому кодексі України. Уточнення - для ФОП на першій і другій групі.

9. Установити, що тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, положення розділу XIV Податкового кодексу України застосовуються з урахуванням таких особливостей:

9.1. Фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої та другої групи мають право не сплачувати єдиний податок.При цьому такими особами декларація платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця не заповнюється за період, в якому відповідно до абзацу першого цього підпункту єдиний податок не сплачувався.

Останнє редагування:
Місто
Łódź
Телефон
Xiaomi 12X 8/128
Товариство, у вас в кабінеті платника податків зняло обсяг сплати ЄСВ за 2022 рік? У мене так: я подавав у грудні декларацію 2% + додаток з ЄСВ, і прийшла відповідь, що прийнято, наче все ок, але у розділі "Стан розрахунків з бюджетом" у графі "Надміру сплачені суми..." висить 17292 грн. - розмір ЄСВ, який я сумарно сплатив за 12 місяців 2022 року.
Памʼятаю, минулого року там воно обнулилося практично відразу після прийняття додатку з ЄСВ, але от зараз вже з місяць не обнуляється.

Місто
Kyiv
Телефон
Pixel 7a/ Pixel 4a
Товариство, у вас в кабінеті платника податків зняло обсяг сплати ЄСВ за 2022 рік? У мене так: я подавав у грудні декларацію 2% + додаток з ЄСВ, і прийшла відповідь, що прийнято, наче все ок, але у розділі "Стан розрахунків з бюджетом" у графі "Надміру сплачені суми..." висить 17292 грн. - розмір ЄСВ, який я сумарно сплатив за 12 місяців 2022 року.
Така саме ситуація, поки не зняли

Місто
Харків
Телефон
Samsung A52
Памʼятаю, минулого року там воно обнулилося практично відразу після прийняття додатку з ЄСВ, але от зараз вже з місяць не обнуляється.
Минулого року в мене теж висіло кілька місяців, потім списало за один день.
В цьому році теж вже з'явились записи по нарахуванню на дату 13.03 на всі квартали 2022 року.

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Питання до практиків-єдинщиків. Ще 2% працює? Який механізм переходу, тонкості звітування, та оплати податків????

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Вик Влад, прокинувся..)) До 1.07 цього року ще працює, і все.
То не я прокинувся. Просто де в кого пішли обороти, та йому сьогодні приспічило. 2 місяці ще є. Мені говорили що перейти можна з любого числа. Тоді виникає питання. Як здавати декларацію за один період? Окремо по 5%, та окремо 2%?

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Підкажіть що робити підприємцю єдинщику, який змінив місце реєстрацііі проживання на інший район у тому ж самому місті
Як інформувати про це податкову?
Дякую

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Підкажіть що робити підприємцю єдинщику, який змінив місце реєстрацііі проживання на інший район у тому ж самому місті
Дякую
Оновити дані в реєстрі мінюсту (через дію можна онлайн) потім внести зміни в форму спрощенця фопа (забув назву, але там є поля з кведами ще а також адресою, подається коли обираєте спрощену систему а потім через неї вносите зміни). Далі ще внесіть зміни в ЕК для громадян форма 5-ДР, це вже як фіз. особа.

Останнє редагування:

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Дякую
Наче чепез ел.кабінет можно це зробити, але я вже забув, бо робив це більше 5 років потому

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Я знаю що щось ще кудись треба внести
Але хотілося б щось конкретне

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Я вам вище дав посилання на дію. Далі в кабінеті податкової заповнюєте 5-др заяву (на ютубі знайдете як це робити).

Далі цю заяву
"ЗАЯВА
про застосування спрощеної системи
оподаткування"

По назві заяви теж шукайте на ютубі заповнення. Вона також подається онлайн.

Якщо все одно не ясно то зверніться до бухгалтера. Ви самі не розберетесь тоді.

Останнє редагування:

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Зверху