Cheburator, шо там твої панельки? Скільки киловат вчора і сьогодні витисли?
Трохи бiльше кiловата в день , це меньше 5% потужностi . Працюе пiдкачка . Але таких днiв мало , 50 за рiк не наберетьсяCheburator, шо там твої панельки? Скільки киловат вчора і сьогодні витисли?
А как можно прокомментировать такой моментик: при зарядке мобильного телефона (батарея L-I) мощность зарядки падает ближе к концу процесса (видать, контроллер ограничивает); при зарядке зарядной станции (батарея LFP) мощность зарядки постоянна в диапазоне от 0 до 100 % (ток около 0,25С). Это:Час підкачки 99..100% складає менше хвилини: станція AC180P запускає кулєра на повну, починає вдувати 1кВт протягом 15-20 сек, тоді плавно спадає до 600Вт, за 5 сек - до 300Вт, ще за 5 сек - індикатор заряду вже 100% і кулєра плавно зупиняються.найбiльший нагрiв аккумуляторiв , особливостi хiмii, це дуже шкiдливо
Батареи li-ion на мобильном телефоне выдерживают до 10C почти сначала заряда и аж до середины , потом сила тока падает до 0.25C в конце . Все из за количества свободных ионов которых в конце заряда мало . Срок службы li-ion сравнительно с lifepo4 меньше . LFP расчитаны на заряд сравнительно малыми токами . И там и там в конце заряда мало свободных ионов , из этого и утверждения что заряжать до 100% не желательно . Как пользоваться своей батареей каждый решает для себя самА как можно прокомментировать такой моментик: при зарядке мобильного телефона (батарея L-I) мощность зарядки падает ближе к концу процесса (видать, контроллер ограничивает); при зарядке зарядной станции (батарея LFP) мощность зарядки постоянна в диапазоне от 0 до 100 % (ток около 0,25С). Это:Час підкачки 99..100% складає менше хвилини: станція AC180P запускає кулєра на повну, починає вдувати 1кВт протягом 15-20 сек, тоді плавно спадає до 600Вт, за 5 сек - до 300Вт, ще за 5 сек - індикатор заряду вже 100% і кулєра плавно зупиняються.найбiльший нагрiв аккумуляторiв , особливостi хiмii, це дуже шкiдливо
- несовершенство алгоритма?
- 100 % - это на самом деле меньше, т.е. производитель ограничил емкость, защищая батарею?
- все-таки заряд до 100% не влияет на износ батареи?
От в тому-то й недолік сонячних панелей, що електрика від них потрібна, коли її нема або не вистачає. А саме - в холодні, темні, короткі зимові дні. А коли на дворі тепло і світло, то електрики не дуже то й треба. Принаймні, у мене так.Трохи бiльше кiловата в день , це меньше 5% потужностi . Працюе пiдкачка . Але таких днiв мало , 50 за рiк не наберетьсяCheburator, шо там твої панельки? Скільки киловат вчора і сьогодні витисли?
Попробуй таке сказати тим у кого е панелi . Попробуй сказати це моiй жiнцi , а вона дуже ощадлива . Триста днiв кожного року у господарствi халявна електрика i гаряча вода . Решту 50 днiв по кiловату при бiдi хватае на саме необхiдне . Насосна , холодильник , свiтло ... Твiй генератор нiколи себе не окупить , панелi окупаються за довший чи коротший (800 годин на номiналi) термiн в залежностi вiд повноти використанняА коли на дворі тепло і світло, то електрики не дуже то й треба.Трохи бiльше кiловата в день , це меньше 5% потужностi . Працюе пiдкачка . Але таких днiв мало , 50 за рiк не наберетьсяCheburator, шо там твої панельки? Скільки киловат вчора і сьогодні витисли?
Згоден, но ціна?А на зелений тариф дозвола, підключення теж не копійки коштує.У знайомого три станції, які він побудував у 20 році, кожна з них йому обійшлася до 20 тисяч доларів,до війни все було добре , але з відключеннями то сильно не заробиш. А , так своя електрика завжди є.Триста днiв кожного року у господарствi халявна електрика i гаряча вода .
От я і кажу це тим, у кого панелі. Особливо, таким, як мій сусід. Шалені гроші вгаратав в ті панелі, а сидить без світла.Попробуй таке сказати тим у кого е панелi .
Якщо порахувати всі вкладення, і добре подумати, чи воно дійсно їй потрібно за ті гроші, які ти виніс з дому і відвалив за ту забавку, то вийде, що це нераціональне вкладення. Тільки вона, мабуть, про це не знає.Попробуй сказати це моiй жiнцi , а вона дуже ощадлива
От, сказав би я своїй дружині: Будемо мати халявну електрику, але треба в це вгаратати 20к$, і взимі воно працює на 5%, а вночі, взагалі не працює. Вона би сказала: здурів, мабуть... Нащо тобі та халявна електрика, коли якщо воно працює, то її не треба, бо нема куди витратити, і нащо ті панелі, коли вони не працюють, коли електрики треба?Триста днiв кожного року у господарствi халявна електрика i гаряча вода . Решту 50 днiв по кiловату при бiдi хватае на саме необхiдне . Насосна , холодильник , свiтло ...
От, до чого тут це? Ти уважно читав про генератора? Повторюю: я генератором НЕ КОРИСТУЮСЯ!!! Тому він не повинен себе окупляти! І дай Боже, щоб ніколи не довелось ним користуватись. Це резерв на випадок повної сраки, яка може не настати ніколи!!! Забудь, що він у мене є.Твiй генератор нiколи себе не окупить
Тут ключова річ - все залежить від об"ємів споживання. З таким споживанням, як у мене, панелі не окупляться ніколи!панелi окупаються за довший чи коротший (800 годин на номiналi) термiн в залежностi вiд повноти використання
Не потрібна. Програмний еквалайзер (балансир) не зможе Вам коректно вірівняти напругу на послідовно підключених батареях.В гібридному інверторі 24 вольтовому 1600 Вт (2KVA), к якому підключені дві гелеві батареї 12 вольт 120 ампер, є настройка вирівнювання напруги АКБ 29,2 вольта, кожні 30 діб по 60 хвилин, з перервою 120 хвилин. Чи потрібна така програма для таких батарей?
Був період, коли я придивлявся до вітряків, але дійшов висновку, що із моїми об"ємами споживання електроенергії - це, як і сонячні панелі, не вартує вкладення грошей, бо воно занадто дороге, та й не потрібне, не маю куди використати ту електрику. Це іграшки для людей, які мають зайві гроші. За ті гроші, які просять за ті забавки, я порахував, що буду користуватись електрикою із електромережі десятиліттями. Тобто, в "нуль" можна ніколи (я стільки не проживу, тобто, ще 50 років) не вийти, не кажучи вже про гіпотетичну халяву.А як щодо побутових вітряків? Вітри вночі є, восени-взимку ще й досить сильні. Думаю, в приватному секторі вітряк в парі з сонячними панелями може бути хорошим рішенням. Цікаво почути думку тих, хто на практиці стикався з побутовими вітряками.
А з такой точкою зору для кислотних акб? Це цитата з інструкції:Не потрібна.
Як на мене , ти забагато тратиш на непотрiбнi речi . У випадку повної сраки я буду з електрикою , а ти бензину не зможеш знайтиОт, сказав би я своїй дружині: ...................воно взагалі не працює. Вона би сказала: здурів, мабуть..
..................
Повторюю: я генератором НЕ КОРИСТУЮСЯ!!! Тому він не повинен себе окупляти! І дай Боже, щоб ніколи не довелось ним користуватись. Це резерв на випадок повної сраки, яка може не настати ніколи!!! Забудь, що він у мене є.
Програмний балансир немає доступу до середньої точки ваших батарей (він бачить їх як єдине ціле), тому користі від нього жодної, навіть більше - може накоїти шкоди вашим аккумам, якщо вони розбіжаться по напрузі між собою, а він почне їх примусово балансувати. Поставте фізичний балансир між батареями, він дійсно допомогає їх урівноважити.А з такой точкою зору для кислотних акб?
Заслужений електровод нашої фірми так само сказав. Що треба переходити на зелену енергетику. І з минулого місяця офіс тупо сидить без електрики. Бо панелі не стягують, батареї розряджаються, а генератор - це фу-фу-фу, не еко і дорого. В результаті на СЕС, АКБ і монтування всієї цієї фігні витрачено грошей більше ніж на промисловий генератор і запас дизеля до нього.У випадку повної сраки я буду з електрикою , а ти бензину не зможеш знайти
У випадку повної сраки, коли вийде з ладу твій контролер і ти також будеш курити бамбук. Тільки він генератор купить в найближчому магазині промислових товарів, а ти ні. І ремонтувати твій інвертор будуть місяцями. Тому побіжиш ти за тим самим генератором як миленький. Будьте уже реалістами: нічого вічного нема, все ламається, а китайське ламається в рази частіше. А по закону Мерфі зламається саме в найбільш непідходящий момент.У випадку повної сраки я буду з електрикою , а ти бензину не зможеш знайти