Останнім часом багато стикаюся з екосистемою для сімей. Точніше стикаюсь давно, але тільки нещодавно порівняв з андроїдом.
Шановні, це така срака - тільки що витратив купу часу, щоб розблокувати малій айпад (screen time)
Нотіфікейшн на розблокування не приходить мамі на айфон, ну і мені, плебею, на андроїд само собою, тому що пішли ми нахєр. Розчехляю ноут в поїзді (бо ж обов'язково еппл девайс, щоб дитині дати на планшеті погратися, як без цього), роздаю вайфай, в фемілі налаштуваннях каже, що мій айклауд заблокований. В налаштуваннях айклауда і глобальних налаштуваннях профіля при цьому жодного натяку на те і ясно що жодних попереджень. Розблокувати за допомогою того ж ноута теж не можна, бо знову ж не приходить нотіфікейшн, бо, знову ж, пішов я нахєр. Слава богу, через веб, з смс-підтвердженням розблокував, налаштував, полетіло.
В той час щоб налаштувати їй Андроїд телефон, просто два кліка в крос-платформеному застосунку, чи через веб.
Еплівська "екосистема" не додає додаткової цінності, в просто обмежуюча хуєрга, ще й криво зроблена, яка націлена виключно на те щоб ти купив собі все від еппл і все одно будеш страждати.
Мати дитячий айпад єдиним еппл-девайсом в родині просто неможливо, by design.
Хотілось планшет розбити об стіну, але вирішив текстом виплеснути