Linux/Unix

• Автор теми Maly
  • Дата створення
Місто
Львов
Телефон
Samsung A52
Re: Ubuntu (Kubuntu) 9.10

Maxim6630, ,брудом я не поливаю. Описую свої враження ї кажу, що конкретно погано. Я нічого не розумію у Лінукс, цього не приховую і чим більше знайомлюся з нею, тим більше в мене запитань. Проте вважаю, коли система спочатку знаходить аудіо пристрій, потім після самооновлення системи з якихось-там дуже авторизованих джерел настає свята тиша - це називається простим словом "глюк" і не залежить від мого володіння системою. У мене є сусід, який цілими днями лежав під своїм стареньким "Москвичем". Мені більше подобається їздити на машині.
Я не шукаю Віндовс. Я взагалі не шукаю ОС. Я щиро вболіваю за Лінукс і бажаю процвітання. Коли М$ заявляє, що Лінукс - ракова пухлина, яку треба видалити, проводить ліцензійні і патентні війни, мені хочеться знайти альтернативу. Канонікал заявляє, що Убунту - це лінукс "фор х'юман біінґс", і позіціонує систему як власне заміну Віндовсу з повним пакетом інструментів для вирішення повсякденних задач, я як незнавець Лінукса, вважаю що це далеко не так.
До речі, шановні, Ви би ліпше підказали мені, чайнику, як оновити Фаєрфокс в Убунту до найновішої версії, негайно після виходу такої. Ви знаєте як, але нехочете розказати :) чи користуєтесь старою версією, чи самі пишете свій браузер, конфігаєте, мейкаєте чи ще щось там і не розумієте тих придурків, що хочуть користуватися готовою програмою після декількох кліків і не знають ну хоча б декілька команд ОС, працюють, розважаються, спілкуються за допомогою комп'ютера а не з самим комп'ютером?

Добавлено через 6 минут
вместо того, чтобы сразу объяснить, что это совершенно другое и, возможно, "не для тебя".
Крім загальних абстрактних фраз, поясни, що зовсім інше і для кого?

Добавлено через 19 минут
Сорі за "многа букаф", але додам:
На мою, новачка, думку Лінукс - це хребет, на підставі якого робляться готові чудові, захищені, надійні але, на жаль, вузькоспеціалізовані продукти (дистрибутиви) для людей, які працюють з ІТ чи мають таке хоббі. Мені подобається, що деякі компанії пробують зробити цю систему "юзер френдлі". Проте складається таке враження, що "юзери" самі по собі і компанії самі по собі.
Ну не вірю я, що якщо той же Ґуґл випустить свою ОС в маси, користувачам треба буде 99% часу працювати з консоллю і Ґуґл стане на позицію "сам дурак" і стверджувати, що це система не для всіх.

Останнє редагування:

Smb.

Заблокирован
Місто
Odessa, 404

Крім загальних абстрактних фраз, поясни, що зовсім інше і для кого?
Операционная система как академический проект (сферический конь в вакууме). Для того, кому нужно или кому нравится. Тебе нужно? - Тогда трахайся и не жалуйся. Нравится? - Получай удовольствие. Не нужно и не нравится - не пользуйся да и всё.
(Это не только к тебе лично, а вообще ко всем пользователям)

Місто
Львов
Телефон
Samsung A52

Smb., знаєш, я напевно, зіпсутий цім загниваючим Заходом, і інфу отримую в основному звідти. Там трошки інший підхід. Людям пробують довести, що свобода - це добре, використання відкритого і безкоштовного ПЗ підтримуєтсься починаючи зі школи, дітей на цьому Лінуксі вчать і не дозволяють міносвіти укладати угоди з M$. Лінукс справді розглядаєтсья, як система для всіх. Я ж завів цю тему про Убунту, бо це один з найпопулярніших дистрибутивів, повторюю "Лінукс фор х'юман біінгс".

Добавлено через 10 минут
интересно как ты делаешь это в виндовз?
Ніяк! Він сам оновлюєтсья :)

А крім стартової сторінки ти пробував зайти далі? Сам якою версією ФФ користуєшся, чи задаєш питання замість того, щоб дати відповідь?
Installing outside of a package manager

Complete instructions for installing Firefox outside of package management may be available at your distribution's support website.

* Installing Firefox on Ubuntu

Джерело

The Check For Updates link in Firefox is disabled in Ubuntu.
Джерело

Останнє редагування:
Місто
Киев

а от про оновлення лисички, чи чогось там іншого (тут двома постами раніше на то є натяк прозорий)... репозиторій - це благо, але хто вам сказав шо на ньому світ клином зійшовся? По-перше, при бажанні можна підключати сторонні, а, по-друге, качайте деб пакет з сайту розробника і встановлюйте подвійним кліком, руки ж ніхто не зв'язує.
Ще іноді це буде sh скрипт, який тре з консольки запустити sh ./YOUR_INSTALLER.sh
а далі, як правило, також відкриється юзер френдлі інтерфейс.

А, лисицю просто пакують в архів. нічо смертельного.

Місто
Львов
Телефон
Samsung A52

Сфайрат, в репозиторії, як я розумію доступному через синапсіс, 3.5.3, на сайті розробника - не деб пакет, а купа файлів, серед яких sh скрипт, що запускається через тільки через консоль і в результаті запускається той же 3.5.3.
Тут є хтось, хто користується Убунту і має ФФ 3.5.4? Прошу писати тільки таких людей, а не теоретиків.

Місто
Киевская область
Телефон
Nokia 6630 , Nokia Lumia 800

синаптик , synaptic .

Тут є хтось, хто користується Убунту і має ФФ 3.5.4? Прошу писати тільки таких людей, а не теоретиків.
смотри , и кстати на тему самообновления второй скрин

• Like
Реакції: jaks
Місто
Львов
Телефон
Samsung A52

Maxim6630, чудово, як ти його встановив? Добре, що показав другий скрін. Точно не з синапсиса синаптика :) "The Check For Updates link in Firefox is disabled in Ubuntu." - офіційна позиція Убунту. В мене такий варіант проходив з Убунтзілла, коли пробував 9.04. Глючний варіант, особливо на 64 біт., наприклад, проблеми з Флеш. Та й сама Убунтзілла не гарантує коректної роботи. До речі на 9.10 Убунтзілла не встановлювалась, бо потрібні були якісь-там бібліотеки, не описані на сайті (щось там закінчувалось на ++5, а вони давали поради, як встановити ++6).

А чому в тебе стара Убунту 8.10?

Заодно, порада - постав собі Stop or Reload Button plug-in. Мінус одна зайва кнопка на екрані.

Останнє редагування:

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

А о чем собственно спор? Только что в свежих апдейтах качнулся 3.5.4 Файрфокс на 9.10...

Добавлено через 1 минуту

Є... :)

Останнє редагування:
Місто
Киевская область
Телефон
Nokia 6630 , Nokia Lumia 800

як ти його встановив?
скачал с офсайта, удалил старый , закинул по пути как было написано в файле firefox (moz_libdir=/usr/local/lib/firefox-3.5.4) , сделал симлинк файла firefox в папку /usr/bin и все.
А чому в тебе стара Убунту 8.10?
меня устраивает.

Smb.

Заблокирован
Місто
Odessa, 404

Smb., знаєш, я напевно, зіпсутий цім загниваючим Заходом, і інфу отримую в основному звідти. Там трошки інший підхід. Людям пробують довести, що свобода - це добре, використання відкритого і безкоштовного ПЗ підтримуєтсься починаючи зі школи, дітей на цьому Лінуксі вчать і не дозволяють міносвіти укладати угоди з M$. Лінукс справді розглядаєтсья, як система для всіх. Я ж завів цю тему про Убунту, бо це один з найпопулярніших дистрибутивів, повторюю "Лінукс фор х'юман біінгс".
На самом деле не совсем так, потому что ты и сам написал
Проте складається таке враження, що "юзери" самі по собі і компанії самі по собі.

У меня сейчас есть настроение поболтать, поэтому разъясню своё мнение подробнее.
Для чего был создан Линукс? - Торвальдс хотел доказать себе и другим "я могу сделать операционную систему".
Потом он понял, что для получения действительно хорошей операционки нужно "я" заменить на "мы". Для этого нужно сделать открытыми исходники (а не ради того, чтобы облагодетельствовать неплатежеспособных граждан!). Благодаря этому, к проекту подключилось множество разработчиков со всего мира, которые хотят доказать "мы можем сделать близкую к идеалу операционную систему".

Как видишь, тут сплошное самоутверждение разработчиков (что само по себе и неплохо), но нет места для капризов потребителя. За капризы нужно платить, и это вполне справедливо.

Если говорить про Убунту, то Шаттлворт действительно хотел доказать, что он может сделать удобную и популярную версию Линукса. Видишь, он тоже самоутверждается. :) И если он даже понимает насущные потребности бытового потребителя, то весьма ограничен как свободными составляющими системы, так и финансовыми возможностями поддержания некоммерческого проекта.

Резюмируя вышесказанное: бесплатный Линукс - это академический проект, а не благотворительность (несмотря на заявления некоторых адептов). И ты либо подключаешься к этому проекту в качестве разработчика или потребителя бета-тестера. Либо не подключаешься и приобретаешь себе коммерческую операционную систему.

Місто
Львов
Телефон
Samsung A52

Maxim6630, Нарешті! Це ж треба було довго дискутувати, щоб дати чітку відповідь одним реченням. Я хотів тільки цього :)

Добавлено через 1 минуту
Maxxx, Дякую, що дав цю інфо. Буде вільний час - побавлюся ще з Убунту.

Останнє редагування:

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

Maxim6630, Нарешті! Це ж треба було довго дискутувати

jaks, з Файрфоксом ти просто облажався, розсусолив що він не оновлюється і т.д., а воно виявляється оновлюється :)

Місто
Львов
Телефон
Samsung A52

Smb., Знаєш, який основний мій аргумент проти того, що ти написав - Лінукс - це не стільки ОС, Лінукс - це чудові люди (і ти в т.ч.). Їх світогляд відрізняється від сірої маси, вони хочуть щось змінити, чомусь вчитися. Амбіції - чудово. Дай Бог здоров'я тим, хто прославляється створюючи хороші речі. Раніше я писав про прагнення творців Опеноффіса враховувати якомога більше капризів кінцевого споживача. Та ж Мозілла. Вони не вважають людей бета-тестерами. Створюють хороші безкоштовні продукти (які, звичайно, мають недоліки), я думаю не собі у збиток, але ж не тільки для бажання самоствердитись.
Шаттлворт, здається, самостверджувався як космічний турист. Мені подобається прагнення Канонікал зробіти систему для людей, я не поливаю брудом, а говорю про недоопрацювання, виправивши які з Лінукса можна було б створити навіть "систему для блондинок, при вигляді якої їм відриває верхній відросток". Повторю, ну не вірю я, що ОС від Ґуґл, буде складною для тих, хто з Лінуксом ніколі не мав справ.

Добавлено через 3 минуты
Maxxx, оновлював систему вчора пізно вечором, було 3.5.3. Ти не розумієш, Канонікал просто читає наш форум і оперативно реагує на "капризи" (див. пост Smb.) звичайних користувачів :) Прогрес! Слава Red-forum! :)

Останнє редагування:

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

Ти не розумієш, Канонікал просто читає наш форум і оперативно реагує на "капризи"

Дуже сумніваюсь, якщо оператори мобільного зв’язку якщо і читають - нічого не роблять для покращення ситуації - у лінуксоїдів своїх тематичних форумів повно, до чого тут Ред-форум? Просто - "вони працюють" :)

Mobijolo

Заблокирован
Місто
Киевская область
Телефон
Huawei G700

Кто-то ставил Ubuntu 9.10 netbuk remix на HP 2133 mini ? Или хоть на какой другой нетбук. Что плохого было замечено?

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro

з Лінукса можна було б створити навіть "систему для блондинок,
при вигляді якої їм відриває верхній відросток"
Дык есть уже такие ОС :) Сделать то же самое из линукса, действительно может только кто-то мега-крутой. Учитывая что таких монстров в мире осталось немного, майкрософт с Эпплом отбрасываем :) и действительно нарисовывается гугл. Но, к сожалению, ничего вроде MacOS ближайшее время они не сделают, не потому что не могут(хотя наверное и не могут, на это рынок уже наверное поздновато влазить), а потому что не ставят это своей целью. Для блондинок кстати, линукс как раз очень даже нормальная ось - я маме на старый ноут поставил xubuntu - маме он лучше винды, потому что там игр больше, а набирать тексты - неважно где. Хотя все же понимают, что на самом деле я это сделал просто чтобы хвастаться, что моя мама - линуксоид :) Проблема начинается со средним юзером, который пытается выполнять задачи немного хитрее чем запуск текстового редактора или браузера - для такого юзера линукс еще не готов. А вот юзеры которые с линуксом на "твою мать", к коим я себя причисляю - делятся на две категории - кому-то в кайф ковыряться с ним, как с основной осью, а кому-то геммороя хватает на работе, а дома стоит винда - причем второго типа я встречал намного больше :) Цепляет так эта тема, потому что раздражает культ, ОС для нас, а не мы для неё. Если у меня крутится база данных или веб-сервер - я хочу, чтобы он у меня крутился на *никсе, а если мне надо браузер - набирать тексты - смотреть кино - играть в игры, то единственным плюсом линукса я вижу его бесплатность. Благо меня не смущает "ворованность" моей винды

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

Цепляет так эта тема, потому что раздражает культ, ОС для нас, а не мы для неё.

Именно так, в ответ на все холивары по этому поводу я говорю - каждая ОС - под свои задачи и условия.

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72

Mobijolo, линукс в целом быстро гробит батарею...в сравнении с виндовс в среднем на 50% быстрее батарея сдохнет.

Місто
Львов
Телефон
Samsung A52

Maxxx, та пожартував я, сумніваюсь, що вони взагалі про наш форум мають поняття :)

Добавлено через 1 минуту
Благо меня не смущает "ворованность" моей винды
Повір, поки що. А якщо собі уявити, що в силу певних обставин (чисто теоретично) взагалі неможливо буде використовувати крадену ОС, ти купиш Віндовс?

Останнє редагування:
Зверху