Linux/Unix

• Автор теми Maly
  • Дата створення
Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
Мене влаштовує для домашнього користування "Manjaro, який використовує всі переваги Arch Linux (швидкість, сучасність), але пропонує графічний інсталятор і попередньо налаштовані робочі оточення".
Бачу, что швидка, красива та зручна ОС. Такої системи я ще не мав. Тепер хочеться назавжди відсунути убік та попрощатися з Linux Mint та Ubuntu (Canonical), якими я колись користувався.

Наразі встановив GIMP і швиденько хочу навчитися деяким дрібницям: обрізати картинки, змінювати розмір зображення та інше.

Roman_UA

linux user
Місто
ČR
Телефон
S25U | OP6T
Який альт-шифт, ісконно-православно - це ctrl-shift!
колись також завжди користувався ctrl-shift, одна з переваг, яку мені називали - можна перемикати мови одним пальцем,
але потім повернувся до alt-shift вже не пам'ятаю чому. Можливо, через якісь конфлікти.

Очень странно слышать это от того , кто гордо именует себя Линукс юзер.
юзер це ж наче той, хто юзає:)
та й я ж писав що з 22го року фактично був змушений повернутися на вінду (треба міняти статус і аву?:rolleyes:)

Я настрою під себе Manjaro Linux за кілька хвилин. З усіма необхідними додатками.
ну якщо переходити з лінукс на лінукс, то так, буде швидше + залежить від кількості додатків
а з вінди не все так просто, треба шукати софт, який +- має схожий функціонал
до речі, цікаво буде пізніше (через 2-3 тижні :)) прочитати про повний досвід переходу з ubuntu/mint

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Зазвичай достатньо змінити DE
Post automatically merged:

до речі, цікаво буде пізніше (через 2-3 тижні :)) прочитати про повний досвід переходу з ubuntu/mint
KDE не кращий вибір для переходу (на мою думку ), повний досвід це що найменше півроку, але, моя мати, суто як юзер користується багато років.

Останнє редагування:

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
@SvPet,рекомендую сразу изменить ядро на LTS. После установки ядра необходимо будет обновить grub

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
рекомендую сразу изменить ядро на LTS. После установки ядра необходимо будет обновить grub
Бачу в "Менеджер налаштувань Manjaro", що одне ядро LTS рекомендовано і вже встановлено - працює. Ядро Linux 6.18. Є ще три ядра LTS, які рекомендується встановити, але вони старіші. Новіші ядра до установки не рекомендуються поки що. (Поки що про це не читав інформації, з цим не розбирався.)

Останнє редагування:

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
Лінуксоїди, підкажіть найлегший до ресурсів дистрік на дебіан? Буде використовуватись як гостьова ОС на віртуалці (поставлю ще win 10 ltsc 2021 і буде "батл" - яка буде краще працювати, та й лишиться для цієї задачі))). І ще, який термінал-комбайн найкращий? Щоб зручний, вкладки-закладки, підсвітки синтаксису і так далі. На Макосі користуюсь Warp, на Лінь він теж є, але може щось краще?

Зверху