Філологи-мовознавці. Клуб ботанів

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
ЧТО ВАМ, БЛЯДЬ ЕЩЁ СДЕЛАТЬ, ЧТОБЫ ВЫ ДОБРОВОЛЬНО, С РАДОСТЬЮ ПЕРЕШЛИ НА УКРАИНСКИЙ?
Є і інший бік- в мене хресниця отак російською читає.

На слух розуміє, але плутається в подібних буквах. Я читати наче вмію, пишу неграмотно, з тими е\є, -ться оті писати не вмію. Плутаюся в подібних словах, де в нас апотстроф, типу п'ять як їхньою має писатись... Поняття не маю, коли вживається твердий знак і де треба його ліпити. А ще повне нерозуміння, чого в них пишеться і буквоосполучення "йа", якщо є "я". Приміром Маямі, в них пишеться Майамі....:rolleyes:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
Ну если мне нельзя писать в этой теме, так и скажите. Я пойму и не буду здесь отсвечивать 🥴
Та не в тому річ. Питання в тому, нащо тобі, живучи в Україні, знати, як і що правильно пишеться російською? Ну тобто для загального розвитку мабуть і непогано, але отак прискіпливо вивчати... Краще українську, бо я наприклад дуже сподіваюся дожити до тих часів, коли здійсняться страшилки про "западенців" і за російську мову почнуть 3.14здити

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
GAS,

По-моему, если так рассуждать, то построится точно такая же страна, как соседняя, только "з україньським обличчям".

Останнє редагування:

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
А на мою думку, треба викорінювати усе русняве. Звісно, про бити за мову - то гіпербола, але видавлювати треба. Й особливу увагу приділити Одесі - це не на тебе натяк, просто якраз 10 хвилин тому свіже опитування побачив, на тему отієї стели без однієї "S".

Скриншот 02-03-2023 202152.jpg

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Краще українську, бо я наприклад дуже сподіваюся дожити до тих часів, коли здійсняться страшилки про "западенців" і за російську мову почнуть 3.14здити
Ніколи такого не було.
Хоча, бачив підстаркуватого комуніста, який провізору в аптеці жалівся, що він не може розмовляти російською у Львові. І його за російську в дворі хлопці побили. Навіть поліцію викликав :0
Хвантазьор.

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
Місто
Коломия, Умань
Телефон
iPhone XR / POCO M5
Sanyok77 сказав(ла):
Ну если мне нельзя писать в этой теме, так и скажите. Я пойму и не буду здесь отсвечивать 🥴

Чому цей допис в оригіналі зник (може мені очі треба протерти, перепрошую)? Хто його видалив, автор чи адміністрація?

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
...вживання и на початку слів (як то "І/Инший") так і залишилось ненормативним
Ішо? То тільки матюки можуть бути ненормативними, а вживання "и" на початку - неунормованим.

knedlyk

Заблокирован
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
І у Вас прошу щирого вибачення. На своє (виключно недоречне) виправдання, ще на той момент (коли писав допис) тематичної літератури під руками немав. Щойно повернувся з бібліотеки, всі необхідні підручники поруч (маю надію, що якомога швидше навчуся їх вірно читати і тлумачити, щоб моє спілкування українською було грамотним на практиці), тепер таких фатальних помилок не будет. Вклоняюся перед спільнотою.
Вірною буває тіко жінка, а частка "не" з дієсловами пишеться окремо.

Місто
Коломия, Умань
Телефон
iPhone XR / POCO M5
Зник разом з @Sanyok77 і його лингвистическими изысканиями
Чудово. Тоді в підтримку Олександра.

Спробуйте не звертати уваги на таке, хоча воно не просто (говорю насамперед про себе). З часу моєї реєстрації на цьому ресурсі, зробив висновок (в якому за роки переконувався декілька разів), що це місце зі своїми (що нормально) недекларованими правилами. Та в такому випадку є два варіанти: або прийняти правила гри (що я і зробив), якщо хочеться тут далі бути (без вічного бану), або "піти геть". Оті мої дописи недавні, це в межах гумору бо тут в більшості класний народ і я себе давно не уявляю без реду і тутешніх (пишу не часто але ніки тих, хто тут ще "за царя Гороха", стали рідними, завжди читаю їх дописи). Спроби навчити мене моєї рідної мови - таке собі як на мене, бо вчити української народженного українця з Західної України... Емм... (одразу без гумору прошу вибачення у шановного панства, якщо в когось раптом залоскоче, з інших областей України - ні на мить немаю сумніву, що ви нашу солов'їну знаєте не гірше ніж я, а ваші зауваження моїм дописам, тільки говорить про те, що й дехто краще). Ну ви зрозуміли. Тому я ці всі підтрунювання/повчання сприймаю на позитиві. В нас прекрасна українська демократія, тому дозволю собі висловити свою думку: нічого доброго не буде з того, коли українці розповідають іншим українцям якою мовою розмовляти.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Selianka, а ось скажіть: Як на вашу думку чому в 50х роках всі вчили Немецьку і якось не плювалися від того?

Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Selianka, а ось скажіть: Як на вашу думку чому в 50х роках всі вчили Немецьку і якось не плювалися від того?
Східна Німеччина, нє? Але я б не сказала, що саме всі. Навпаки, почала вже трохи додаватись і англійська в зв'язку з перерозподілом світу після 2СВ. На кінець існування срср вже ж багато було англійської.
До тих часів думаю, так склалося історично ще за часів царської росії. ТОді всі їхні "еліти" говорили німецькою, були тісні зв'язки, вся література, технічні новинки і тп друкувалось німецькою і це було нормою знати німецьку. А Світові Війни показали, що знати мову ворога ще і корисно.
А плювалися ще й як. Мені баба росказувала, що вони її не хтіли вчити. Але чому питання саме до мене?

Останнє редагування:
Зверху