Ви використовуєте застарілий браузер. Цей та інші сайти можуть відображатися в ньому некоректно. Необхідно оновити браузер або спробувати використовувати інший.
Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому
якщо я правильно розумію реле напруги при відстутності живлення з мережі має розімкнути контакти що в цілому має унеможливити ситуацію проходженняі струму у зворотньому напрямку, чи я щось нафантазував що не відповідає реальності?
В кого wifi до інвертора коштує як крило літака негуманно (наприклад для тих же MUSTів "рідний" wifi-plug 50$) - можна за якихось 4-5$ зробити його власноруч. Плата ESP8266 + UART-RS485 конвертер + відповідний штекер (в більшості випадків rj45 або db9)
Туди ж можна і BMS навісити і бачити параметри батарейки...
Інфа ллється в mqtt, home assistant або на неї можна тупо витріщатися на веб-сторінці девайса.
"рідна" китайська хмара чи софт звісно працювати з таким хендмейд-адаптером не будуть
Нагадую, може кому знадобиться.
І кстатє, у Мастів в юсб порту для рідної вайфайки не юсб сигнали, там нуль, +5 і А+В- від RS485, я esp32 підключив прямо туди.
Це банально зручніше, ПЗВ або двуполюсний автомат потрібно відключати руками, а реле розмикає контакти (чи як виявилось один контакт з фазою) при зникненні напруги автоматично.
я правильно розумію, рвати нуль через однополюсний автомат можна тільки за наявності окремого заземлення як в нових будинках, в іншому випадку потрібно використовувати двуполюсний ввід резерву?
Ні. Якщо до тебе заходить два провідника L та PEN, то рвати можна тільки L — однополюсний автомат ставиться тільки на L, PEN не розривається. Дозволяється одночасно розривати N разом з L, якщо до тебе заходить три провідника L, PE, N.
В мене тільки 2 провідника тож виходить що я зробив правильно що поставив однополюсник.
В чому порушення електробезпеки, якщо PE провідника немає у квартирі, а L та N під'єднані через двополюсний запобіжник, який роз'єднує одночасно провідники L та N?
Чому такі вимоги сказати не можу, тільки припущення.
Наскільки я розумію, в однофазній мережі без PE дуже велике навантаження приходиться на N і у зв'язку з цим великі шанси на його відгорання у слабкому місці. Візуально не можна в автоматі оцінити якість силового контакту, якщо контакт там відгорить, то фаза буде на корпусі приладів.
Мережа з L, N та PE відрізняється від мережі з L та N або з L та PEN тільки тим, що по PE провіднику за нормальних умов струм не проходить, тому що PE провідник працює короткочасно, коли відбувається втрата струму у разі виходу з ладу чогось (тому PE й під'єднується у побутових приладах до корпусів, щоб струм не потрапив на людину та через людину не знайшов інший шлях до заземлювача).
Фактично вимкнувши L та N знижується ризик створення ланцюжка між чимось та потенціалом N, як приклад свій ДБЖ з двома фазами.
Та і якщо уявити ПЗВ, який встановлено за першим так званим вхідним запобіжником (MCB) та який від'єднує за необхідності L та N або L та PEN разом, то двополюсний запобіжник або вимикач буде робити те ж саме, що й ПЗВ.
Але під'єднати ПЗІП у двопроводовій мережі вже можливості немає.
Це банально зручніше, ПЗВ або двуполюсний автомат потрібно відключати руками, а реле розмикає контакти (чи як виявилось один контакт з фазою) при зникненні напруги автоматично.
Механічний неавтоматичний перемикач типу "I - O - II" в рази надійніший, ніж реле (контактор).
Тому автоматичні ATS відомих виробників й коштують "мільйони", тому що важлива надійність, яку отримують, як виглядає, досить дорогим шляхом.
Купив нещодавно мініДБЖ Prologix PLP418ECO з гарантією від продавця та наліпкою на корпусі, де було написано 2024 (мабуть, рік виробництва).
Й ось цей мініДБЖ автономно після заряджання працює кілька секунд (тобто фактично не працює зовсім в автономному режимі).
Виглядає так, що зараз у зв'язку з деяким попитом продають все, що тільки можливо продати.
Цей сайт використовує файли cookie, які допомагають персоналізувати Ваш контент і зберегти вхід в систему, якщо Ви зареєстровані.
Продовжуючи користуватися цим сайтом, Ви погоджуєтеся на використання нами файлів cookie.