А я так то в світі нововведень вже став потихеньку звикати до нового банку. Не звик коли за мене вирішують якою карткою я мушу користуватись. Побачимо може і оставлю моно як резерв, а може зовсім видалю.
Давайте я перерахую всі ПЛЮСИ і ПЕРЕВАГИ monobank. Ви вже самі думайте, чи варто його залишати, чи треба прощатись.
0. Дуже поширений, є майже у всіх. А значить з ним багато хто співпрацює.
1. Безкоштовний переказ не тільки "всередині мережі", а й на картку будь-якого банку по Україні.
2. Безкоштовний переказ по реквізитам. На юросіб є ліміт, проте на фізиків без обмежень (можна і 200 000 грн відправити).
3. Безкоштовне поповнення мобільного через застосунок. Той же Приват за таке бере комісію, та й ТАСкомбанк теж.
4. Немає плати за вхідний платіж, як 0.5% на КДВ у Привата. Є лише плата за зняття через банкомат. Але це легко обійти.
5. Безкоштовна "тягнучка" (платіж з використанням інших систем) за власні кошти.
6. Обираєш контакт з записної книги і переказуєш кошти. Можна так навіть за реквізитами зробити переказ, що зручно.
7. Можна затиснути на контакт і обрати, на яку картку зробити переказ. Іноді це може бути актуально.
А також monobank краще за той же Приват своїми налаштуваннями безпеки. Ось наприклад:
1. Динамічний чи власний CVV/CVC код.
2. Можна вимкнути магнітну стрічку.
3. Можна заборонити проведення платежа, якщо країни не співпадають (я в Україні, а платіж на терміналі в США).
4. Можна заборонити зняття коштів у банкоматі.
5. Можна вимкнути безконтактну оплату, хоча цього не радять робити.
6. Захист від комісії Прома, OLX, Нової Пошти - заборона сторонніх оплат за кредитні кошти.
А що є мінусом чи недоліком monobank?
1. Його картки охоче блокує виконавча служба через онлайн-реєстр.
2. Немає повністю безкоштовного зняття грошей через банкомат, є комісія і 50000 грн цільових коштів на місяць (зарплата/дохід ФОП).
3. Немає % на залишок по картковому рахунку чи субрахунку, як у ПУМБа 5% на "МаніБокс". А у Банки же 0% на залишок.
4. Кешбек не завжди найкращий на ринку. (Не по всім категоріям високі ставки - ті ж продукти максимум 1% за власні)