Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

SP777

I am a rumor
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
Ну у нас же спор о вреде заряда в конце
Ну в процессе обсуждения много разных нюансов всплыли.
Начиналось с того, что зарядная станция периодически дозаряжается на уровне 98-100%.
Тут большой вопрос, как она эти проценты определяет.
По напряжению? Какому? 100% = 3.45 В? 3.6В? Неизвестно.
По уровню заряда от бмс, которая в этой модели считает его как? Неизвестно.
Это разве что вскрыть станцию и хотя бы измерить то самое напряжение на батарее на уровне 98% и 100%.

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Вы тут про лиферы спорите. А li-ion по напряжению меряют емкость? На али куча индикаторов. Они в реале работают или с погрешностью 30% как мин, ибо измеряют напряжение? :)

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Вы тут про лиферы спорите. А li-ion по напряжению меряют емкость? На али куча индикаторов. Они в реале работают или с погрешностью 30% как мин, ибо измеряют напряжение? :)
Сейчас во всех аккумуляторах только по напряжению смотрят на сколько емкость заполнена, если цвет глазка в автомобильных аккумах не считать ). Другие параметры для более точной емкости с датчиками внутри аккумуляторов применяют разве что в НИИ . Даже в ответственной военной технике нет коррекций на температуру или давление внутри аккумов, там батарейки li-ion конструктивно max 3.95v ... Погрешностей не будет если показания индикаторов откалибровать , в меню если оно есть , если нету то паралельно измеряя тестером помнить что там что

Останнє редагування:
Місто
Родом из Одессы
Телефон
Pixel 7pro
Всем привет. какие варианты есть удаленного доступа из интернета с android к jk bms?
Второе Нужго ли жестко стягивать сборки? Сейчас они собраны на скотче. Шесть сборок Lifepo4 100ah 24V те приблизительно общая емкость 12квт/ч и зарядка 6.4 квт/ч . Те заряд будет как по паспорту к ячейкам 0.5С ЗЫ: Но ток заряда при необходимости могу регулировать в очень широких диапазонах Зарядки пока не подключалDBU3200-24.jpg

Останнє редагування:
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Если зарядка будет половиной номинала и ничего не попутаете с напряжениями то достаточно скотча.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
какие варианты есть удаленного доступа из интернета с android к jk bms?
uart/rs485 -> wifi -> mqtt -> homeassiatant
Якось так. Готове рішення навряд чи є, прийдеться рукоблудити на чомусь тіпа Wemos D1 mini або подібних платах.

Зараз намагаюся витягнути інфу з інвертора, чомусь не вдається подружити його з ESP8266. Чи то ttl2rs485 глючний чи ще щось...

SP777

I am a rumor
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap
uart/rs485 -> wifi -> mqtt -> homeassiatant
Тестировал Bluetooth -> Batmon (homeassiatant) на виртуалке. Работало, но часто терялась связь по синезубу. Танцевать с бубном не стал, но в принципе добиться результата можно.
Post automatically merged:

Нужго ли жестко стягивать сборки?
Я всегда стягиваю. Получается жесткая конструкция, которую и переносить/перевозить можно без проблем. При этом не будешь париться, что из-за даже небольших нарушений геометрии (по множеству причин) ухудшился контакт где-то на перемычках.

Останнє редагування:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Всьо, я таки переміг цей довбаний modbus2mqtt, тепер бачу стату по інвертору. Попутно знайшов проект esphome-jk-bms, можна додати до ESP8266 ще і бмс, вільних входів-виходів там дофіга. Але треба розібратися, як працювати з декількома девайсами одночасно...

Вкладення

• mqtt.jpg
    mqtt.jpg
    146.1 КБ · Перегляди: 24
Місто
Родом из Одессы
Телефон
Pixel 7pro
Всьо, я таки переміг цей довбаний modbus2mqtt, тепер бачу стату по інвертору. Попутно знайшов проект esphome-jk-bms, можна додати до ESP8266 ще і бмс, вільних входів-виходів там дофіга. Але треба розібратися, як працювати з декількома девайсами одночасно...
Я правильно понял что в одной программе можно иметь доступ к устройствам умного дома zegbee WiFi к BMS и инвертору?

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Я правильно понял что в одной программе можно иметь доступ к устройствам умного дома zegbee WiFi к BMS и инвертору?
± так
Але треба девайс (комп-роутер-мініпісі-віртуалка-ітп), де буде крутитися HomeAssistant + девайс який буде мати доступ до зігбі/туї девайсів. Може бути юсб-шлюз (свисток), я зараз ковиряю салямовську Aqara ZHWG11LM на предмет OpenWRT + HA (там все в комплекті, але може не вистачити потужності)

PS: якшо комусь потрібен modbus2mqtt для інверторів, можу підігнати)

Місто
Родом из Одессы
Телефон
Pixel 7pro
± так
Але треба девайс (комп-роутер-мініпісі-віртуалка-ітп), де буде крутитися HomeAssistant + девайс який буде мати доступ до зігбі/туї девайсів. Може бути юсб-шлюз (свисток), я зараз ковиряю салямовську Aqara ZHWG11LM на предмет OpenWRT + HA (там все в комплекті, але може не вистачити потужності)

PS: якшо комусь потрібен modbus2mqtt для інверторів, можу підігнати)
Можно ли PMbus прикрутить?

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Дякую, кеп.)
Цікавлять готові рішення для квартири, з якими не треба бавитися в заземлення і несумісність батарей-інверторів.
зробив передзамовлення на FOSSiBOT F2400 в Європі за 3240 Zl, обіцяють вислати на початку вересня.
Режим UPS`а є, з холодильниками і невибагливими котлами працює:
Оплачував в злотих? Списання було в якій валюті, чи була конвертація?

Чим доставлятимеш?

Місто
Львів
Кочевник , оплачував Універсальною грн. карткою Привата, був найкращий курс Злотого (трішки вищий ніж було написано в моб.апці, але вигідніше ніж купляти Злотий в обміннику і класти на картку).
Замовив на родича в Перемишль, минулого понеділка доставили йому в офіс, але ще наразі не було змоги перекинути до Львова.
Якщо б не він- мабуть би замовляв на Міст чи Нова Пошта Шоппінг.
Вартує включити Летішопс, 1200 грн. кешбеку нарахувало, а Міст за доставку вроді просив 1500 грн. за 23 кг.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
24 кг брутто. Нова почка хоче 49 долярів.

Летішопс, що саме обирати?
Який там МСС по оплаті?

Місто
Львів
Міст ніби 37Є калькулює, але то без страховки.
Добавити в стаціонарний браузер розширення Летішопс, вимкнути на Geekbuying блокувальників реклами (якщо є в браузері), активувати кешбек в розширенні Летішопс і можна замовляти (перед тим варто зарегатись на гікбаїнгу і Летішопс, вказати шіпінг адреси, але в корзину ше нічого не добавляти)
По мсс- не знаю як в Приваті глянути, категорія дім та ремонт, але кешбеку не дало.

RedBlack

Местный
Місто
Днепр
Ребята, вопрос к тем, кто использует зарядную станцию FOSSiBOT и подобные в режиме UPS: у вас при изменении потребления энергии (как в большую так и в меньшую стороны) - щелкают релешки?

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
В кого wifi до інвертора коштує як крило літака негуманно (наприклад для тих же MUSTів "рідний" wifi-plug 50$) - можна за якихось 4-5$ зробити його власноруч. Плата ESP8266 + UART-RS485 конвертер + відповідний штекер (в більшості випадків rj45 або db9)
Туди ж можна і BMS навісити і бачити параметри батарейки...
Інфа ллється в mqtt, home assistant або на неї можна тупо витріщатися на веб-сторінці девайса.
"рідна" китайська хмара чи софт звісно працювати з таким хендмейд-адаптером не будуть

Вкладення

• MUST-RS485-WemosD1mini.jpg
    MUST-RS485-WemosD1mini.jpg
    105.7 КБ · Перегляди: 29
  • stat.jpg
    stat.jpg
    177.8 КБ · Перегляди: 29

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+

Скинемось бідолашній? Бо бач як потерпає - навіть дешманської зарядної станції нема, а від генератора тхне та гуркоче... :cool:

Місто
Киев
Чого не попросила електрика поставити сонячну станцію?

Зверху