fudor

Особливий статус
Реєстрація
07.12.07
Місто
Коломия
Телефон
Poco x3pro
Корисна інформація:
  • Інформаційна кампанія #ШахрайГудбай 2020 — promo.bank.gov.ua/stopfraud
    кібербезпека · платіжна безпека · скімінг · телефонне шахрайство · фінансовий номер · безпечний онлайн-шопінг
  • Онлайн-гра «Здолай шахрая!» — game.ema.com.ua
  • Профілактика мобільного шахрайства — kv.st/stop_cheating
    перемога в неіснуючій акції · використання простих паролів · розсилка SMS на номери абонентів Київстар · викрадення SIM-картки · мобільні віруси · вимагання грошей · шахрайство з картками поповнення
  • Захист від шахрайства — www.intertelecom.ua/info/zakhyst-vid-shakhraystva
    телефонне шахрайство · фінансове шахрайство · шахрайство в Інтернеті · безпечне використання SIP-телефонії
  • Юридична консалтингова група «LEX» — lex-ua-lex.blogspot.com/
    сайт с обзорами мошенников
  • Про сорта фишинга — ko.com.ua/pro_sorta_fishinga_137208
    почтовый фишинг · целевой фишинг · уэйлинг · смишинг · вишинг · компрометация корпоративной электронной почты · клон-фишинг · «злой двойник» · фишинг в социальных сетях · фишинг в поисковых системах · фарминг
  • Якийсь список шахраїв https://blackbox.net.ua
"Покупатель", обозначим его цифрой 1, ну мне так понравилось, да и цифра не плохая, обращается к реальному продавцу, пусть он будет 2, не в обиду, здесь не соревнование) И в одночасье, к нему обращается покупатель "фальш" товара, назовем его 3, пусть тоже не обижается. Из этого исходит определение "треугольник" в виду 3-х составляющих. Теперь 1, договаривается с 2 о покупке, и предлагает предоплату, и договаривается с 3 о продаже, но за предоплату, скинув номер карты 2. 3 отправляет 2 сумму, 2 отправляет товар, 1 получает товар, 2 и 3 грызутся между собой, а 1 выкидывает симку и продолжает искать следующих 2 и 3.
Например, я - мошонник. Нахожу на Олухе плеер, создаю такой же лот, но дешевле на 100...200 грн, например. Жду "лоха". "Лох" пишет мне, что согласен купить, я пишу продавану плеера: "хочу купить твой плеер, дай номер карты, но давай поторгуемся". Как аргумент для торга, можно привести мой же "виртуальный" лот, а лучше сделать еще пару "дурилок", с учетом нюансов товара. Продавец скидывает от начальной цены 100...200 грн (в зависимости от лота), дает номер карты. Я отправляю номер карты продавца "лоху", и предупреждаю продавца, что оплатит кум/сват/брат с другим именем и фамилией. "Лох" платит на карту продавцу, мошенник, как посредник, высылает продавану свои данные для Новой почты, продавец высылает плеер мошеннику. Продавец получил деньги, отправил товар, доволен, реальный "покупатель-лох" ничего не получает, начинает сраться с продавцом, звонит в банк, ментам и т.д, поднимает кипеш. Мошонник с товаром и почти не засветился - паспорт можно подделать тупо сменой фотографии, а можно и нет - доказать, что он развел, и привлечь, реально очень сложно. Может, есть еще варианты этой схемы, но я такое наблюдал. Еще, по аналогии хакерских атак, можно назвать этот развод красиво английской аббревиатурой MIM - "Man-In-The-Middle".
 
Причина: оновлення шапки
Останнє редагування модератором:
Реєстрація
29.10.23
Місто
Ніжин
Ніхто не зрозумів закономірність, по якій ці шахраї пишуть? Пишуть в вотсап та в телеграм. Де вона номера беруть? Можливо пишуть в тг тим, хто в якіхось групах з роботою онлайн сидить? Питаю, бо їх абузити можна гарно. Хочу, щоб писали частіше мені. Як мінімум, пару тройку сотень на пиво без питань можна заробити, не доходячи до завдань, де треба гроші внести. Як максимум, можна навіть кілька разів внести гроші і їх виплатять(але я б не грався, бо вони теж розумнішають і тема захайпилась). А як жирний максимум, то вони не завжди перевіряють чи реально їм гроші прийшли. Скрін даєте любого переводу(наприклад, зі своєї на іншу свою картку), і вони "вносять" їх на ваш "рахунок", а потім виплатять і "внесене", і ще проценти з бонусами. Перевірено особисто, та ще і купа людей хизується, як їх на кілька к кинули, але треба якось добитись, щоб писали частіше
 
Реєстрація
19.06.20
Місто
Kyiv region
Телефон
iPhone
Мені присилають на WhatsApp, всіх блокую. Сьогодні чергова від чізкейка 🥹
 

Вкладення

  • IMG_0126.png
    IMG_0126.png
    531.3 КБ · Перегляди: 77
Реєстрація
14.04.09
Місто
Киев
Ніхто не зрозумів закономірність, по якій ці шахраї пишуть?
Нет никакой закономерности. У меня нигде не засвечено что мой номер на ватсапе есть, и строчат. Если в телеге спарсить можно по тем же каналам, то в ватсапе я вообще нигде от слова совсем, ну кроме реги. И тем не менее строчат больше в ватсап в процентном соотношении 10/90 (телега/ватсап). Поэтому имхо перебор обычный ботярой.
Як мінімум, пару тройку сотень на пиво без питань можна заробити, не доходячи до завдань, де треба гроші внести.
Вообще схемы не понял. Я им что не отвечаю, тупые однотипные фразы в ответ. Сразу в бан с жалобой отправляю.
 
Реєстрація
29.10.23
Місто
Ніжин
Вообще схемы не понял. Я им что не отвечаю, тупые однотипные фразы в ответ. Сразу в бан с жалобой отправляю.
ну так а навіщо з ними спілкуватись? там на початковому етапі бот. що просить, то і треба робити. просить відео лайкнути і скрін дати? можеш три рандомні фотки прислати прислати і підписати як він просить. просить карту дати і ім'я сказати? ну дай, от і все, і чеай поки сотку скине першу. а далі буде спілкування в тг
 
Реєстрація
14.04.09
Місто
Киев
можеш три рандомні фотки прислати прислати і підписати як він просить. просить карту дати і ім'я сказати?
Когда делать было нечего, так и отправлял по началу. Все по кругу повторялось (сообщения). Забил. Кто там получал хоть какую выплату, не знаю. Подозреваю что это сервисы по накрутке лайков/просмотров. Один лайкнет, второй забьет, ну и ладно. Только в таких сервисах стоимость подобных услуг копейки. Разве что расчет на то что лох потом денег закинет, ну такое... Но у меня даже до этой стадии не доходило, возможно совсем тупые боты попадались)
 
Реєстрація
29.10.23
Місто
Ніжин
Подозреваю что это сервисы по накрутке лайков/просмотров.
та ні, за лайки в тт копійки мабуть дають. це просто рандом відео бот надсилає і не перевіряє є лайк чи ні, а дебіли думають, що їм за лайки 30 грн платять і вони роботу знайшли та бога за бороду спіймали.


Разве что расчет на то что лох потом денег закинет, ну такое...
ну так і є. масу людей кинули на 10-100к. бачив коменти як тітоньки жалільст то 35к їм перевела, хтось писав 79к, бачив суму 2,5к баксів.... навіть моно пуш розсилав недавно, щоб клієнти не велись
 
Реєстрація
14.07.18
Місто
Київ
Це ж ті самі "волшебные кошельки", що були років 20 тому. Відправ Х, отримаєш Х*2.
Там також дріб'язок виплачували на початку.
Ну невже хоть хтось на таке поведеться зараз?
 
Реєстрація
29.10.23
Місто
Ніжин
Це ж ті самі "волшебные кошельки", що були років 20 тому. Відправ Х, отримаєш Х*2.
Там також дріб'язок виплачували на початку.
Ну невже хоть хтось на таке поведеться зараз?
масу людей кинули на 10-100к. бачив коменти як тітоньки жалілись: то 35к їм перевела, хтось писав 79к, бачив суму 2,5к баксів.... навіть моно пуш розсилав недавно, щоб клієнти не велись
 
Реєстрація
26.05.10
Місто
Киев
Телефон
Nokia E71 (Utel), Samsung Galaxy S III CDMA SСH-I535 (Интертелеком), Samsung E1080i (Киевстар)
Сьгодні в телегу прийшов цей вид заробітку до мене. Спочатку один менеджер, потім другий, далі третій, Одразу видно, що фірма серйозна. Всі чемні і виховані, окрім останнього - він (чи вона) мені не сподобався. Після отримання мною чесно зароблених 150 грн, став постійно допитуватись: чи отримав я їх?
Кажу щось отримав, але не можу розібратись, в мене таких переказів купа і тому я не впевнений що то саме від вас. Прошу, щоб прислали номер картки, звіритись. Присилають скрін А-банку про переказ на мій номер Але нашо мені мій номер? Мені ж треба з якого був переказ. Менеджер пояснює, що це неможливо зробити, переказ роблять якісь готельєри.
Ну я і написав, що якось у вас мутно все працює. Менеджер наче не образилась, сказала що 150 грн - мені на новий рік.

Паралельно вів чат з підтримкою банка і кидав їм скріни, на випадок, щоб мати аргумент, що я не є співучасником злочину. А це може бути так, бо згідно алгоритму розводу, хтось з ошуканих переводить іншому, якого в цей час заманюють. Подзвонив також у банк відправника коштів. Але, доки ошуканий сам не звернеться у банк, ніхто на моє прохання не назве його дані і шукати не буде.

Але... через годину, в чаті знов сповіщення. І далі вже без чудової української мови, менеджер перейшов на троещинский базар врубил тему: "гони мне 150 грн ..." Ответил как есть - лошары :) Жаль, что все это не успел заскринить - удалили переписку.
 

Вкладення

  • IMG-ce88e53e4b67aa025c402d0111bfc49f-V.jpg
    IMG-ce88e53e4b67aa025c402d0111bfc49f-V.jpg
    141.1 КБ · Перегляди: 90
  • IMG-7edbfe34be760d1da798f9e2b0f77d01-V.jpg
    IMG-7edbfe34be760d1da798f9e2b0f77d01-V.jpg
    147 КБ · Перегляди: 88
  • IMG-35cbb663071a8de51c1c21060a4acce5-V.jpg
    IMG-35cbb663071a8de51c1c21060a4acce5-V.jpg
    143 КБ · Перегляди: 88

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Новий рівень соцінженерії.
Надсилають листа з
From: giftmall <[email protected]>
Reply-To: giftmall <[email protected]>

Пару кліків – і 50 грн ваші!
Заповнити анкету

Тримаємо пальці на клавішах – та готові хоч зараз надіслати вам сертифікат на 50 грн!


Витрачайте їх з задоволенням на будь-який наступний подарунковий сертифікат, щоб порадувати себе чи своїх близьких!


Все, що вам потрібно зробити, – заповнити коротеньку анкету про себе. Це допоможе нам дізнатися про ваші уподобання та готувати лише цікаві ідеї подарунків “в яблучко”.
Заповнити анкету

*бонусні кошти будуть нараховані протягом 3-5 робочих днів з моменту заповнення анкети
Якщо переходите за посиланням, у вас запитують e-mail і всі дати народження, які зазвичай використовуються для відновлення паролів до електронної пошти.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Новий рівень соцінженерії.
А які ознаки, що це шахраї, а не просто магазин подарункових сертифікатів інших магазинів?
Може, ці бонусні гривні можна витратити лише як знижку, бо сертифікати дорожчі за 50.
Якщо переходите за посиланням, у вас запитують e-mail і всі дати народження, які зазвичай використовуються для відновлення паролів до електронної пошти.
Або просто щоб дати знижку у день народження.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Не бачу достатнього підтвердження, що це злочинний задум, а не просто погано продумана концепція (що баби і діди далеко не у всіх всі живі).
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Реєстрація
14.03.14
Місто
UA
Телефон
Tecno POVA 3
А це може бути так, бо згідно алгоритму розводу, хтось з ошуканих переводить іншому, якого в цей час заманюють.
Не відомо, хто там платить. Платили по 50 грн. за завдання, а переказати просили 300, потім 1000. Аж на 3 день попросили більше 20 тисяч. Я, звісно, намалював їм скріни переказів та відредагував квитанції. Отримав 440 та 1610 з тих 300 та 1000, які я їм не відправляв. ;) Фейкова квитанція на 23 тисячі вже не проканала :LOL: Кинув цих лохів на 2500 гривень, та й забанив їх акаунти у телеграмі.
Чекаю нових пропозицій такої роботи :ROFLMAO:
 
Зверху