Linux/Unix

• Автор теми Maly
  • Дата створення
Місто
Львів
Kladoff, так я ж без жодної критики :)
Ну подобається пенсіонеру захоплюватися кольоровою гамою вікон в якомусь із лінуксів - то й прапор йому в руки.
Все краще ніж пиячити чи навіть просто прокрастинувати :)

Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
У мене є Windows 11 Pro та Windows 11 Home, переходити на Linux повністю не збираюся. Писав вище, що потрібна ОС для різноманітності та розширення кругогляду, так би мовити. Встановив Manjaro Linux KDE Plasma поряд із Windows.
а як це взагалі "працює"? тобто які саме сценарії використання 2х ос? наскільки зручно використовувати системи "по черзі" (якщо саме таке використання)?
макроси VBA кляті

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
а як це взагалі "працює"? тобто які саме сценарії використання 2х ос? наскільки зручно використовувати системи "по черзі" (якщо саме таке використання)?
Зараз повністю перейшов на Manjaro Linux, користуюся поки що тільки цією ОС.

Можу встановити Linux поруч із Windows.
Якщо треба, то можу видалити Linux та залишити Windows.

Мої комп'ютери, тому яку ОС хочу, таку встановлюю та користуюсь. Це - моя особиста справа. :)
Чув, що така є, але жодного разу не намагався користуватися. Не впевнений, що мені вона потрібна. :)
Думаю, що я вже маю те, що хотів, і вона не на один рік.

Останнє редагування:

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Коли у 2003 році купив свій перший номер «Мой Компьютер», там була стаття про Frenzy Live CD, дистрибутив FreeBSD для запуску з міні-CD на 200 МБ. А потім з журналом вийшов диск, де був і цей образ. Так вперше скористався UNIX-подібною ОС. Шкода, автор закинув проєкт ще у 2012 році, зате нині займається інтерактивною літературою.

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
В ті ж роки ще був Knoppix, це теж Live CD, він і досі існує, останні оновлення вийшли кілька років тому. Ще замовляв диски Ubuntu, їх тоді поштою надсилали. А на ПК так і не ставив.
Маю справу хіба що як підключаюсь до сервера через Putty в текстовому режимі. І то, там простіше запустити Norton-подібний MC.

Місто
Харьков
Если нужен только терминал линукса использую WSL (Windows Subsystem for Linux)
Просто в командной строке набираете wsl и попадаете в (к примеру Ubuntu) при этом весь диск вместе с виндой доступен.
Я так собираю дебиан пакеты когда нужно - ни тебе перегрузок ни виртуалок

Зверху