Філологи-мовознавці. Клуб ботанів

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
наостанок, люди так говорять й мова є дійсно живим організмом,
Забудьмо, Кнедличе. Пусте!
Хуйня ця завжди буде.
Як завжди будуть тії люде,
Що їм Вацап стискає груди,
Але й Кавун, бач, їм не те!..
Я знал что Олекса остёр на язык.
Ко всем оборотам его я привык.
Как препода школы его уважал
Лайкос под постами его часто жал.
Но вот что стихами он тоже могёт
Совсем я не думал. И не гадал!
Зашёл я на форум. А он таки дал...
Стихами запостил он мысли полёт.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
...молодежное литературное объединение при газете "Комсомолец Донбасса" "Мы славим Родину трудом". :cool:
Post automatically merged:

...осмелюсь проциЦировать любимое 4-стишие из товарища О.Хайама: "Так как истина вечно уходит из рук - / Не пытайся понять непонятное, друг. / Чашу в руки бери. Оставайся невеждой - / Смысла нету, поверь, в изученьи наук". :cool:

Pahan2k

Заблокирован
Місто
Запоріжжя
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
а у нас вместо "str." везде написано "vul." Объясняли это тем, что когда иностранец у пересічного Васі спрсит, а где "Хохол стрит", то вася ничего не поймёт, а когда спросит про "vulytsia hohol" - то сразу понятно!

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
а у нас вместо "str." везде написано "vul." Объясняли это тем, что когда иностранец у пересічного Васі спрсит, а где "Хохол стрит", то вася ничего не поймёт, а когда спросит про "vulytsia hohol" - то сразу понятно!
Так, це, на мою думку, правильніше, ніж підбирати стрити, авеню та сквери під наші вулиці, проспекти та майдани. І врешті, чому б не ру або штрасе з ґасе, пляцами, можна ще вії та паласи?

Останнє редагування:

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Видана в часи російської реакції "Оце так кныжка!!" - Збірник козацького кубанського гумору "Торбына смиху та мишокъ реготу!". Зверніть увагу на транскрипцію української мови з використанням знаків рос. абетки.

ПС Лінк на телеграм про українську діяспору https://t.me/ukrdiaspora

Вкладення

• 244767175_1326867211081859_6486752140046473528_n (Medium).jpg
    244767175_1326867211081859_6486752140046473528_n (Medium).jpg
    175.7 КБ · Перегляди: 34
Місто
Бровари

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
А для «робот»?

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Сьогодні Юрій Андрухович начитував на традиційному радіодиктанті національної єдности. За його словами - це частина майбутнього оповідання "Слідом за пам'яттю". Чудовий текст про важливість парків, прекрасний голос пана Юрія, але спіймав себе на тому, що не завжди встигаю за диктором... Отримав купу позитиву

Останнє редагування:

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Чудово, що можна у записі радіо-диктант писати із паузами, щоб встигати :) можливо, цього року таки себе змушу.

А хто з наших коли-небудь писав радіо-диктант?
Вдруге пишу.

В дитинстві у мене був зошит з чистописання - батько хотів прищепити мені здібності писати літери однакового розміру. Друга спроба була у вчительки з хреслення. Таймз Нью Роман не прижився в мене- чесно зізнаюся. Пишу, як на душу ляже - вільним стилем.

Останнє редагування:

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
от вы в школе не написались?... 🤦‍♂️
Меня в школе и технаре таааааак закумарили диктовкой всякого бутора, шо у меня ажно выработался особый-корявый почерк для скоростной записи диктовок. Не претендую на стенографирование, но записать могу с большущей скорость. Выглядеть конечно будет не каллиграфично, но вполне читаемо другими людьми.

• Haha
Реакції: idea
Зверху