Філологи-мовознавці. Клуб ботанів

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
Dаmіеn, бачу тебе штормить, тож підкину на вентилятор...🤭
2 місце: ШевчЕнко
Прізвище має 106 340 носіїв. Частіше зустрічається на Слобожанщині. Походить від слова "швець" - майстер, який шиє або ремонтує взуття. Це поширена професія, яка впродовж віків залишалася популярною.
7 місце: КрАвченко
Прізвище має 75 456 носіїв. Частіше зустрічається в Таврії. Походить від слова "кравець" - майстер, який шив одяг. Кравці забезпечували громади необхідним одягом і вбранням, часто працюючи на замовлення.

Dawn

Nokia - Connecting People
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
Ще часто в прізвищі, що пишеться як загальновживане слово, ставлять інший наголос, на зразок Козел.
О так, в мене у школi був учитель математики Баран)) А от як звали, не пам'ятаю. Розумний дядько. А от бараном в математицi був якраз я, абсолютно не розумiв. Але то вже зовсiм iнша iсторiя...

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
Автор щось гонить.
Ну цей автор мабуть що,- не гонить. Чи,- не жене? 🤭
Як буде правильно, співучою солов'їною?

Останнє редагування:

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+

Цікавенько. Про білоруську (кривіцку) версію москальскої мови. Не суржик (в них він зветься "трасянка"). "Мой родны кут, як ты мне мілы - забыць цябє нє маю сілы..." - москаль 100% не второпає, а українець аж бігом. :cool:

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e

Цікавенько. Про білоруську (кривіцку) версію москальскої мови. Не суржик (в них він зветься "трасянка"). "Мой родны кут, як ты мне мілы - забыць цябє нє маю сілы..." - москаль 100% не второпає, а українець аж бігом. :cool:
почитал статью. ОЧЕНЬ МНОГОЕ похоже на донбасский базар. Даже обороты речи такие...

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Часом читаю цей та інші білоруські російськомовні сайти і зустрічаються слова, що в нас (та й у російських медіа, здається) практично не вживаються і зрозумілі лише з контексту, наприклад, «бесправник» (водій без прав), «жировка» (квитанція за комунальні послуги).

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
debugger, жировка - слово старое. Я его помню по фильму 40х "Близнецы" (управдом говорит "жировочка") - от банковского "жиро". Сиречь, оно у них как-то закрепилось в речевой практике, а в Украине выветрилось. Ну и слава богу.

Goggle

Местный
Місто
Zaporizhzhia
debugger, жировка - слово старое. Я его помню по фильму 40х "Близнецы" (управдом говорит "жировочка") - от банковского "жиро". Сиречь, оно у них как-то закрепилось в речевой практике, а в Украине выветрилось. Ну и слава богу.
Жировка - жилищньій расчет (скорочення)

Зверху