Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
LiquidStrm, реле типа Зубр на розетку? А вже в нього - зарядную.
В мене 5 таких розеточних реле напруг. На минулій проданій квартирі ставив Зубр із затримкою 3 хв для холодильника і кондиціонера. На орендній хаті сильно не розгуляєшся, тому доводиться використовувати такі. Зараз на двух станціях стоять отакі https://telemart.ua/ua/products/colorway-ds1-1-rozetka-16a-cw-vr16-01d-white/
плюс розумні розетки, які вмикаються в 23:00 або коли з'являється світло, і вимикаються автоматично в 7:00.
Зарядка Anker 757 1кВт, на Bluetti AC180P ставлю мінімалку, десь 270Вт, можна також 1кВт і десь 1.4кВт. Порівняння з бойлером лол, поржав.
В мене реле на всю квартиру, але низька напруга дуже часно бувала навіть до повномасштабного вторгнення, тож хочу на ньому виставити поріг 160 вольт, а на холодильник поставити окреме в розетку з порогом біля 200, дивлюсь всі дешеві повигрібали, замовив на аліку через монети 2 реле за 9.37$ тобто 4.7 баксів за штуку https://www.aliexpress.com/item/1005006227643100.html

Місто
Дніпро
Sanic, щось я не врубився у ваш задум. Ну, буде відсікати кожного разу на 200 В, і що далі? А якщо це на півдня така напруга? Тут вже краще задуматись над стабілізатором, хоча б окремо для холодильника, якщо інше не так важливо.

Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
Sanic, щось я не врубився у ваш задум. Ну, буде відсікати кожного разу на 200 В, і що далі? А якщо це на півдня така напруга? Тут вже краще задуматись над стабілізатором, хоча б окремо для холодильника, якщо інше не так важливо.
Є стаб на пралку/мікрохвильовку, якщо пів дня не буде то можна і холодильник туди увімкнути.

Sergiys

У пошуку
Місто
Київ
Телефон
РОСО X3 Pro
Зарядна станция EcoFlow RIVER 3 Max Plus (EFRIVER3MaxPlus-EU-CBOX)
зявилась підтримка UPS на рівні операційної системи. (Windows/NAS/MAC).

Є власники цієї станції, є деякі питання?

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Вітання всім. У зв'язку з частими відключеннями світла я задумався встановити в квартирі систему збереження електрики на 4-6 годин. З основних приладів, що жеруть світло: холодильник, бойлер, решта - мінімалка (лампочки, телек, роутер). В селі ставив інвертор+генератор Deye на 7 кВт. Що би тут порадили, але, можливо, доступніше, щоби можна було автоматично перемикати між центральною мережею та локальним сховище ел/енергії.

Roman_UA

linux user
Місто
ČR
Телефон
Samsung S25U|OnePlus 6T
В квартирі встановлено перемикання на альтернативне джерело (павер-станцію) через АВР перемикач.
Чи можна зробити так, щоб бойлер вимикався коли вмикається альтернативне живлення? Зі свого боку бачу, що бойлер можна увімкнути через WiFi розетку, а ось як на неї подати сигнал, щоб вмикалась/вимикалась разом з зовнішнім живленням?

Місто
Січ
Бажано мати окрему лінію на бойлер до місця находження АВР. Може АВР має вихід для реле?

Місто
Дніпро
В квартирі встановлено перемикання на альтернативне джерело (павер-станцію) через АВР перемикач.
Чи можна зробити так, щоб бойлер вимикався коли вмикається альтернативне живлення? Зі свого боку бачу, що бойлер можна увімкнути через WiFi розетку, а ось як на неї подати сигнал, щоб вмикалась/вимикалась разом з зовнішнім живленням?
В мене так зроблено. Бойлер сидить після ПЗВ (УЗО), нуль бойлера сидить напряму на вводі нуля (інші нулі розриваються через перемикач 1-0-2), фаза після ПЗВ йде на автомат. Далі вся квартира, крім бойлера, сидить на перемикачі 1-0-2.
Якщо ж ви хочете обмежитися розумною розеткою, то єдиний нормальний варіант - це за замовчуванням ставити статус реле OFF, і графік ставити, щоб реле взагалі саме не вмикалось. Тобто, включати бойлер кожного разу кнопкою на розетці (або дистанційно через додаток), коли з'являється світло. Тільки так. Єдине що, чи встигне реле спрацювати на вимкнення, якщо у вас альтернативне джерело працює як ДБЖ, скоріш за все ні.

Останнє редагування:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
а ось як на неї подати сигнал, щоб вмикалась/вимикалась разом з зовнішнім живленням?
достатньо буде тупої релюхи на дін-рейку і датчика струму
в більш упоротому варіанті - рішення на зігбі (шлюз + датчик енергії + вимикач) або альтернативі (що там можна не завсі гроші світу купити?)

Місто
Лисичанск
Хватит контактора, катушка которого будет подключена от внешней электросети, а через сам контактор будет подключен бойлер. Стоимость контактора на 16А около 300 грн.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
Нащо такий оверінжинірінг?
Вам пан StrikerX написав як треба. В мене таки само зроблено.
А так виходить, що можна перемонтувати існуючий щиток, або докупити купу всякого зайвого - і все одно перемонтувати. Який сенс?

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Поділіться, будь ласка, що організовували чи зробили би для пострадянської трикімнатки на 68 кв.м? Холодильник, невеликий бойлер, решта - мікроелектроніка.

Місто
Украина-Тернополь
Потрібен UPS для котла з чистою синусоїдою, який триматиме 1–3 хвилини під час переключення на станцію. Котел — до 250 Вт. ІБП без чистої синусоїди одразу «вішають» котел. Варіанти з зовнішнім акумулятором вимагають щонайменше 20 А·год, хоча мені достатньо 7–9 А·год.Станції не розглядаю, інші варіанти підключення також. Будь ласка тільки ups пропонуйте.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Лисичанск
Многим моделям газовых котлов нужен бесперебойник со сквозным нулем, иначе они в ошибку выпадают, что-то с контролем пламени связано. Если у вас тоже такой котел, то нужно подбирать зарядную станция типа Anker или колхозить подключение обходного нуля. Если же вашему котлу просто достаточно синуса для работы насоса, то подойдет любой бесперебойник с чистой синусоидой под внешний аккумулятор. Поищите в инете по модели вашего котла, если ли с ним проблемы.

Tsarsky

Телеком експерт
Місто
Germany
knedlyk, обладнання для 3к квартири:
1. Інвертор високочастотний на 5000W - 1 шт.
2. Акумулятор LiFePO4 48в 100А - 2 шт. Разом 48в 200А (акумулятори заряджаю до 54,21в).

Моя квартира споживає 150-250Wh за годину.

З урахуванням споживання інвертора, при такому споживанні квартири акумуляторів вистачить на 37 годин максимум.

Гаряча вода та опалення йде централізовано, водонагрівач гріти з акумуляторів - кощунство.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Поділіться, будь ласка, що організовували чи зробили би для пострадянської трикімнатки на 68 кв.м? Холодильник, невеликий бойлер, решта - мікроелектроніка.
Для болера ніяких акумуляторів не напасешся. Для холодильника і решти електроніки, треба знати їхню сумарну потужність+запас. Наприклад, мені для дрібної електроніки в квартирі вистачає дешевого інвертора на 600 ват (холодильника і бойлера до нього не підключаю). Акб брати ліферний, грошей не шкодувати. Більша ємність - довше будеш із електроенергією. Якось так.

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Для болера ніяких акумуляторів не напасешся. Для холодильника і решти електроніки, треба знати їхню сумарну потужність+запас. Наприклад, мені для дрібної електроніки в квартирі вистачає дешевого інвертора на 600 ват (холодильника і бойлера до нього не підключаю). Акб брати ліферний, грошей не шкодувати. Більша ємність - довше будеш із електроенергією. Якось так.
Дякую, забув ще про кондюк. Опалення ледь-ледь, на жаль. В принципі ви праві, я думав якраз про 4 кВт макс, про безшумність та невеликі габарити інвертора + батареї, бо в під'їзді не розмістиш, а в квартирі ще треба придумати місце.

Місто
Украина-Тернополь
Многим моделям газовых котлов нужен бесперебойник со сквозным нулем, иначе они в ошибку выпадают, что-то с контролем пламени связано. Если у вас тоже такой котел, то нужно подбирать зарядную станция типа Anker или колхозить подключение обходного нуля. Если же вашему котлу просто достаточно синуса для работы насоса, то подойдет любой бесперебойник с чистой синусоидой под внешний аккумулятор. Поищите в инете по модели вашего котла, если ли с ним проблемы.
Так потрібен з наскрізним нулем. Станції не варіант тому що після того як сідають в нуль не всі запускаются. 50 ампер аккумулятор не варіант що разом з інвертором влізуть в тумбочку з котлом. ТОму безперебійник без варіантів но який !!!!!!! Поки єдиний варіант який знайшов https://powerwalker.com/ua/product/10120085/

Останнє редагування:

SP777

I am a rumor
Місто
Kharkiv
Телефон
Samsung S20 FE Snap
Холодильник, невеликий бойлер, решта - мікроелектроніка.
- Про холодильник - нужен чистый синус и запас мощности на пусковой ток:
Я раньше в этой теме выкладывал замеры для разных холодильников. Общий вывод - подавляющее большинство моделей разных производителей и мощности на старте потребляют примерно те же 1500 Вт. Поэтому для любого холодильника инвертор нужен такой, чтобы мог выдать 1500 Вт хотя бы в течение 3 с.

- Про бойлер и кондей можно думать, только если готов выложить много денег на большую батарею. Но проще о них забыть

- Прочая мелкая электроника - без проблем. Надо посчитать суммарную мощность и необходимое время работы.

Зверху