Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Там есть регулировка тока ? Там может быть панель 555 ватт , она на 12 вольт 50 ампер выдаст . Некоторым аккумуляторам этого многовато
Не знаю. Мабуть, немає. В мене у 2 рази менша потужність панелей. Струм 15А максимум (теоретичний).

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
стаб має виправляти напругу ПІСЛЯ інвертора
Гібридний інвертор, якщо він робочий, має видавати стабільну напругу до 95% від номінального навантаження, після - допустиме заниження напруги до 5% від номіналу аж до спрацювання захисту по перегрузці.

Стабілізатор є сенс ставити, і лише ПЕРЕД інвертором, в тому випадку, якщо інвертор детектує наявність міської мережі, але заряд від неї не бере, бо, наприклад, напруга занадто низька чи висока. Якщо ж інвертор спокійно заряджає акум і працює в байпас, то додаткових перетворювачів - не потрібно.
Полностью не согласен . Гибрид в байпас не стабилизирует . А если у него там оборудование дорогое запитано , то такие советы вредительские , потому как пользователь может измерить напряжение на выходе в то время когда инвертор работает в режиме двойного преобразования ( со стабилизацией ) и будет ошибочно думать что все окей

Останнє редагування:
Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Там есть регулировка тока ? Там может быть панель 555 ватт , она на 12 вольт 50 ампер выдаст . Некоторым аккумуляторам этого многовато ... Чтобы не получилось как в анекдоте сообщением выше , он вложил кучу денег а ему говорят - Для нормальной работы звони в РЕС чтобы свет нормально давали
Да никто влаживать большие деньги не собирается. Никогда не имел дело с солнечными батареями, просто хочу попробовать. 12В панелей очень мало и цены не гуманные относительно их мощности, а вот этих в городе полно. Заказал на али простой синий контролер 30А за копейки, хочу купить одну панельку, посмотреть что к чему. Будет интересно, дальше буду смотреть что купить посерьезнее. Вопрос: если в пасмурную погоду подключу панель, контролер переварит это все на 12В Li-ionе?

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Вопрос: если в пасмурную погоду подключу панель, контролер переварит это все на 12В Li-ionе?
Конечно, если контролер не говно какое-то. Есть контролеры которые могут работать в широком диапазоне напряжпний от 12В до 48В.

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Вопрос: если в пасмурную погоду подключу панель, контролер переварит это все на 12В Li-ionе?
Конечно, если контролер не говно какое-то. Есть контролеры которые могут работать в широком диапазоне напряжпний от 12В до 48В.
Та там вероятно PWM самый дешевый 12-24 . На 12 вольт или напряжение панели положит , или спалит его вместе с аккумом если солнце выйдет

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Гибрид в байпас не стабилизирует
Для того настройки є, в якому диапазоні напруг інвертор буде працювати байпас, а коли - з батарейки. Ставиш собі 210-240 і більшість навіть "ніжного" обладнання, розрахованого на 230 В спокійно то витримає. Перед гібридником буде стабілізатор, який, умовно, від 135 до 270 В буде стабілізував в сторону 230 В, а коли не зможе - знеструмить вихід і гібридник на батарейку перейде.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Гибрид в байпас не стабилизирует
Для того настройки є, в якому диапазоні напруг інвертор буде працювати байпас, а коли - з батарейки. Ставиш собі 210-240 і більшість навіть "ніжного" обладнання, розрахованого на 230 В спокійно то витримає. Перед гібридником буде стабілізатор, який, умовно, від 135 до 270 В буде стабілізував в сторону 230 В, а коли не зможе - знеструмить вихід і гібридник на батарейку перейде.
Ота вся стабілізація до сраки, реле напруги з затримкою включення з адекватно забитими параметрами і все. Ніяка електронна стабілізація по формі синусоїди не зрівняється з рівною синусоїдою генератора ТЕС,АЕС, ГЕС...

SP777

I am a rumor
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
Ніяка електронна стабілізація по формі синусоїди не зрівняється з рівною синусоїдою генератора ТЕС,АЕС, ГЕС...
То ты никогда осциллограф к розетке не подключал. Иногда можно сильно удивиться увиденному.
На фоне этого синусоида, электронно генерируемая инвертором, просто идеальна.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Ніяка електронна стабілізація по формі синусоїди не зрівняється з рівною синусоїдою генератора ТЕС,АЕС, ГЕС...
То ты никогда осциллограф к розетке не подключал. Иногда можно сильно удивиться увиденному.
На фоне этого синусоида, электронно генерируемая инвертором, просто идеальна.
Иногда,как в этом конкретном случае, всё хорошо и логично но работает как попало, хотя люди которые видели как кто-то подключал осцилограф в розетку утверждают что так не должно быть.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Приватна СЕС в Києві (паспортних 32,5 кВт) яка влітку забезпечувала 10-15 кВт зараз видає всього лиш 570 Вт :(

65 панелей розмірами десь 2 на 1 метр.

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Приватна СЕС в Києві (паспортних 32,5 кВт) яка влітку забезпечувала 10-15 кВт зараз видає всього лиш 570 Вт :(

65 панелей розмірами десь 2 на 1 метр.
У меня 5 паспортных сейчас дают почти два киловата . У вас там или совсем беспросветно, или оборудование гибридное .... Сфоткал небо у нас

Вкладення

• Screenshot_2024-11-21-12-57-05-351_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-11-21-12-57-05-351_com.miui.gallery.jpg
    76.7 КБ · Перегляди: 23
Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
или оборудование гибридное
Гібрид кого з чим?

Що показує це фото?
Раньше я писал что для плохой погоды нужен хороший мппт . А все эти гибриды только на чистом небе работают . У знакомого гибрид дорогой , СЕС всю зиму простаивает

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Раньше я писал что для плохой погоды нужен хороший мппт .
Рішення від ліцензованих установщикиів розрекламованої китайчатини DEYE, яка конкретно там архітектура Х.З.
Найгірше в останній те, що вона не дозволяє отримати параметри роботи напряму, а виключно через китайську хмару. А ще це лайно вміє само встановлювати криві оновлення. Після минулотижневого "приведення прошивки в актуальний стан", обладнання весь минулий тиждень випадало в аварію. Ліцензійний установщик не міг нічого порішати і звернувся напряму до китайців. Ті пообіцяли віддалено самі накатити правильну прошивку. Бо прошивки лааваям вони не дають. Сьогодні це робота з "актуальною прошивкою".

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Ёп те черепахи с носорогом конечно!
Ну якщо MPPT я зміг знайти, то от з тим, що Чебуратор вклав в поняття "гібрид" мені не підкорилося.
Гибрид в моем понимании , я сужу из схемы которую видел , расчитан на работу с низкими коеффициентами инверсии . Ему просто необходимо высокое напряжение PV . Накат тучи резко снижает выработку

Вкладення

• Screenshot_2024-11-21-14-09-16-622_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-11-21-14-09-16-622_com.miui.gallery.jpg
    107.8 КБ · Перегляди: 8

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Гибрид в моем понимании , я сужу из схемы которую видел , расчитан на работу с низкими коеффициентами инверсии .
чому він гібрид називається, а наприклад, "неякісний MPPT"?

Вирізку зі схеми не зрозумів.

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Гибрид в моем понимании , я сужу из схемы которую видел , расчитан на работу с низкими коеффициентами инверсии .
чому він гібрид називається, а наприклад, "неякісний MPPT"?

Вирізку зі схеми не зрозумів.
Гибрид это значит все в одном из разных модулей создано . Его нельзя называть не качественным , потому что во многих условиях он лучше блочных сборок с отдельными мппт . Например когда не нужно , нет ряда преобразований с высоких напряжений в низкое и обратно

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Гибрид это значит все в одном .
Гібрид - це коли декілька джерел електрики? АКБ/сонце, зовнішня мережа/сонце, АКБ/сонце/зовнішня мережа?

Тобто найбільш ефективним було б панелі -> MPPT (контролер сонця) -> гібрид на дві мережі(зовнішня і MPPT) і один АКБ?

По суті виходить, що дарма викинута купа бабла, і ніякої енергонезалежності в осінньо-зимовий період.

Зверху