Купив собі таку модель модема (ec 315) Місцевість де я проживаю це крайня межа жовтої зони (100% РевА, без варіантів) При покупці попередив оператора сервісного центру де буду його експлуатувати, в результаті мені його "пошаманили" саме під це покриття.
Коли привіз його додому був дуже здивований тим що дана модель на антену майже ніяк не реагує - без антени 1 палка, з антеною одна стабільна (як і раніше) + 1 тимчасова (постійно блимає) Не знаю чи в усіх екземплярів так чи у мене "особливий"
З метою побороти цю проблему я його витяг на чердак і ткнув там в розетку через телефонну зарядку без всякої там антени, просто модемчик в зарядку від телефона самсунг (5вольт 550міліампер) а зарядку відповідно в розетку 220В.
Результат - сигнал як з антеною (1 стабільна + 1 тимчасова), Вай фай покрив весь двір + частину сусідського і перехрестя на якому я живу (загалом коло близько 20-25м в радіусі)
От я і думаю, чи не залишити його на чердаку? Питання лише з температурою, вона там строго атмосферна, чи не буде йому ж...па у великі морози? З чим до вас і звертаюсь, може хтось уже робив щось подібне?