VoLTE та VoWiFi від Київстар

Місто
Днепр
Телефон
iPhone SE 2022
kyivstar.ua/volte
kyivstar.ua/vowifi
— — —
Прес-реліз про запуск:
☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання. На інших пристроях коректна робота послуги не гарантується.

Причина: пресреліз VoWiFi
Останнє редагування модератором:

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Fanatik, так, можеш. Усе залежить від того наскільки в тебе є бажання глибоко зайти.

Для більш детального аналізу й "правильно" налаштування телефону треба розблокувати завантажувач (телефон відновлюється до заводського стану) і рутувати пристрій. Але на пристроях, які працюють на Android 13 і без прав ROOT, можна спробувати інсталювати Shizuku та запустивши її через комп'ютер і ADB. Перед початком читаємо посібник. Ну потім інсталюємо Pixel IMS.

Якщо не вдаться, то без рутування пристрою, читання мануалів на 4PDA не вийде...

/// Додано
ps Скоріше за все, Shizuku + Pixel IMS не допоможуть, оскільки вони не підкидують необхідний профіль. Треба мати рут і Magisk, до якого інсталювати застосунок для керування профілями. Ці профілі для сумісного телефону треба йще знайти...
Таким чином треба пробувати, якщо без рут не вийде, то читати й потім пробувати.

Останнє редагування:
Місто
Київ
Добрый день.
На кнопочных телефонах будет ли доступны эти технологии в будущем как вы считаете скажите пожалуйста.
VoLTE вже працює на двох NOKIA 225 4G (2020), звичайно там, де я зміг сам активувати, активацію на Lifecell я робив на PIXEL 7A, Vodafone в "My Vodafone".
Переглянути вкладення 65366
А про vowifi расскажите пожалуйста.
NOKIA 225 4G (2020) підтримує тільки VoLTE! Тобто WIFI в неї відсутній. Інших сучасних кнопкових телефонів я не маю.

Місто
Одеса
Київстар VoWiFi запрацював в мережі Vodafon/Vega. Вхідні дзвінки працюють. Раніше було тільки в wifi мережі Kyivstar.

Місто
Чернівці
Підкажіть - VoWiFi тут працює, якщо тариф не оплачений? Послуга у мене підключена, але періодично бачу, що біля мережі на Айфоні зникає значок VoWiFi. А тумблер сам вимикається.
Вмикаю тумблер і через якийсь час знову те саме. Як у вас з неоплаченим тарифом?

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Підкажіть - VoWiFi тут працює, якщо тариф не оплачений? Послуга у мене підключена, але періодично бачу, що біля мережі на Айфоні зникає значок VoWiFi. А тумблер сам вимикається.
Вмикаю тумблер і через якийсь час знову те саме. Як у вас з неоплаченим тарифом?
А чого воно повинно працювати на неоплаченому тарифі?

Місто
Чернівці
А чого воно повинно працювати на неоплаченому тарифі?
Я не знаю, тому і питаю - ніде про це не пише. Логічно було б, якби працювало. Наприклад, для прийому дзвінків, коли слабка мережа або взагалі відсутня (про 10 хв пам'ятаю).
Post automatically merged:

А, ну і ніхто не відміняв платні виклики поза тарифом. Тому тим більше мало б працювати.

Останнє редагування:
Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
andreuskas, а чому ні? Це базова опція, як наприклад 4ж.
Post automatically merged:

rony, бо айфон сам вирішує потрібен во-вайфай чи покриття оператора стабільне і підмога вайфай не потрібна

Місто
Івано-франківськ
Так, iPhone сам вмикає VoWi-Fi, якщо слабкий, не стабільний сигнал Lte, в мене дома може цілий день висіти в VoWi-Fi.
Але iPhone сам не вимикає тумблер. Він завжди ввімкнений.

artsel

Легальний 4G користувач
Місто
Львів
Телефон
iPhone 15, Pixel 7
Матвєй, у мене лайф щось чудить останній місяць. Сигнал вдома скочить, айфон сам в цей час на VoWiFi перемикає

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
artsel, ну може якийсь стандарт вмикають чи ще щось. Головне, що є во-вайфай і він працює) Я вже чекаю коли лайф вимкне 3ж і розширить лте 2100 ємність

Місто
Луцьк
Так, iPhone сам вмикає VoWi-Fi, якщо слабкий, не стабільний сигнал Lte, в мене дома може цілий день висіти в VoWi-Fi.
Але iPhone сам не вимикає тумблер. Він
Якраз цікавить один нюанс стосовно цього. Щоправда в мене Samsung, і на відміну від iPhone, у налаштуваннях VoWiFi можна обрати пріоритетну мережу для дзвінків: мобільну чи Wi-Fi. Так-от, якщо вибрати пріоритетною мобільну мережу, і сигнал LTE у квартирі падає скажімо до 1 чи нуль поділок (а він постійно стрибає, і ніколи не буває краще -106 dBm, а частіше в районі -110 dBm). У такому випадку що робитиме телефон при паршивому сигналі 4G - буде сам переходити на VoWiFi, чи перемкнеться собі на Edge, сигнал якого у цьому приміщені хороший, як це зараз відбувається десятки разів на день при вимкнених IMS-послугах?

Тобто чи Edge взагалі бере участь у цьому перемиканні між мобільною і Wi-Fi мережею у контексті VoWiFi? Не мав змоги перевірити, бо на Samsung-ах ще не з'явились повзунки для дзвінків через Wi-Fi на Київстарі.

Місто
Луцьк
Матвєй, Дякую. То значить в описаному мною сценарії телефон радше перейде на 2G, ніж включиться VoWiFi? Оскільки 2G/Edge тут ловить добре. А VoWiFi буде вмикатися тільки якщо не буде взагалі доступна жодна мережа - ні 4G, ні 2G?

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
SmartS, ну…тут залежить від мізків телефона. Якщо він орієнтуватиметься на во-лте і відповідно на 4ж, то вмикатиме во-вайфай при низьких показниках 4ж. Тре перевіряти на практиці

Місто
Луцьк
Матвєй, Ясно. Ну тоді, щоб перевірити, лишається чекати апдейта ПЗ (у моєму випадку або якогось чергового місячного патча від Samsung, або One UI 7), де будуть київстарівські профілі для VoWiFi

Місто
Чернівці
Але iPhone сам не вимикає тумблер. Він завжди ввімкнений.
Тоді не ясно чому Водафон при майже однаковому рівні сигналу постійно у VoWi-Fi, а Київстар ні.

Зверху