iPhone, iOS для початківців

Тара

Заблокований
Місто
Одеса
Той же самий айфон 11про.
останнім часом почало «глючити» сафарі
відкривається сафарі іноді 5-10 секунд.
інших питань щодо швидкості телефону немає.
глюче саме це.
Установлена 17.3.1 ось.

dzidzio

Генерал Ухилянтських Військ
Місто
Тарнопіль
Телефон
iPhone
Тара, Параметри-Safari-Додатково-Вебдані-Вилучити вебдані.

dzidzio

Генерал Ухилянтських Військ
Місто
Тарнопіль
Телефон
iPhone
dzidzio, воно паролі не видалить ?
Паролі в іншому місці.
Видалить кеш і кукі. Тобто наново потрібно буде авторизовуватись.
Можеш видаляти не всі, а тільки ті, які саме сайти назбирали найбільше хламу.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Сьогодні трохи ох..в, досі не можу ви..їти від шизофренічного юзер експіріенсу від еппла.

Налаштував колись родину з purchase sharing з метою мати можливість малій щось купити за потреби без додаткового геморою.
Але як виявилося, це працює так, що воно вбило пеймент метод другого дорослого, який цей дорослий активно використовує (ще й на робочому девайсі на робочі покупки), замінивши його моїм.
Яка хвора голова це вигадала?
В налаштуваннях це звучить так:
1747159662946.png
"May be shared", а не "will be used by default by all family members, discarding their preferences while not informing anyone in any way".
Скільки працював з різними системами платежів - шо як юзер, шо як розробник, такого треша не бачив.

Ще й як завжди абсолютно ідіотичне секьюріті, де для кожного пука з аккаунтом треба іОС чи МакОС девайс, бо використовувати імейл, телефон чи аутентифікатор в якості другого фактору ці мудаки не можуть.
Тільки треба підтверджувати на вбитому і давно загубленому в шухляді айпаді

Останнє редагування:
Місто
Denver
А воно точно "вбило", чи замінило метод за замовчуванням?

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
dimentiy, саме вбило, а не наприклад деприоритезувало - дружина передодавала свою картку вручну

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Останнім часом багато стикаюся з екосистемою для сімей. Точніше стикаюсь давно, але тільки нещодавно порівняв з андроїдом.
Шановні, це така срака - тільки що витратив купу часу, щоб розблокувати малій айпад (screen time)
Нотіфікейшн на розблокування не приходить мамі на айфон, ну і мені, плебею, на андроїд само собою, тому що пішли ми нахєр. Розчехляю ноут в поїзді (бо ж обов'язково еппл девайс, щоб дитині дати на планшеті погратися, як без цього), роздаю вайфай, в фемілі налаштуваннях каже, що мій айклауд заблокований. В налаштуваннях айклауда і глобальних налаштуваннях профіля при цьому жодного натяку на те і ясно що жодних попереджень. Розблокувати за допомогою того ж ноута теж не можна, бо знову ж не приходить нотіфікейшн, бо, знову ж, пішов я нахєр. Слава богу, через веб, з смс-підтвердженням розблокував, налаштував, полетіло.
В той час щоб налаштувати їй Андроїд телефон, просто два кліка в крос-платформеному застосунку, чи через веб.
Еплівська "екосистема" не додає додаткової цінності, в просто обмежуюча хуєрга, ще й криво зроблена, яка націлена виключно на те щоб ти купив собі все від еппл і все одно будеш страждати.
Мати дитячий айпад єдиним еппл-девайсом в родині просто неможливо, by design.
Хотілось планшет розбити об стіну, але вирішив текстом виплеснути :)

Останнє редагування:
Місто
Львів
Мати дитячий айпад єдиним еппл-девайсом в родині просто неможливо
Цікаво, а навіщо тоді було його дитині купляти? Вибір на користь айпеду був зроблений з міркувань престижності/надійності продукції Епла, чи тоді просто бракувало вищеописаного прикрого досвіду з екосистемою?

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Конкретно цей планшет подарував малій кум, я планував купити андроїдний.
Але до цього був айпад, куплявся з огляду ціни-якості і якості контенту, в цьому айпад був(скоріш за все і досі є) кращий на мою думку. Але керування аккаунтами і реалізація батьківського контролю бісить достатню сильно, щоб захотілося повернутися на андроїд, тим більше що як виявилося, дитині переважно треба шлакові ігри, які є на обох платформах, але на андроїді дешевше.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Мати дитячий айпад єдиним еппл-девайсом в родині просто неможливо, by design.
Це дійсно, як займатись секасом стоячи в гамаку..😆 Взагалі, батьківський контроль і на андроїді реалізовано як дупа, відірвано від реалій сучасних дітей, а на ios маразми і обмеження ще крутіші, згоден. Тому при переході на ios дитині icloud регал вже з "дорослою" датою народження.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Взагалі, батьківський контроль і на андроїді реалізовано як дупа
Нормально все і там і там задумано - базові речі: час і конкретні застосунки. Складніше не треба, не буде працювати взагалі.

Це дійсно, як займатись секасом стоячи в гамаку.
Як дозволяти купляти мотоцикл БМВ, тільки тим, в кого є автомобіль БМВ

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Купить саме бемевіст, тут навіть змушувати не треба)) Ну я так розумію концепцію, що пристрій з дитячим аком дуже обмежений, і для керування потрібен девайс із повноцінним icloud.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Да-да. У мене на відрі в малих був активований лок на 23.00 і що ви думаєте?) Діточки просто вимкнули автосинхронізацію часу і переводили годинник на 2-3 години назад😀 Ясно що ніякий лок не спрацьовував. Як там тепер з цим не знаю

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
я так розумію концепцію, що пристрій з дитячим аком дуже обмежений, і для керування потрібен девайс із повноцінним icloud.
Не вірно розумієш. Концепція така, що купи сука більше епла :) З огляду на те що для андроїда все прекрасно працює з будь-якої платформи. Дружина з айфоном піднивала, що андроід телефоном дитини мабуть не зможе керувати, бо вже теж мізки засрані "екосистемою". В результаті теж плюється на керування айпадом, і спокійно менеджить Андроїд телефону через фемілілінк.
Купить саме бемевіст, тут навіть змушувати не треба
Хотілось би, щоб можна було бути БМВістом, купляючи тільки одну одиницю техніки :)

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
купи сука більше епла :)
Не більше, а мінімум айфон "батька" і девайс дитини) Так, можна було б розробити окремий, незалежний від платформи, сервіс - але тут теж можна зрозуміти, вони не хочуть на це витрачати ресурси, плюс це додаткові потенційні проблеми безпеки акаунту icloud.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Ой, я забув що ти сєктант) Можна зрозуміти, що хочуть продавати більше, чому цю очевидну річ, яка прослідковується у всіх їхніх стратегіях так важко визнати, в треба нести єрєсь про безпеку і ресурси?)
Це не кримінал, це бізнес, батюшка тебе з церкви не вигонить)

Останнє редагування:

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
що хочуть продавати більше
А я й це не заперечую, воно не виключає те, про що я казав. Але ж все одно треба визнати, що завдяки обмеженням, безпека ios девайсів найкраща. (Але хай безпека андроїд лишається на цьому ж рівні, бо тоді я не зможу "працювати" в таксі))) На айфоні воно не працює))

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
plebis, як я живу з одним епл телефоном?!) Ото навушники від оппо і соні. Браслет від сяомі. Щось ніде не довелося мені прямо поринати в цю екосистему…А ні, купив перехідник епловський для провідних навушників, бо він вже з встроєним ЦАП щоб слухати їх ALAC

Зверху