Цифровий детокс. Реально?

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Спеціально для дауншифтерів, детоксерів та інших квадроберів)), випустять "смартфон" Mudita Kompakt, можна почекати, або "кікстартнути" для знижки). Так, недешево, але за спокій треба платити...;)
якраз іллюстрація квадроберного збочення:
e-ink і аккум на 3300mah
тачскрін,
фінжерпрінт.

Хіба шо e-ink + офлайн-карти могли б знайти своїх.

Місто
Київ
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
Пробував кілька разів, правда роках так в 2015-2017. Дійшов висновку що забагато вже на смартфоні зав'язано, а з тих пір - ще більше стало. Так що думаю нереально.
Post automatically merged:

Може звісно десь в Закарпатському казані чи біженських поневіряннях по Іспаніях не так принципово, а у нас наприклад глянути чого тривога - десь мопед за 200 км чи летить балістика і є пара хвилин - на кнопочній звонилці не глянеш.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Йоперний театр. Ото вони фактично взяли Nokia 3310/1100, додали музичний плеєр і LTE і хочуть 370 баксів?
Крінжа. Ще і декларують що у них "безпечний" телефон а вся комунікація через дзвінки і смс в мережі оператора :ROFLMAO:
А от відсутність підтримки оффлайн мап, це вони провтикали. Могли б як автовиробники на оновленні мап за рік ще одну вартість телефону заробити:trollface:

Місто
Kyiv
Чесно кажучи відчуваю цифровий передоз від смартфона.
Це називається залежність (але кращє є слово - addiction). (це як алкозалежність, наркоманія, тощо)
Судячи з вашого "цифровий передоз" можно припустити відсутність діяльності, та потреба у активності та емоціях котрі отримуються з медіа, ютубів, тіктоків, тощо, що заміщують вашу реальну буденність.
Тобто життя як в компьютерній грі у ролі spectator котрий спостерігає за діяльністтю навколо, в протилежність дій в своєму житті як "капітан" свого корабля у морі під назвою життя.

Коли клята русня обстрілювала нас, та через обстріли зник інтернет та світло, то перший час було туго, та була гостра потреба в тому, що як виявилось заважало по життю. А заважало як раз схоже як у вас: ютуби, тєлєграми, новини, ігри, дзвінки, і так далі. Як тіки цього не стало - вивільнилось багато і часу, і енергії, і можливостей котрі потрібно було щє давно використовувати до блекаутів.
А там навалились інші забов'язання, різноманітна діяльність, і до новин та медіа не було ні часу, ні сил.
І виявляється (прозвучить дико) - що світ ось він, тут та зараз. І якщо працювати (у сенсі корисності для суспільства, себе, оточуючих), та отримувати за це винагороду у формі власної сатисфакції за результати праці (не обов'язково визнання, гроші, тощо) - то це підмінює медіазалежність залежністтю від бути корисним. Але це працює як човен, котрий може гойдатися в різні боки, і може турнути знов у цей стан залежності від цифрового світу, та відірвати від реального.

Телефон коли я працював, як і компьютери просто були інструментами для конкретної роботи.
Тобто є телефон - він для гуглмапсів якщо потрібно, для замовлення якщо потрібно, для якихось функціональних потрібним задач.
Компьютери також. Взагалі не було бажання ні відео дивитися, ні тєлєгу читати (відписався від усього).

Хоча до цього і блокував сам собі сайти, і усіляке лайно щоб не витрачати марно час. А як виявилось коли просто підіймаєш сраку, та робишь щось корисне - то власне і зайве відпадає саме собою, та життя суттєво покращується.

Приклади різні, але за неділю блекаутів я у 2022 або 2023 році зробив набагато більше, ніж за декілька місяців, та купу усього того, що роками потрібно було робити, але "не вистачає часу, немає сил, потім, завтра, через неділю, на вихідних, та і особо не турбує проблема". А коли берешся за вірішення їх - то виявляється що все взагалі не так, як здавалось, і що все це лайно можна було за декілька днів вирішити та забути, натомість роками постянно турбувався та нервував через дрібниці. А це все жере сили також.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Цікавий подкаст для тих, хто помічає проблеми з увагою, тривалим зосередженням та цифровою залежністю.
Є таймкоди, можете починати дивитись одразу після 16:05, щоб уникнути довгий вступ.

На відео обговорюється книжка "Мистецтво зосереджуватися. Як у нас украли увагу. Йоган Гарі" та розбираються причини через які у сучасного покоління погіршується можливість зосереджуватися та тривалий час тримати фокус на одній справі.

Дуже рекомендую саме відео та книжку.

00:00:23 — закликаємо придумати назву книжковому клубу
00:02:27 — чому ми обрали цю книгу
00:07:03 — асоціації, які викликає обкладинка книги
00:09:51 — про автора і його грішки
00:11:33 — закликаємо долучитися до збору ЛУН для «Повернись живим»
00:16:05 — автор про свій інформаційний детокс
00:20:38 — де зашкварився автор
00:25:24як недосип впливає на здатність зосереджуватися
00:36:49депривація сну, соціальний тиск, гігієна сну
00:50:06вплив соціальних мереж на пам’ять і увагу
00:53:20 — перспективи націоналізації та регуляції збору і продажу даних
00:59:20перемикання уваги та багатозадачність
01:03:42 — як працює бізнес-модель збору і продажу даних
01:07:06 — чому така бізнес-модель краде наш час і фокус
01:17:13перераховуємо всі причини, які впливають на здатність зосереджуватися
01:20:26стрес та штучна гонитва за успішним успіхом
01:23:42як читання впливає на зосередження
01:31:11 — що образило Єгора в розділі про читання? чому потрібно читати художню літературу
01:40:48фізична і психологічна неволя наших дітей
01:48:39 — підсумовуємо
01:50:17 — топ-5 книжок по саморозвитку від Олексія Ерінчака
01:52:04 — що будемо обговорювати у наступному книжковому клубі

Останнє редагування:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Zaporizhzhia
Сьогодні звечора починається всесвітній "день відключення"

Every year over the past decade, this powerful movement has taken place on the first Saturday of March, kicking off at sundown the night before. Schools, businesses, and individuals around the world are already planning tech-free events in the days leading up to and following the big day to maximize its impact!
Дуже зручно, що припадає на 8 березня.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Відео на тему впливу смартфонів та ШІ на масове поступове отупіння, в т.ч. зниження рівня IQ, самостійно думати, здатності концентруватися та читати неприємну інформацію.

Останнє редагування:

Dawn

Nokia - Connecting People
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
Використовую два телефони. Кнопковий - основний, зажди при мені. Смартфон використовую по суті як просто переносний пк, нічого важливого в ньому нема, банкінг не стоїть (смс про операції приходять на основний номер), бо використовую десктоп версію коли треба. Месенджери стоять, але ті кому треба знають, що до мене треба дзвонити або писати смс, бо я просто можу не брати смартфон з собою. Якщо я кудись виходжу, то не беру лопату з собою, тільки кнопковий в кармані, так зручно. Маю знайомого, якому так само порекомендував, тепер дякує, голова не така забита. І по віку ми якби ще не на пенсії, нема і по 40
О, так ми брати)) Я так само останні два місяці :)

Купив 28 лютого лопатофон Redmi A3. Одразу приніс другу, щоб той оновив андроїд, встановив потрібні додатки, показав мені, що до чого і як. Потім сам ще 4 дні розбирався. З тих пір використовую для перегляду кіно, заходжу на сайти, на які javaфон Nokia 515 з Опери Міні не пускає, і роздивляюсь на великому екрані фото бувшої дівчини :) А, ще музику слухаю, бо фінські жлоби прибрали в останніх моделях Нокіа платформи S40 звуковий чіп, еквалайзер і зменшили поліфонію удвічі, сволочі. Ну і Приват24 та зрідка Телеграм юзаю. Але все це, звісно, теж вдома.

Читати з лопатофона незручно "от слова совсєм" (рука задовбується гортать - між іншим, однією тримаю, іншою гортаю/тицяю, не уявляю, як це можна робити однією рукою, хоча руки немаленькі в мене), писати тим більше (трішки виручає голосовий ввод на укр/рос мові, але він часто недочуває, доводиться виправляти; а от голосовий на інгліші то ваще хана, простіше написати).
Ще дуже бісять круглі аватарки (збочинець, який це придумав, мабуть у дитинстві задовбував батьків питанням, чому фото квадратні, якщо об'єктив камери круглий, і коли виріс, то реалізував свої дитячі комплекси на дизайні).
Також бісить "дизайн" діалогів, коли повідомлення в оцих клятих овальних квадратах з різних сторін, а не на весь екран один над одним, як в нормальному вебі.

Одним словом, кнопочник (зрозуміло, на java) рулить. Аби норвежці не забили на Оперу Міні, взагалі канфєтка була б.

P.S. Минулого року Selianka порiвняла мій кнопкофон з вигрiбною ямою. А от один мій знайомий називає смарти унітазами. На запитання, чому так, знайомий відповів, що люди туди зливають все своє життя як в унітаз. Так от, коли я поставив Тік-Ток та Інсту на смарт, от тут я і зрозумів, що мій знайомий мав на увазі... Це жопа, реально унітаз... Видалив обидва застосунки одразу. Розумію, що їх можна якось налаштувать під свої вподобання, але займатись цим немає ні часу, ні бажання. Цілком вистачає ютюба.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
P.S. Минулого року Selianka порiвняла мій кнопкофон з вигрiбною ямою. А от один мій знайомий називає смарти унітазами.
Ну впринципі, унітаз це приблизно такий же рівень прогресу над вигрібною ямою, як сучасний смартфон над кнопкофоном 😁

Dawn

Nokia - Connecting People
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
Ну впринципі, унітаз це приблизно такий же рівень прогресу над вигрібною ямою, як сучасний смартфон над кнопкофоном
От ми і дійшли висновку, що всі гаджети - це так чи інакше туалет, в якому ми справляємо свої природнi потреби :D

Місто
Denmark
Телефон
Iphone from China
Ну впринципі, унітаз це приблизно такий же рівень прогресу над вигрібною ямою, як сучасний смартфон над кнопкофоном
От ми і дійшли висновку, що всі гаджети - це так чи інакше туалет, в якому ми справляємо свої природнi потреби :D
....у пошуку сприйнятті та усвідомленні або неусвідомлені інформації. Білка запасає горіхи які потім не може знайти...а скуфи....десь в мене в хромі закладка була...там все пояснювали чого саме так...а відділи мозку думати самому у більшості почали уже відмирати як лапки у третіх риб на суші.

T.Visc

Заблокований
Місто
Запоріжжя-Essen
Телефон
IPhone 9
Важко.
Сходіть в гори.
Виходьте на вулицю гуляти без смартфона - важко лише першу годину. Також, в магазин, не знаю там, за хлібом.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
T.Visc, для чого щось шукати? Навіщо себе силувати? Якщо мені буде так хєрово зі смартфоном - то я просто кину його і все, а якщо добре - то навіщо відвикати?

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Зверху