Эпидемия гриппа в Украине

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
adequate, ты имеешь какое-то отношение к медицине? Не поддёвка, правда цикаво

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72
Надо меньше бухать и курить!

+1

+1, но

И будет крепкий иммунитет к любой х@йне...

не будет лишь от некурения и тренажерки ;)

Добавлено через 35 секунд
та тема себя изжила, народ забил уже...маркетологи и СМИ попустились :)

Останнє редагування:

adequate

Дегустатор
Місто
LWO
Телефон
Sofia & Ming
Тамифлю может как помочь, так и навредить.
Таміфлю - не панацея. Це типовий "покращений фуфломіцин", з купою страшних протипоказань... Грип ним не лікують, лише зменшують тривалість захворювання, якщо на "хлопський розум"...

Справа в тому, що вірус H1N1 (або інші віруси грипу/парагрипу чи їхня суміш), потрапляючи в організм людини, яка досі ним(и) не хворіла, і якщо при цьому в цієї людини є "сильний імунітет", імунна система цієї людини "стає на диби", тобто настільки агресивно реагує на вторгнення вірсуса, що починає "працювати" проти людини.
У відповідь на вторгнення та розмноження віруса в уражених легенях відбувається різке наростання реакції іммунної системи людини, яка й в кінцевому результаті виявляється згубною.
Під дією віруса H1N1 одна з різновидностей протеїнів, відома як цитокіни (низкомолекулярні білкові речовини, що продукуються клітинами та здатні регулювати їх активність), швидко заповнюють інфіковану легеневу тканину, і відбувається так званий "цитокіновий шторм". Саме це й в кінцевому результаті викликає смерть. Легеня/легені, реагуючи на вірус грипу, в результаті швидкого наповнення їх цитокінами набрякає/набрякають, в результаті настають, м'яко кажучи, небажані наслідки... :(
Думаю, скоро в інструкціях по лікуванню з'являться важливі доповнення, які дозволять діяти адекватно ситуації... Давно слід переглянути методики лікування та надання первинної медичної допомоги у зв'язку з появою високопатогенних вірусів...

Та багато чого можна сказати...

Місто
Винница
Телефон
Xiaomi Redmi 5, Meizu M2, Lenovo S820
adequate, ты можешь сказать или посоветовать чем лучше лечиться?

adequate

Дегустатор
Місто
LWO
Телефон
Sofia & Ming
adequate, ты имеешь какое-то отношение к медицине? Не поддёвка, правда цикаво
Відношення до медицини маю. Але не працюю в даній сфері на даний момент.

Добавлено через 19 минут
adequate, ты можешь сказать или посоветовать чем лучше лечиться?
Хотілось би "заспокоїти" тебе, 100%-их таблеток проти грипу не існує, чесно. Організм сам справиться "на ура" у більшості випадків... Не хотілось би писати прописні істини, про які давно все написано. Так ми жили до цього часу... Відомий вам товариш/піариш Комаровський в своїх числених "виступах" в принципі на всі основні питання щодо лікування відповів: постільний режим, багато пиття, НЕ ЗБИВАННЯ, підтримування температури в межах 38.5 - 39 (для дорослих), надмір температури "збивати" парацетамолом чи ібупрофеном, в жодному разі не аспірином (!!!), провітрювання кімнати, температура повітря 15-20 градусів... АЛЕ... Якщо, не дай Боже, вірус проникне напряму в легені, то сам розумієш, ти цього не побачиш і навряд чи вчасно відчуєш... Якщо є набряк легень, треба негайно діяти, потрібно цей набряк почати усувати... Якщо ж лікар не знає чи не підозрює, що може мати місце цей небезпечний набряк, то він не може надати допомогу й запобігти "небажаним наслідкам". Тому й не дивно, що зараз настійливо рекомендують з екранів телевізора, радіо, газет і т.д. при перших симптомах відразу звертатись до лікаря... Вважається, що так буде значно краще, ніж самолікуватись... Також передбачається, що звертання до лікаря має допомогти уникнути рецидиву... Як же там в реальності все відбувається при виклику - буває по-всякому (різні ситуації), але доки не буде змінено стандартів лікування відповідно до сьогоднішніх умов, доти говорити про якісну догоспітальну допомогу немає сенсу... Щодо вакцинації - питання відкрите, і на мою думку явно не на часі.

P.S. Даний штам віруса - "сволочний", але, за статистикою, нічим не небезпечніший від сезонного віруса.

P.P.S. Цікаво... ось і "свіже" чтиво від чернівецьких товаришів:http://life.pravda.com.ua/problem/4afd295a35a5a/

P.P.P.S. Амізон/Аміксин/Арбідол - коротше, не будем про це... Надто примітивно... Вірно зауважила завкафедрою Львівського медуніверситету, доктор наук, на зустрічі з гарантом: препарати «Амізон», «Аміксин» та «Арбідол» не ефективні у боротьбі зі «свинячим грипом»... Та й в взагалі - ці медикаментозні ігри з імуномодуляторостимуляторопідвищувачами рано чи пізно вилізуть боком...

Останнє редагування:
Місто
Николаев
Телефон
HTC Snap, Anycool 669+, Nokia 101
...і якщо при цьому в цієї людини є "сильний імунітет", імунна система цієї людини "стає на диби"...

ну вот, а то не пить, не курить... иммунитет ослабляется...

Refery

h7b6
Місто
UK
Телефон
101010111
Таміфлю з посередником і без. Ціна втрачених життів

Занятная статья
Тобто 1 липня виробник Таміфлю запропонував уряду купити препарат по ціні майже вчетверо дешевшій, ніж пізніше купили у посередника. За даними джерела, угода із ЗАТ "Ганза" датована 17 вересня. У чиновників МОЗ було півтора місяця, щоб порахувати, що краще: 6 євро у виробника чи 251 гривня у посередника?

Don_Lemon

Все ИМХО
Місто
Ивано-Франковск
adequate, ну, і агресивний ти, друже, однак.
та переповідаєш всілякі байки про "згнивання" легень
Я також спеціаліст по придиранню до слів, але зараз мова не про це.
Дійсно, я не бачу в даному випадку потреби акцентувати увагу на різниці між згниванням і набряканням, бо - результат один. Смерть.
Знають... Але, на жаль, не борються.
На рахунок того, що лікарі знають, що це і як з цим боротись - то не треба: це відверта маячня, підтримана твоєю персональною вірою в те, що медицина це наука (що, звичайно, зовсім не так :) ).
Ну ось не треба лишень оцих "простих рецептів"
Найголовніше. Я НЕ ДАВАВ РЕЦЕПТІВ. Я сказав, що мені допомогли пеніцилін та бісептол. І не треба ображати мого лікаря (я, правда, не знаю, хто він, але, думаю, цілком можливо, що людина не погана, і точно тут ні при чому).
Всі препарати пеніцілінової групи я називаю "звичайними пеніцілінами" (маю на це право, я ж ламер, а не медик).
досить понтуватись
Друже, я не понтуюсь, я думку власну висловлюю. Це ти чомусь намагаєшся понтуватись, і я не можу зрозуміти доречність цього ні на йоту.
Дякую за розуміння...
Я тебе розумію.
Хоча людей такого типу, як ти, розуміти мені особисто найважче. Є в мене точка зору, так, вона кардинально відрізняється від твоєї - і це викликає в тебе різке роздратування, спрямовану агресію, бажання закрити мені рота, щоб я не говорив "дурниці". Мені це огидно.
А тепер спробуй, зрозумій мене.
Мій меседж такий: лікарі НЕ ДОПОМОЖУТЬ, допомогти можеш тільки ти САМ СОБІ.

EricX

Morpheus
Місто
Івано-Франківськ
Я, например, три дня харкал мокротой с кровью, уже готовился завещание писать.
У меня до этого дело не дошло, но 3 дня была проблема с дыханием, ошущения как "обычное" воспаление лёгких(я им болел раз 10 за всю жизнь)+сильная одышка без видимых причин(такого раньше никогда не было). Почитал инет, а народ тут умирает с отёком лёгких... Всё песец, приплыл...
Пронесло...

Добавлено через 7 минут
Все кто верит в Бога - молятся.
Кто не верил, тоже.

Останнє редагування:

Refery

h7b6
Місто
UK
Телефон
101010111
В Херсоні відбудеться рок-концерт проти епідемії грипу

5 грудня в Херсоні у кіноконцертному залі "Ювілейний" відбудеться благодійний концерт херсонських рок-груп "Янсен Кукансен", "Роллікс", "Фабула" "Wake up" та одного з найпопулярніших в Україні та відомого далеко за її межами гурту з Тернополя "Холодне сонце" на підтримку боротьби з грипом у Тернопільській області.

Місто
Винница
Телефон
Xiaomi Redmi 5, Meizu M2, Lenovo S820
Нашёл в Интернете информацию про сравнения симптомов болеющих украинцев и симптомов/протекания лёгочной чумы. Я ничего не хочу говорить что у нас и как. Просто хочу чтобы вы посмотрели эту таблицу. Как данные о симптомах и протекании болезни украинцев, так и данные по симптомам/протекании лёгочной чумы, вы можете взять из любых других источников и сравнить сами.

http://www.meteoprog.ua/ru/newsweather/news/3402.htm

Добавлено через 11 минут
Не хочу больше всякие статьи читать. Мне мама сегодня казала, что её знакомая рассказала о своей знакомой страшную трагедию. Оказывается у неё умер муж и больны все в семье. Муж, вполне здоровый человек, не бедный, всегда хорошо питался, занимался спортом. 5 дней назад заболел, температура была под 40. В первый день вызвали скорую. После 2-х дней болезни всё-таки отвезли в больницу. 2-3 суток пролежал в больнице в реанимации, сегодня (15.11.09) утром умер. В больнице также лежит годовалый мальчик, 10-летняя дочь с мамой (мамой подруги), у самой подруги сейчас температура +38,5, но скорая сказала что обычная простуда.

Мне глубоко пофиг (было) на все статьи в Интернете, но когда реально такое рассказали буквально близкие нам люди, я начал задумываться. Моя мама на 95% всё воспринимала как "политическую эпидемию" и введение народа в панику, но после такого даже она задумалась.

Ни к чему это не веду, ещё раз подчеркну, просто привожу факты. И не слухи из подворотни, а реальность.:(

Добавлено через 12 минут
P.S.: врачи сказали что буквально сразу после смерти тело мужа начало разлагаться. Не знаю что это означает. Чума или не чума, но какая-то зараза очень сильная всё же ходит Украиной.

Останнє редагування:
Місто
Львов
Телефон
HTC
Не хотел се писать, но недели 2 назад у меня также впервые от чего-то подобного умер знакомый (жил в Тернополе).
Это все расплата за игры человека с природой. СПИД появился (по мнению большинства ученых) от пересадки обезьяних яиц человеку (для омоложения), до сих пор вылечить не могут. А сейчас сплошь да рядом ГМО, причем далеко не все предприниматели делают все по технологии; есть возможность секономить, даже если и не изучено до конца - так и делают. Все эти скрещивания и т.п. эксперименты к добру не приведут, потому что сознания не достаточно. И это уже далеко не экзотическая версия. Как обезьяны с гранатами человечество с генной инженерией, за каждым не уследишь, какие б не были законы.

A&S

Місто
Вінницька обл.
только факты: тещина сотрудница умерла сегодня в реанимации;
двоюродную сестру положили в больницу с температурой 40.
У самого: температура 37.1 и очень редкий сухой кашель. В легких (изредка) такое ощущение (когда вдыхаешь) как будто-бы бежишь и дышишь на сильном морозе... пойду в больничку...

Зверху