LaNET

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Я гуглила вначале, выбирала к кому идти
тут краще було б не гуглити, а спитати у домовому чаті. В кожному будинку різна ситуація. Зараз деякі провайдери вже почали чухатися і ставлять додаткові батареї на своє обладнання. Тоді можна користуватися інтернетом навіть при відсутності електрики. Хай навіть на 50 грн цей провайдер буде дорожчим, хіба це не вартує того?
У моєму будинку навіть провайдер-монополіст доставив акуми і тепер до 4 годин витримує в оффлайн-режимі.

vlady

Модератор
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro
Якщо мова про Волю, то як на мене це найгірше рішення. Сам додатково укртелеком adsl підключив, роутер до повербанка і в мене тепер інтернет постійно є навіть коли світло вимикають.
Яка швидкість та вартість такого інтернету Укртелеком?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
250 грн для будинків де 11+ квартир, 310грн для будинків де не більше 10 квартир.
Швидкість до 55Мбіт на завантаження. На віддачу або до 16, або до 3Мбіт, не знаю чи у Укртелекома VDSL першої чи другої версії.
Але в реальному світі найімовірніше швидкості будуть менше максимальних, бо DSL дуже чутливий до відстані від кінцевого обладнання до вузла зв'язку.

Місто
Київ
Телефон
MI MAX3 КС Все разом лайт
Якщо мова про Волю, то як на мене це найгірше рішення. Сам додатково укртелеком adsl підключив, роутер до повербанка і в мене тепер інтернет постійно є навіть коли світло вимикають.
20 мегабіт буває рідко, в середньому 15 на віддачу лише 1

elies

Заблокирован
Місто
Хмельницкий
Телефон
Xiaomi Redmi Note 9S
Kseniya менять ланетовский гигабит на docsis - не лучший вариант. Если вопрос безперебойного доступа в Интернет так критичен, тоя бы подключил второго резервного провайдера. И если этот второй тоже бы был FTTH - то в перспективе, после нашей победы, бы выбрал между ними.

Місто
Київ
Телефон
Це дуже добре але, чому абонент має купувати дорогий розхідник, а ланет навіть місяця безкоштовної абонки за це не дає?

Metio

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Micromax X502
Це дуже добре але, чому абонент має купувати дорогий розхідник, а ланет навіть місяця безкоштовної абонки за це не дає?
Никто, никому, ничего не должен. Нужен интернет во время отключений, предоставьте во временное пользование аккамулятор, не нужен, то не нужно аккамулятора. Многие скидываются подъездом, домом, и выходит по 100грн на квартиру. Аккамулятор стоит 1500-2000грн. А Ланет перестроил сеть и на всех основных (не абонентских) узлах обеспечил бесперебойное питание. У других, я вообще даже похожей услуги не видел.

Місто
Київ
Телефон
Ви бізнесу теж так кажете, ніхто, нікому, нічого?)) Думаю ні, бо зазвичай у договорах SLA прописують, я наприклад відключився, бо немає сенсу мені годувати ланет, оскільки працюю з дому, і інтернет потрібен постійно. Якщо ланет не здатен купити ці акуми то можна підключитися до тих хто це зробив. У інших немає такої послуги бо вони не ниють дайте, а беруть і купують самі.

Metio

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Micromax X502
Ви бізнесу теж так кажете, ніхто, нікому, нічого?)) Думаю ні, бо зазвичай у договорах SLA прописують, я наприклад відключився, бо немає сенсу мені годувати ланет, оскільки працюю з дому, і інтернет потрібен постійно. Якщо ланет не здатен купити ці акуми то можна підключитися до тих хто це зробив.
Ну бизнес подключен по gPON технологии и там зависит от питания оборудования, у самого потребителя.
Вы наверное даже близко не представляете какое количество аккамуляторов и на какую сумму нужно.
Предложение для тех, кому нужен стабильный, качественный интернет, даже при отсутствии электричества на доме, такие люди не мелочатся, многие даже Старлинк хотели заказывать, но появилась услуга намного дешевле.
А какой провайдер установил за свой счёт аккамуляторы на все свое оборудование, если не тайна конечно?

Місто
Київ
Телефон
Конкретно в моєму будинку знаю точно faust.net Ну і Укртелеком adsl в моєму випадку працює майже 5 годин, прямо зараз без світла на ньому. У друга знаю що білінк встановив. Про те що треба багато і зараз з цим складно я розумію, я не розумію чому ланет ніяк не мотивує хоч якимось плюшками для цього. У тимчасове користування це такий собі аргумент, оскільки свинцеві при таких відключеннях швидко деградують, а літійзалізофосфатні майже нереально придбати.

Metio

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Micromax X502
Конкретно в моєму будинку знаю точно faust.net Ну і Укртелеком adsl в моєму випадку працює майже 5 годин, прямо зараз без світла на ньому. У друга знаю що білінк встановив. Про те що треба багато і зараз з цим складно я розумію, я не розумію чому ланет ніяк не мотивує хоч якимось плюшками для цього. У тимчасове користування це такий собі аргумент, оскільки свинцеві при таких відключеннях швидко деградують, а літійзалізофосфатні майже нереально придбати.
Не факт что именно ваш провайдер установил.
Есть ставит один абонент, остальные тоже пользуются и думают, что это установил провайдер. Скорее всего у вас та же история, какой то абонент приобрел аккамулятор, а вы пользуетесь. Об этом вам конечно никто не скажет.
Но каждому свое, некоторым для работы нужно 500Мбит, другим и 5Мбит достаточно.
Сколько людей столько и мнений и вкусов.
Post automatically merged:

я не розумію чому ланет ніяк не мотивує хоч якимось плюшками для цього
А какие вам нужны плюшки? Вы же для себя это делаете, вы в качестве плюшек получаете интернет, в условиях отсутствия электричества.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Вони ще й понаписувати дічь
Які акумуляторні батареї підходять для обладнання Мережі Ланет:
  • LiFePO4 (літій-залізо-фосфатні) — найкращий варіант;
  • свинцеві для джерел безперебійного живлення.

Звертаємо вашу увагу, що:
  • акумуляторні батареї такого типу розраховані на роботу в режимі, коли є можливість безперебійно підзарядитись впродовж 18-20 годин, тобто, вони будуть більш ефективними, якщо відключення світла трапляється лише раз на добу і не довше, ніж на 6 години, і менш ефективними, якщо сценарій наявності/відсутності електрики повсякчас варіюється;
  • після 500-700 циклів зарядки вони виходять з ладу, тому в сучасних реаліях термін їхньої придатності значно скорочується;

LiFePO4 які вони рекомендують як найкращий варіант - заряджаються менше ніж за 2 години і мають життєвий цикл у кілька тисяч циклів. Цікаво, кого вони посадили усьо це писати? Дівчинку з рецепції?

Metio

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Micromax X502
заряджаються менше ніж за 2 години і мають життєвий цикл у кілька тисяч циклів
Вот тут вы не правы.
Питание-заряд устроены немного по другому, чем вы думаете, поэтому требуется больше времени на зарядку. Углубляться в технические подробности не буду.

Місто
Київ
Телефон
faust.net стверджує що встановив сам, і я в це вірю, бо пропонував у вайбер групі будинку скинутись на акум для ланета, бажаючих не виявилось, тільки перепостити новину від ланету, типу може в кого є то ви дайте, а ми всі покористуємось, всі хочуть жар чужими руками загрібати, де ДБЖ уктелекому тільки їм відомо, і думаю я. в будинку єдиний їхній абонент, тож теж сумніваюсь удобрих сусідів. Я дуже радий за ланет, що вони з невеликої локалки святошино-борщагівка переросли у великого провайдера, якому стало тісно в межах Києва, але чому ви почали чухатись лише зараз, про те що свинособаки будуть обстрілювати інфраструктуру казали давно, але всі кинулись за тими батареями лише зараз. Я міг би віділити 2000грн, сильно не обіднів би, але тут принципово.

Metio

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Micromax X502
почали чухатись лише зараз
По веду примеры:
Киевстар - нет света - нет интернета. Аккамуляторы вряд ли будут, у них свичи даже не закрыты и любой имеет к ним доступ.
Тиолан - хочет за установку аккамулятора 20000грн (знакомый на Лесном живёт, хотел установить, ему такую цифру мастер загнул).
Воля - зависит от соседних домов и много где не работает даже когда есть у вас свет.
Ну и так можно по многим пройтись.
Есть Информационные Технологии, они вроде бы даже свою автономную силовую сеть сторят, но когда это будет.
Не знаю ни одного провайдера, который до войны думал, что такое будет.
Укртелекомовмкая лапша то понятно, она ещё с совка, без света работает, главное что бы на узле был свет.

Місто
Київ
Телефон
почали чухатись лише зараз
По веду примеры:
Киевстар - нет света - нет интернета. Аккамуляторы вряд ли будут, у них свичи даже не закрыты и любой имеет к ним доступ.
Тиолан - хочет за установку аккамулятора 20000грн (знакомый на Лесном живёт, хотел установить, ему такую цифру мастер загнул).
Воля - зависит от соседних домов и много где не работает даже когда есть у вас свет.
Ну и так можно по многим пройтись.
Есть Информационные Технологии, они вроде бы даже свою автономную силовую сеть сторят, но когда это будет.
Не знаю ни одного провайдера, который до войны думал, что такое будет.
Укртелекомовмкая лапша то понятно, она ещё с совка, без света работает, главное что бы на узле был свет.
Київстар, Воля, Тріолан, будуть значно більше ланета за кількістю абонентів, і регіонів присутності, о ці якраз з легкістю можуть нити про те як важко на всіх дістати акуми :) Якраз маленькі провайдери часто забезпечені тими батареями з самого початку, бо немають великоїї кількості монтажників і одразу це роблять при становлені мережевого обладнання, далеко не всі і не завжди, але такі приклади є. І в моєму будинку київстаріський свіч прикритий такою вундервафлею що мабуть постріл з РПГ-7 витримає)
Короче давайте мені рік безкоштовної абонки, а я вам батарею)))

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Вот тут вы не правы.
Питание-заряд устроены немного по другому, чем вы думаете, поэтому требуется больше времени на зарядку. Углубляться в технические подробности не буду.
Дивлюсь на характеристики рендомних lifepo4 аккумів:
Ємність 12Аг, максимальний струм заряду - 10А
Ємність 30Аг, максимальний струм заряду - 15А
Навіть якщо заряджати половиною максимального струму - 18-20 годин там і близько не має.
Зарядні станції на LiFePO4 дають 80% заряду за годину, незалежно від ємності.
То що там у ланета таке? Дешманські ББЖ зі струмом заряду 500мА? Ну це у стилі Ланету дуже навіть

Зверху