Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Maxxx, скорше, перевірено. Особливо на киівстар, хоча там середня швидкість теж 100 мегабіт
Post automatically merged:

RifleR, 95/99 Виріс лиш пінг з 3х до 25

ПотапаПапа, ну не треба ото. Сплямі он випустили повну копію отого шо в назві теми, так ще й оболонку на 99% злизали))) Зараз айос 26.1 бета взагалі шикарна штука і це на моємо допотопному 13 про. Але нічого, 3.5 роки з ним ходжу і ще стільки також зможу походи. Хіба якісь форсмажор. Тому…кожному своє. Мені голе відро, особливо нові версії ніяк не заходять.

Останнє редагування:

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Як ви звʼязали WiFi 6, iPhone і проблеми з полосою в сторону серверів apple? До чого тут iPhone? Стандарт WiFi, хоч 6 хоч який?? Якщо в ISP траса до серверів лежить не через прямий стик, а N безкоштовних точок обміну …..

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
студент, підключається до вайфай 5. На роутері пише , що він вайфай 6. 2.4 вимкнений взагалі. Ширина 80мгц 8001АХ онлі. Чому так? Бо київстар качає на максимально можливій для нього швидкості, мій провайдер ріже швидкість десь до 1 мегабіта. Провайдер маленький місцевий. Чат жпт пише, що може не весь пул адресів внесений в провайдера і тоді йде обходом і ріже швидкість SDN( ва він йде основою для роздачі обнов програм і прошивок) в провайдера може потрапляти в вааріант стримінг серверів і тому автоматично різати швидкість для зменшення навантаження. Скинув технарю провайдера, благо своя людина- най розбирається.

повністю пропустити 17.0.0.0/8 і Apple IPv6-префікси без шейпінгу;
  • забезпечити піринг із Akamai/Fastly на UA-IX/DE-CIX.
Тоді швидкість завантажень з App Store та оновлень iOS стане максимальною.

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Та яка різниця, що там і де пише? Радіомодуль на роутері ніякого відношення до цього не має, як і router вцілому. Десь на інотериторії, на якійсь точці обміну АВР, перегруз, дропи в чергах, тому і швидкість така.

Аби в тебе весь інтернет трафік лагав на конкретному роутері, можна би було ще грішити в його сторону. Чи на БЖ, що призводить до затиків в роботі пристрою.

Але точно не один, конкретний ресурс.
Запусти MTR з Київстар, де все ок, і з локального провайдера, де все погано.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
студент, спробую пояснити ще раз. Ставлю якусь ігрульку на закачку по вайфай. 3.4 гіга значить- пише 46 хвилин. Перемикаю на мобільний лайф і лишається 16 хв. Глянув по спідтесту-лайф дає 23 мегабіта. От так завжди з оновленнями софта і самої прошивки. Тобто з інетів по вайфай йде стабільних 10 мегабіт і лише 3 по лайфу чисто на закачку. Тобто хочеш щось скачати швидше-вирубай вайфай. Це нормально чи все ж щось не так з провайдером? Про роутер я писав що він просто нормально налаштований і мій пристрій у нього пріоритетом на максимальну швидкість, щоб виключити як во-вайфай причину роутера

Місто
Львів
студент, спробую пояснити ще раз. Ставлю якусь ігрульку на закачку по вайфай. 3.4 гіга значить- пише 46 хвилин. Перемикаю на мобільний лайф і лишається 16 хв. Глянув по спідтесту-лайф дає 23 мегабіта. От так завжди з оновленнями софта і самої прошивки. Тобто з інетів по вайфай йде стабільних 10 мегабіт і лише 3 по лайфу чисто на закачку. Тобто хочеш щось скачати швидше-вирубай вайфай. Це нормально чи все ж щось не так з провайдером? Про роутер я писав що він просто нормально налаштований і мій пристрій у нього пріоритетом на максимальну швидкість, щоб виключити як во-вайфай причину роутера
Була аналогічна проблема на ді gpon водафона. Коли оновлення Apple качались із низькою пропускною здатністю. В той час як на ді кс швидкість відповідала тарифу, 700-900 мбіт на закачку було

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
lemurka, ну от і я звернувся, щоб щось там підшаманили. Бо тут точно не оптика, бо це максимальний тариф в оператора. Більше провайдерів нема. В інеті пишуть, мол налаштування в провайдера криві. Ніби технарь віхав і коли приіду на наступні день-два(якщо відпустять) то спробує. Каже є скарги від айфонщиків схожі, просто вони не могли йому нормально пояснити. Я там кинув трассування/днс/тому подібне на сайти епл.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
студент, вже найшов причину. Злощасний тумблер «обмеження відстеження за ІР адресою» так як маю підписку на додаткові гігабайти і воно само включилось. Вимкнув і все качає ідеально. Тепер би ще зрозуміти чому по мобільному інтернету цей тумблер не заважає, і чому це не впливає на спідтест та інший софт, хоча в теорії ж цей блок лиш на браузер і пошту

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
тумблер «обмеження відстеження за ІР адресою» так як маю підписку на додаткові гігабайти і воно само включилось.
У мене ніяких додаткових гігібайтів і цей тумблер увімкнено. Все завантажує швидко.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Maxxx, бо в тебе немає підписки one drive і цей тумбрер для тебе нічого не значить взагалі. Воно стає активним(працює) лиш з підпискою. Аля приватреле чи якось так

Maxxx, https://www.apple.com/legal/privacy/data/uk/icloud-relay/

студент

Злий модератор!
Команда форуму
Місто
Київ, Вінницька
Телефон
i8+, i13ProMax, bbq20
Маю підписку, і не маю проблем з швидкістю завантаження послуг та сервісів apple ….

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
студент, значить проблема в можму провайдері. Питання закрите. Головне, що знаю коли прилетить оновлення на 6-8гб треба вимикати цей тумблер і все. Те саме й з софтом великого розміру

Зверху