Транспортна стратегія України

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
В Карпатах же не тіки лижники відпочивають...
Відповім тобі в твоєму стилі. Карпати - не лише Паляниця.

Але потік хомячків, які їдуть потусити в Паляницю значно менший за потік транспорту на пункти пропуску, особливо це стосується вантажівок.
 
Останнє редагування:
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Мінінфраструктури оголосило про початок модернізації міжнародних пунктів пропуску
На сьогодні 33 пропускні пункти необладнані або недобудовані.


Мінінфраструктури оголосило про початок модернізації міжнародних пунктів пропуску

Кабінет міністрів наділив Міністерство інфраструктури повноваженнями профільного органу щодо оновлення прикордонної інфраструктури. Як повідомило Мінінфраструктури у Facebook, це рішення дає можливість розпочати масштабну модернізацію та будівництво міжнародних автомобільних пунктів пропуску.

«Це рішення долучає до програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» прикордонну інфраструктуру, а саме – міжнародні автомобільні пункти пропуску. Зокрема, "Ягодин - Дорогуськ", "Ужгород - Вишнє-Нємецьке" та "Чоп - Захонь". Наш флагманський проєкт: модернізація та розвиток МАПП «Ягодин – Дорогуськ». Через нього здійснюється 40% усіх автомобільних вантажних перевезень в Україні», - зазначив з цього приводу міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він також нагадав, що підвищення пропускної спроможності пунктів пропуску та їхня модернізація є невід'ємною частиною зобов'язань України в рамках міжнародних договорів, зокрема, з Польщею.

Тим часом, наразі більшість діючих пунктів пропуску або не відповідають сучасним вимогам, або перебувають у недобудованому стані.

Сьогодні в Україні налічується 100 автомобільних пунктів пропуску, з яких 74 – міжнародні або міждержавні. З них 33 пункти залишаються повністю необладнаними або недобудовані, а 20 пунктів створювалися ще за радянських часів і давно потребують модернізації.

Останніми роками розвитку мережі міжнародних автомобільних пунктів пропуску мало приділялося уваги і майже не виділялося фінансування. З 2012 року в експлуатацію було введено лише один об'єкт, близько 10 було частково відремонтовано, будівництво двох пунктів не завершено, а на чотирьох не закінчено реконструкцію.

"Наша команда має відповідний управлінський досвід для того, щоб налагодити процеси модернізації автомобільних пунктів пропуску, створити комфортний простір для користувачів і нарешті вирішити критичну проблему з чергами на українському кордоні", - наголосив Кубраков.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

На Полтавщині відновлюють 60-річний міст на національній трасі Бориспіль - Маріуполь
У цьому районі довелося повністю перекрити рух.


Поблизу села Липове Кременчуцького району Полтавської області на дорозі Н-08 Бориспіль – Маріуполь, де розташований міст через річку Сула, підрядник уже забетонував опору №8 та готується до бетонування опори №7.

1645021763034.png

Укравтодор у Facebook показав, як відбуваються роботи на об'єкті.

Через аварійний стан мосту через річку Сула, що розділяє Полтавську та Черкаську області, рух трасою Н-08 у цьому районі довелося повністю перекрити у березні 2021 року.

«Міст збудований 1962 року. До початку ремонту споруда не витримувала сучасні навантаження, окремі елементи мосту – деформаційні шви та опорні частини під залізобетонним прогоном – знаходилися у неробочому стані», - пояснили в Укравтодорі.

Роботи з відновлення мосту, що тривають за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», було розпочато з найпроблемнішої ділянки - металевої прогонової будови.

Наразі мостобудівники вже готуються до бетонування опори №7 та ведуть підготовку до початку ремонту опори №6. Паралельно триває демонтаж старих опор та спорудження тимчасової естакади.

Підрядник веде роботи на об'єкті цілодобово, оскільки через повне перекриття руху мостом наразі транспорт змушений слідувати в об'їзд протяжністю близько 70 км.

1645021851483.png
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

На Луганщині цьогоріч почнеться оновлення траси Р-66 за кошти ЄІБ
Ремонту підлягає 122 км дороги.


Верховна Рада ратифікувала угоду з Європейським інвестиційним банком щодо кредитування відновлення доріг Сходу України. Завдяки цьому, зокрема, 2022 року у Луганській області розпочнеться масштабне оновлення траси Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» — Луганськ.

Про це повідомляє у Facebook міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

«Вже цього року ми розпочинаємо масштабне оновлення 122 км дороги Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» — Сватове — Лисичанськ — Луганськ. З’єднаємо якісним автомобільним сполученням міста Троїцьке, Сватове, Кремінна та Сєвєродонецьк. Нагадаю, що на Сході України за останні 2 роки вже оновлено 661 км державних доріг», — зазначив очільник Мінінфраструктури.

Проєкт планується реалізувати в межах програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Кубраков також додав, що у День єднання 16 лютого в України було «одразу кілька інфраструктурних перемог». За його словами, нарешті вдалося домовитись з Польщею щодо обміну 20 тисячами дозволів на вантажні автоперевезення у серпні і ще 10 тис. у листопаді.

«Вперше за останні 5 років діалог з Міністерством інфраструктури Польщі повернувся у конструктивну площину… Транспортної кризи з Польщею не буде», — зазначив міністр.

Також вдалося домовитись з міжнародним зернотрейдером щодо запуску низки інфраструктурних проєктів у порту Чорноморська на понад 100 млн доларів. Зокрема йдеться про реконструкцію та будівництво причалів, розширення підхідних залізничних шляхів. Це, за словами Кубракова, забезпечить підвищення вантажообігу порту й надходжень від портових зборів.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

З початком сезону на Львівщині розпочнуть оновлення туристичних доріг Малого карпатського кола
Роботи з реалізації проєкту стартували ще минулого року.


У 2022 році в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» планується розпочати оновлення цілої низки автошляхів, які з’єднують рекреаційні курорти Львівщини, Івано-Франківщини та Закарпаття. Про це повідомила Служба автодоріг Львівської області у Facebook.

1645177225753.png

Ці дороги є частиною проєкту Мале Карпатське коло, який має на меті з’єднати якісним сполученням курорти західноукраїнських областей і державний кордон.

«2022 рік стане роком Малого Карпатського кола. Саме так, цього року ми зосередимо максимум уваги для реконструкції та ремонту доріг, які ведуть до карпатських гір. Йдеться про автомобільні дороги державного значення Т-14-24 Сколе – Славське та М-06 Київ – Чоп, а також низку доріг місцевого значення», - розповіли в облавтодорі.

Роботи з реалізації проєкту стартували ще минулого року. Тоді уздовж доріг було відремонтовано 6 штучних споруд.

1645177282309.png

«При настанні сприятливих погодних умов ми розпочнемо масштабні роботи для розбудови туристичного напрямку. Це буде сучасна дорожня інфраструктура з якісним дорожнім покриттям, велодоріжками, тротуарами, освітленням та заходами безпеки дорожнього руху», - підкреслили в автодорі.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Це буде сучасна дорожня інфраструктура з якісним дорожнім покриттям, велодоріжками, тротуарами, освітленням та заходами безпеки дорожнього руху»
Базари, генделики і будівельні склади впритул до траси знесуть?
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
На Сумщині відкрили перший відновлений міст, який був зруйнований війною, - Живицький
Інші мости ще в процесі ремонту.



1661871524982.png

Сьогодні на Конотопщині відкрили перший міст, який відновили після того, як його було зруйновано під час війни з Росією.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

“Всього зруйнованих, через російську наволоч, мостів на Сумщині - п’ятнадцять”, - повідомив він.

Дві частини моста з’єднали бетонною конструкцією, також встановили огорожу та облаштували тротуари.

Міст поєднує не тільки дві громади, а й кілька районів області. Він є важливим об’єктом для розвитку економіки району і області, значно скорочує шлях зібраного збіжжя від поля до місць переробки, зберігання.

Живицький зазначив, що міст було відновлено завдяки Державній спеціальній службі транспорту та подякував аграріям Віктору Галі та Олександру Андрущенку за допомогу у відновленні моста.

Раніше повідомлялось, що в с. Бишкінь Сумської області тривають роботи з відновлення мосту через Псел. Планується відновлення сполучення мостом до кінця серпня.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Відновлено проїзд через 50 знищених через російську збройну агресії мостів, – Укравтодор
На дорогах загального значення через війну було зруйновано близько 300 мостів.



1661951066186.png

Укравтодор відновив проїзд через 50 мостів, знищених унаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Про це повідомив у Facebook перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

"Міст у Сумській області став п’ятдесятою штучною спорудою, через яку від початку повномасштабного російського вторгнення нам вдалося відновити рух. Десь ми зводили об’їзний шлях, а подекуди – тимчасові переправи", – йдеться у повідомленні.

Дві частини мосту з'єднали надійною бетонною конструкцією, встановили паркан та облаштували тротуари.

За словами Івка, загалом в Сумській області налічується 15 зруйнованих мостів, 10 із них – на дорогах державного значення.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
У Сумській області відкрили ще один мостовий перехід замість зруйнованого під час війни
Будувати капітальний міст поки що не стали.



1662066304019.png

Сьогодні, 1 вересня, у Охтирському районі Сумської області відкрили ще один мостовий перехід поруч зі зруйнованим під час війни з росіянами мостом.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Поки що це тимчасова споруда, котра забезпечить надійне транспорте сполучення як у межах громади, так і між кількома областями.

По мосту відкритий двосторонній рух транспорту вагою до 60 т, також є безпечна зона для пішоходів.

Будівництво мостового переходу виконала Державна спеціальна служба транспорту, його термін експлуатації – до 8 років.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
На Київщині відновлюють переїзд через ще одну річку, – Кулеба
Він буде тимчасовим.



1662710255505.png

У селі Липівка Київської області відновлюють проїзд через річку Почепин. Під час бойових дій міст через неї був пошкоджений.

Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

“На початку квітня для того, аби забезпечити транспортне сполучення, рух мостом відновили, проте він потребує капітального ремонту”, – зазначив Кулеба.

Він розповів, що наразі поряд із мостом роблять об’їзну дорогу, щоб транспорт міг перетинати річку під час ремонтних робіт на мосту.

Голова Київської ОВА запевнив, що невдовзі рух транспорту через міст буде повністю відновлено.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
На Харківщині розчистили понад 100 державних доріг
Зокрема вивезено понівечені автівки з узбіч доріг.



З минулого тижня дорожники розпочали прибирати деокуповані території Харківської області, розчищено 104 км державних доріг.

По це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

Впродовж 19 вересня на державних дорогах працювало 23 одиниці техніки та 55 працівників. Дорожники прибирали та розчистили 12 км.

Зокрема, очистили проїзну частину доріг механічною щіткою та вивезли понівечені автівки з узбіч доріг. Роботи велися на дорогах Київ – Харків; Харків – Красноград – Дніпро і Шевченкове – Балаклія – Первомайський – Кегичівка.

“Поступово очищаємо дороги від наслідків бойових дій, продовжуємо фіксувати обсяги завданих збитків дорожній інфраструктурі області та готуємось до масштабного розчищення та логістичного відновлення, адже роботи проводимо лише там, де вже працювали піротехнічні підрозділи ДСНС”, – зазначили у міністерстві.

Також Укрзалізниця продовжує відновлювати залізничне сполучення на Сході України. З 20 вересня почне курсувати приміський поїзд Лозова – Бантишеве. Він вирушатиме щодня, крім четверга.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
На деокупованих територіях Харківської області розчищено 124 км доріг державного значення, - Мінінфраструктури
Роботи на дорогах Харківщини проводяться щоденно.



1663971863545.png

На сьогодні у Харківській області розчищено 124 км доріг державного значення. До відновлювальних робіт було залучено 34 одиниці дорожньої техніки та 85 працівників.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Зокрема, на дорозі М-03 Київ – Харків проводились роботи з розбору блокпостів та вивезення сторонніх предметів з дороги.

На дорозі Т-21-21 дорожники працювали над забезпеченням проїзду – ліквідовували ямковість пневмо-струменевим методом.

На трасі М-29 Харків – Красноград – Дніпро ремонтували металеве бар‘єрне огородження.

Для того, щоб якнайшвидше відновити транспортне сполучення до звільнених від російських окупантів населених пунктів, роботи на дорогах Харківщини проводяться щоденно.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
На єдиному вцілілому в’їзді до Балаклії провели аварійний ремонт
Відновлено рух переправою на шляху до Ізюму.



У Харківській області відновили рух знищеною під час бойових дій переправою на шляху до Ізюму.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

За минулу добу ще 10 кілометрів державних автошляхів розчистили, а на дорозі Т-21-22 Ізюм – Барвінкове разом із Державною спеціальною службою транспорту звели тимчасову переправу.

“Мета – максимально оперативно забезпечити логістику гуманітарних вантажів, доїзд комунальних служб, рятувальників, медиків до усіх постраждалих від російської агресії населених пунктів”, – зазначено у повідомленні.

На єдиному вцілілому в’їзді до Балаклії провели аварійний ямковий ремонт, розчистили покриття від решток боєприпасів і військової техніки. Розпочали поточний дрібний ремонт, аби транспорт зміг швидко та безпечно рухатися до міста.

На дорозі Київ – Харків – Довжанський розпочали демонтаж підірваного мосту, прибирали та вивозили сторонні предмети з проїзної частини. Ліквідовували руйнування дорожнього покриття, влаштовували дорожні труби і проводили земляні роботи.

Усього з моменту деокупації частини Харківщини у вересні прибрано 134 км доріг державного значення.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Відсьогодні на розв’язці на Чернігівській площі у Києві частково обмежать рух
Там виконають поточний ремонт покриття.



На розв’язці на Чернігівській площі у Києві частково обмежать рух із 27 до 30 жовтня.

Про це повідомляє комунальна корпорація “Київавтодор”.

На перетині вулиць Миропільської і Г. Хоткевича та проспекту Броварського виконають поточний ремонт покриття.

“Зокрема, дорожники працюватимуть на з’їзді з вул. Г. Хоткевича на просп. Броварський у напрямку виїзду з міста, а також на виїзд із просп. Броварського на шляхопровід у напрямку пл. Дарницької”, – йдеться у повідомленні.

Рух під час ремонту буде частково обмежено.

1666858072073.png
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Польща допоможе Україні відновити аеропорти та залізничне сполучення
"Окрім залізничного сполучення на шляху Варшава-Київ через Ягодин, ми хочемо запропонувати новий маршрут, який з’єднає польські та українські міста".


Польща готова допомогти Україні в повоєнній відбудові аеропортів.

Про це заявив заступник міністра фондів та регіональної політики Польщі Марцін Горала на зустрічі з послом України в Польщі Василем Зваричем, повідомляє пресслужба міністерства.

Також на зустрічі сторони обговорювали можливості підтримки реконструкції українських аеропортів, співпрацю в реалізації проекту високошвидкісної залізниці (KDP) та перегляд мережі TEN-T.

"Ми бачимо низку можливостей для підтримки України у сфері широкого розуміння повоєнної відбудови українських аеропортів. Ми підтримуємо постійний контакт з представниками Асоціації "Аеропортів України", а також безпосередньо з українськими аеропортами. Ми також можемо запропонувати їм наші експертні консультаційні послуги щодо інвестицій, пов’язаних з аеропортами, та планування їх подальшого розвитку", – зазначив Горала.

У зустрічі з послом України в Польщі також взяв участь президент ДП "Польські аеропорти" Станіслав Войтер. Обидві сторони домовилися продовжити роботу над розробкою можливої цільової моделі співпраці в цьому напрямку.

Також було порушено питання посилення співпраці в реалізації проекту високошвидкісної залізниці та пов’язаного з ним перегляду мережі TEN-T.

"Окрім залізничного сполучення на шляху Варшава-Київ через Ягодин, ми хочемо запропонувати новий маршрут, який з’єднає польські та українські міста. Компанія Centralny Port Komunikacyjny планує побудувати залізничну лінію Люблін –Замостя – Белжець до польсько-українського кордону. Такий маршрут з українського боку міг би пролягати через Раву Руську до Львова та Києва. У перспективі також можна буде розширити його на схід від Карпат до чорноморських портів України та Румунії", – додав Горала.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Міст в Стоянці відновили
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
На деокупованій Харківщині функціонують 9 тимчасових переправ біля зруйнованих мостів
Ще на шести об'єктах наразі ведуться роботи.



1667514786526.png

Сьогодні, 3 листопада, відновлено рух через р. Сіверський Донець в Ізюмі. Тимчасову переправу звели поруч зі зруйнованим мостом на трасі М-03 Київ – Харків.

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

“Наразі на деокупованих територіях Харківської області вже функціонують 9 тимчасових переправ біля зруйнованих мостів, ще на 6 об'єктах наразі ведуться роботи. Загалом же на цих територіях було зруйновано 24 штучні споруди”, - повідомили в пресслужбі.

Зазначається, що на основних маршрутах Харківської області триває відновлення дорожнього покриття після наслідків ведення бойових дій. Вже розчищено 445 км доріг.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
У Сумській області відновили один з найбільших мостів, – Живицький
Міст був зруйнований внаслідок військової агресії.



1668108026457.png

На межі Сумської та Чернігівської області відновили 400-метровий міст через Десну, який був зруйнований під час війни з Росією.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

“Відтепер людям не треба додатково долати понад півсотню кілометрів, щоби дістатися з одного берега на інший. Ця логістична артерія також дуже важлива для роботи підприємців, аграріїв, екстрених служб. Адже за несприятливих погодних умов об’їзд взагалі практично неможливий”, – написав Живицький.

Він нагадав, що два роки тому міст був капітально відремонтований, але його підірвали, щоб не пропустити російських окупантів. Спроби окупантів облаштувати тимчасові переправи та понтонні мости були невдалими.

Голова Сумської ОВА подякував Шосткинській і Новгород-Сіверській громадам, які взяли активну участь у відновленні моста.

1668108110915.png
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
На Харківщині відкрито рух тимчасовим мостом від чеських партнерів
Довжина мосту – 36 метрів.



1668710490419.png

У Балаклії Харківської області відкрили рух тимчасовим мостом, який передала Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки.

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

“Це 36-метровий двоповерховий двостінний армований мостовий настил з консольним та пішохідним мостом. Він був змонтований поруч з пошкодженим мостом впродовж одного місяця після звільнення Балаклії”, – йдеться у повідомленні.

Міст встановлений на автомобільній дорозі Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія.

Рух мостом буде реверсним, він з’єднує житлові масиви Балаклії з інфраструктурою міста та значно спрощує логістику доставки людям медикаментів, гуманітарної допомоги та товарів першої необхідності.
 
Зверху