Linux/Unix

• Автор теми Maly
  • Дата створення
Місто
Львов
Телефон
Samsung A52
Обсуждение Ubuntu

Щоб не засмічувати тему про Віндовс 7, пропоную окремо поговорити про нове видання сабжа. У кого які враження?

Паралельно прошу Вашої допомоги. Оскільки я у Лінуксі абсолютний "0", виникла така ситуація: поставив Kubuntu 64bit, перша проблема - не має звуку при програванні Flash у Firefox (напр. будь-який фільм на YouTube). Будь-ласка, ткніть мені пальцем, куди треба що ввести, набрати, клікнути, не використовуючи страшних слів "скомпілюй, кернел, модуль". В Ubuntu 9.04 32bit було все ОК. Може це баг RC?

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72
Re: Ubuntu (Kubuntu) 9.10

jaks, остальные звуки нормально работают?

Місто
Львов
Телефон
Samsung A52

Menwyy, працювали, поки я своїми вмілими ручками не почав встановлювати драйвери Realtek (в мене їх звукова карта) і ALSA (бо так на якомусь форумі порадили) згідно readme у кожному окремому випадку. Тепер - повна тиша :)

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72

jaks, я так понимаю ставил apt-get install? ищи те же пакеты и удаляй через терминал :)

Місто
Львов
Телефон
Samsung A52

Menwyy, переставив систему з нуля (45 хв. разом з оновленнями), Інший звук є, в усякому разі amarok якусь-там музику з інтернет грає, Flash у FF без звуку.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

А в чем прикол бету юзать? Чем 9.04 не устраивает?

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72

jaks, ты обновлял систему уже? пройди 1е обновление

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Місто
Львов
Телефон
Samsung A52

Перші враження (точніше, припущення):

1. Canonical більше дбає про "чисту" Убунту", ніж про Кубунту і т.п. В Убунту Флеш, щоправда, зразу не встановлений, але після автоматичного додавання плагіна ФФ - все чудово, звук є . Можливо це пов’язано з сирістю Адоб Флеш для 64-бітних систем, бо на сайті Адоба все ще флеш плеєр 32-бітний, який у 64-біт Убунту не встановлюється. В Адобе лабз можна знайти 64-біт версію, але через декілька секунд гуляння по сайту адоба проблема зникла сама собою (див. вище).

2. Неприємний момент в Кубунту - не працює попіксельне вигладжування шрифтів на LCD-моніторі, хоча опіція включена. В Убунту все ОК.

Можливо, це все проблеми RC.

Добавлено через 8 минут
Maxxx, Наприклад, 9.04 - стара файлова система; Firefox - 3.0, при оновленні через синапітік - 3.5.3. тільки англійський, при використанні Убузілла - глюки.

Прикол у тому, що хочеться побачити, що нового. Звичайно, якщо хтось використовує 9.04, як основну ОС - ліпше почекети 5 днів і спокійно оновитись.

Останнє редагування:

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

А Xubuntu, которую я сейчас гоняю, тоже можно будет сразу обновить? Или еще ждать прийдется?

Місто
Львов
Телефон
Samsung A52

Maxxx, Розкажи пару слів про xubuntu, чим відрізняється, бо я про неї поняття немаю. Знаю, що К - від KDE,Edubuntu- education, а х - ? Знаю, пошлеш в Ґуґл, або на сайт Xubuntu :) Просто хотілося б почути про переваги системи від кінцевого користувача.

Мені здається, що оновитися з попередньої версії на наступну можуть всі у будь-якому варіанті, похідному від Убунту. Але з появою 9.10 настав переломний момент зміни файлової системи з екст3 на екст4 (чи якось там), остання ще недавно вважалася експериментальною. Користувачі минулих версій ОС при оновленні будуть і далі користуватися старою файловою системою, бо Канонікал вважає, що так безпечніше, хоча й дає поради, як змінити ФС вручну. До того ж при оновленні залишиться, старий ҐРАБ, а у новій версії при встановленні з нуля буде 2.0. Хоча останнє, як на мене не дуже суттєво, але все ж таки...

Добавлено через 5 минут
Maxxx, подивився на сайті jakilinux.org. Цитата :"Xubuntu — najmłodsza wersja Ubuntu, ze środowiskiem XFCE, przeznaczona dla użytkowników starszych komputerów." Це правильний опис?

Останнє редагування:

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

Добавлено через 5 минут
Maxxx, подивився на сайті jakilinux.org. Цитата :"Xubuntu — najmłodsza wersja Ubuntu, ze środowiskiem XFCE, przeznaczona dla użytkowników starszych komputerów." Це правильний опис?

Правильний, ставив на старенький слабенький ноут P3-600

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro

Правильний, ставив на старенький слабенький ноут P3-600
У меня тоже - единственный дистрибутив который более-менее работает на древнем ноуте для мамы, селерон-900, 128 РАМы. Но ХР блин там все равно работает лучше :(

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

селерон-900, 128 РАМы. Но ХР блин там все равно работает лучше :(

Раму я надеюсь увеличить немного, должно помочь. А вот XP на этого зверька не могу поставить никак - создам новую тему с описанием, может кто подскажет...

Disabled

FCDK
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
SM-A525FZKI

А вот XP на этого зверька не могу поставить никак
Очень странно, учитывая то что ХР как раз и выпускался в то время когда это была неплохая конфигурация.

Місто
Львов
Телефон
Samsung A52

Оскільки в сусідньому розділі йде холівар щодо виборів, прийшло в голову більш близьке цьому форумі запитання. KDE vs Gnome. У мережі багато про це. Але часто зустрічав твердження, що Gnome критикують за Windows-подібність. Не розумію чому. Мені здається, KDE якраз з пешого погляду більше нагадує Windows, хоча б однією панелькою знизу, замість двох у Gnome. Шановні знавці Linix, поясніть, будь-ласка, у чому полягає Windows-подібність Gnome? Хотілось би також почути ваші уподобання щодо середовища.

Місто
Киевская область
Телефон
Nokia 6630 , Nokia Lumia 800

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro

Мне кажется, что те, кто критикуют гном или кеды за виндовс-подобность, для которых, вообще "виндовс-подобность" это обязательно ругательство, вне зависимости от контекста - преимущественно прыщавые задроты, пишущие псевдо_ИТшные шутки на башоргене очень профессиональные люди, не понимающие, что существующие ОС не лучше или хуже, а существуют для разных целей. Если есть утопическая идея сделать линукс юзер-френдли, то что плохого в виндовс-подобности? Винда МакОсь, кстати виндовс-подобна или нет? Или наоборот? По-моему вообще некорректно поставленый вопрос.
Сам пользуюсь исключительно по работе и исключительно консолью, редко-редко иксы загружаю - в них Yast удобнее.

Місто
Киевская область
Телефон
Nokia 6630 , Nokia Lumia 800

plebis, если ты имеешь ввиду меня то
"виндовс-подобность" это обязательно ругательство ...
я не писал что виндоподобность это что то плохое , и мне абсолютно пофиг кто чем пользуется , я сделл свой выбор и никому не навязываю свою точку зрения , и когда меня просят удалить лицензионную висту и поставить зверь хр я не предлагаю линукс несмотря на то что пользователь будет только сидеть вконтакте и слушать музыку .
Лично я начинал с KDE , мне как и любому кто пользовалса виндой эта оболочка пришлась по душе , но не настроив одно , второе (не потому что не умел настраивать в консоли а потому что Kпакеты были глючные ) . Поставил гном , все настраивалось с полтыка , все работало как швейцарские часы . Вышло KDE 4 , красивое , поставил , за день раз 20 приложеня вылетали с ошибками (просто свернул , развернул , прога вылетела) , поставил обратно гном , опять все работает стабильно и ничего не вылетает.
то что плохого в виндовс-подобности?
а плохо то что делая похоже внешне , внутрене все равно остается совершенно другое устройство , на первый взгляд увидев похожую кнопочку пуск и похожее меню пользователь думает что линукс такой же как и виндовз (а некоторы даже думают что линукс это такое же название как хр и виста , лично знаю таких) , но поюзав немного и не найдя привычных в винде вещей пользователь начинает говорить "фуфло этот линукс , даже тотал командера нет" , так пускай оно лучше будет сразу не такое чтобы не вводить пользователей в заблуждение , и я говорю о обычных пользователях а не о таких как
редко-редко иксы загружаю - в них Yast удобнее

МакОсь, кстати виндовс-подобна или нет
ответ на это вопрос ты можешь получить в соседней теме где тело искало эту самую виндоподобность в маке :)
Сам пользуюсь исключительно по работе и исключительно консолью
ну ты ж и не занимаешься к примеру графическим дизайном :) , как сам же и писал
ОС не лучше или хуже, а существуют для разных целей

Зверху