Філологи-мовознавці. Клуб ботанів

Romalegri

Дідусь з ковінькою
Місто
Київ
Телефон
Прихильник Самсунгів
Будь-який ідейний «русофіл» зможе звернутися до суду, що визнає його незаконність. Питання - навіщо тоді все це?
Для вилову ідейних "русофілів" прямо в секретаріаті суду. З подальшим відрядженням куди пощастить.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Проблема в том, что мы движемся прямо в том направлении, что проклятый совок. В целом.

В частности, ВУЗ вмешивается в неформальный процесс. То есть если преподователь в курилке рассказывает анекдот (на русском), то раньше можно было просто поскрежетать зубами и все. А сейчас можно и административные меры применить. Ну и еще много каких аргументов у обеих сторон, в facebook можно почитать комментарии.

Вентс следует законодательству, кстати. Раньше можно было вести переписку языком, удобным обеим сторонам, а сейчас - исключительно на украинском языке.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Мені не подобається виступати зараз адвокатом диявола, але війна йде не лише за незалежність України, а також за те, щоб у нашій державі нарешті укорінились цінності цивілізованого світу. Одна з яких - верховенство права.

Romalegri

Дідусь з ковінькою
Місто
Київ
Телефон
Прихильник Самсунгів
тільки після того, як русофілія стане злочином згідно КК України.
Мій пост над цитованим був жартом, навіть з урахуванням того, що кожний жарт містить частку жарту.
А після того, як русофілія стане злочином виловлювати вже треба в іншому місці на нову наживку. Про всяк випадок - це теж жарт. 😉

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro

Викладачка Державного торговельно-економічного університету відмовилася переходити на українську мову під час лекції після прохання студентів.

Натомість педагог почала "відправляти" студентів та їхніх батьків на фронт і запитувати, чому вони не пішли в добровольці.

Адміністрація столичного університету оперативно відреагувала на інцидент: на офіційній сторінці ДТЕУ y Facebook повідомили, що викладачку Ніну Іванченко вирішили звільнили.

"ДТЕУ займає категоричну позицію щодо дотримання мовного законодавства, забезпечує виховання патріотизму та свідомості молоді України. До університету надійшло звернення студентів та матеріали про порушення викладачем Іванченко Н. О. педагогічної етики, використання мови агресора та неправомірних висловлювань на адресу студентів.

Колектив університету засуджує такі дії викладача. Адміністрацією університету прийнято рішення про її звільнення
", – йдеться в офіційній заяві.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
..."велик и могуч руский языка...". Может, какой-нибудь москаль и диссер выродит - с защитой на "закрытом" совете (бо тема секретная :cool: ). С последующим присуждением премии Шнобеля.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Путин и его прихлебатели что-то слышали по эффект Стрейзанд?

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Может, какой-нибудь москаль и диссер выродит - с защитой на "закрытом" совете (бо тема секретная :cool: ).
Думаю, список (кроме слов о выборах и митингах) взяли скопом из открытых источников, вроде такого:

Начальство сказало: сделайте, чтобы с именем не упоминали нехорошие слова. А какие именно? Все!

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
..."велик и могуч руский языка...".
Мова міжнародного спілкування:

Alik iv

Из шипов выходят розы. الورود تخرج من الأشواك
Місто
Полтаваская область Г Миргород.
Телефон
Не скажу.
Kladoff, Я даже не знал. Что такое есть. Гугл ответил. Пора учить мне украинский язык .
ЗНЯТОК, -ка, ч. Знімок екрана

Місто
тимчасово Київ (раніше Миколаїв)
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T
С удивлением заметил, что в последние годы появилась тенденция заменять звуки "кс" на "ц" в прилагательных (географическая принадлежность). Типа вместо "узбекский" пишут "узбецкий" и т.д. А как правильно? И с чего вдруг такая замена?

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
Sanyok77, вплив української мови? Суржик?
PS. Чергування приголосних к-ц-ч, г-з-ж, х-с-ш - це характерна фішка української мови.
Рука-в руці-ручний, вухо-у вусі-вушний, узбек-узбечка-узбецький, Кривий ріг - Криворізький - Криворіжжя,...

Останнє редагування:

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Я знаю, что ещё лет 100 назад красные употребляли слово «большевистский», а белые — «большевицкий».

Місто
тимчасово Київ (раніше Миколаїв)
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T
Space Cat Да это я ради спортивного интереса.
А вообще я недавно читал, что оказывается на территории моей малой родины используют "степову говірку".
Т.е. не сиджу, а сидю/ходю. Не "хтось щось робить", а "хтось щось робе" и т.д.

Зверху