VoLTE та VoWiFi від Київстар

Місто
Днепр
Телефон
iPhone SE 2022
kyivstar.ua/volte
kyivstar.ua/vowifi
— — —
Прес-реліз про запуск:
☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання. На інших пристроях коректна робота послуги не гарантується.

✋Обмеження в роботі VoWiFi
Технологія VoWiFi буде працювати за умови, що ви зареєструвалися в "рідній" мережі не більше, ніж 10 хвилин тому. У роумінгу не надається.

💡 У разі заміни USIM/eSIM необхідно через підтримку перепідключити послугу VoLTE та VoWiFi.

Причина: обмеження в роботі VoWiFi
Останнє редагування модератором:

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
Матвєй, Дякую. То значить в описаному мною сценарії телефон радше перейде на 2G, ніж включиться VoWiFi? Оскільки 2G/Edge тут ловить добре. А VoWiFi буде вмикатися тільки якщо не буде взагалі доступна жодна мережа - ні 4G, ні 2G?
У мене в квартирі дуже добрий сигнал КС 4г+ (агрегація) і поганий/дуже поганий ВФ 4г (без агрегації). Експериментував і не бачив щоб при пріоритеті "переважно мобільні мережі" вмикалося автоматично ВоВіфі для ВФ.
Тобто чи голос йде через ВоЛте (навіть коли там одна-дві палки) чи йде через 3г.
Тому я увімкнув для ВФ пріоритет "переважно Віфі" і воно працює, навіть коли, наприклад, просто в режимі очікування мережа змінюється на 3г і мені телефонують.

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
Не працюють вхідні по ВоВіфі (при виклику довго тиша і потім скидається), що можна спробувати пошаманити?
Оновлення.
Виявляється вхідні у ВоВіфі працюють, але не у мене вдома.
Перевірив на безкоштовному Вайфаї у торгівельному центрі і там ВоВіфі працює на вхід і на вихід як для КС так і для ВФ.
А вдома у мене для Водафону все працює, а з КС якісь трабли.
Була ідея, що це через те, що у мене стоїть в налаштуваннях смартфону приватний DNS-сервер "dns.adguard.com", тому що його чомусь саме КС не любить (наприклад, онлайн відео з ним в КС працює "з кубиками", деякі сайти не завантажуються, досі не знаю чому, так як з Водафоном проблем немає). Але, вимкнув, і не дало результату.

Питання, чи можна покопирсатися в сторону роутера чи це взагалі з провайдером може бути пов'язано?

artsel

Легальний 4G користувач
Місто
Львів
Телефон
iPhone 15, Pixel 7
Fanatik, причин купа може бути. Найпростіше буде спробувати з іншим роктером або підʼєднати напряму до ноуту і роздати wifi з нього

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
Fanatik, причин купа може бути. Найпростіше буде спробувати з іншим роктером або підʼєднати напряму до ноуту і роздати wifi з нього
Розумію, але цікавить конкретика, може я можу сам якісь налаштування змінити в роутері і все буде ОК. Чи дійсно не всі провайдери зараз для КС щось мають.

Я просто слабо розумію, що може негативно впливати на ВоВіфі одного оператора, коли інший працює без проблем.

artsel

Легальний 4G користувач
Місто
Львів
Телефон
iPhone 15, Pixel 7
Fanatik, якщо цікавить конкретика, то треба вказувати хоча б назву роутеру

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
artsel, Маршрутизатор Xiaomi Mi WiFi Router 4A R4AC зараз такий працює.
За необхідності експериментувати, валяються під рукою ще два: більш стара модель Xiaomi Nano та якийсь маленький Mikrotik без антен.

artsel

Легальний 4G користувач
Місто
Львів
Телефон
iPhone 15, Pixel 7
Fanatik, роутер норм. Якщо не подвійний nat або специфічне підключення до інтернету як L2TP або PPTP, то справа не в ньому

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Fanatik, ну треба пробувати міняти Інтернет — перевірити працездатність, потім роутери й також перевірити працездатність, потім усе — перевіряєш. Ну для перевірки пробуєш також із тим DNS та без нього.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Для VoWiFi смартфон прокидає VPN- tunnel до ядра Київстар. Виходячи з твоїх дописів, саме робота адгарда створює проблеми для трафіку в сторону Київстар. Вимкни його і проблеми повинні зникнути.

Місто
Луцьк
Fanatik, Читав, що бажано в налаштуваннях роутера тримати увімкненим IPSec Passthrough, а також виключити SIP ALG. І ще щоб значення DHCP Lease Time було не менше, ніж 30 хв.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Fanatik, Читав, що бажано в налаштуваннях роутера тримати увімкненим IPSec Passthrough, а також виключити SIP ALG. І ще щоб значення DHCP Lease Time було не менше, ніж 30 хв.
Всі ці налаштування діють однаково на VoWiFi від всіх операторів. А в дописувача проблеми лише з Київстар. Я бачу проблему із затиками трафіку до IMS Київстар.

Місто
Одеса
Підкажіть - VoWiFi тут працює, якщо тариф не оплачений? Послуга у мене підключена, але періодично бачу, що біля мережі на Айфоні зникає значок VoWiFi. А тумблер сам вимикається.
Вмикаю тумблер і через якийсь час знову те саме. Як у вас з неоплаченим тарифом?
При несплаті точно працює.

Місто
Київ
вмикає VoWi-Fi, якщо слабкий, не стабільний сигнал Lte
здається, воно завжди, коли є добрий вайфай, працює на ньому незалежно від якості LTE. ну і це логічно, бо навіщо навантажувати БС якщо наприклад постійно є фібровий гігабітний вайфай у клієнта?
Post automatically merged:

Так, iPhone сам вмикає VoWi-Fi, якщо слабкий, не стабільний сигнал Lte, в мене дома може цілий день висіти в VoWi-Fi.
Але iPhone сам не вимикає тумблер. Він завжди ввімкнений.
Тоді не ясно чому Водафон при майже однаковому рівні сигналу постійно у VoWi-Fi, а Київстар ні.
мабуть справа у якості вайфаю, пінгах тощо. якщо пінг на LTE кращий ніж пінг на вафлі, то юзає VoLTE. вибір залежно від якості - це знов таки логічно.

Вкладення

• IMG_7722.jpeg
    IMG_7722.jpeg
    18.8 КБ · Перегляди: 51
Останнє редагування:
Місто
Харків
Підкажіть - VoWiFi тут працює, якщо тариф не оплачений? Послуга у мене підключена, але періодично бачу, що біля мережі на Айфоні зникає значок VoWiFi. А тумблер сам вимикається.
Вмикаю тумблер і через якийсь час знову те саме. Як у вас з неоплаченим тарифом?
В начале VoLTE не работал при неоплаченном тарифе, теперь работает, с VoWiFi история таже.
И VoLTE и VoWiFi должны работать при неоплаченном тарифе.

Місто
Луцьк
remmmi, А при слабкому сигналу LTE, що телефон найімовірніше зробить - перейде у 2G (сигнал якого хороший), чи перейде на VoWiFi?

Місто
Київ
remmmi, А при слабкому сигналу LTE, що телефон найімовірніше зробить - перейде у 2G (сигнал якого хороший), чи перейде на VoWiFi?
мабуть теж на вайфай. бо вибір швидше за все робиться за сукупністю кількох факторів: пінг, пропускна спроможність каналу, кількість втрачених пакетів тощо.

Місто
Луцьк
remmmi, Дякую. А то зараз, незалежно від того чи включений VoLTE в налаштуваннях чи ні, одразу після початку дзвінка перемикається на Edge, бо сигнал LTE у приміщенні паршивий. Тому й цікавило, чи щось зміниться при увімкненому VoWiFi (з пріоритетом на мобільний сигнал), коли VoWiFi стане доступний на Samsung.

Місто
Київ
SmartS, 100% буде вайфай. це ж ще крім вищої якості звуку дуже сильно економить оператору електроенергію на базових станціях і зменшує знос обладнання. а тільки одна електроенергія там вже по 10 грн квт. тому БС буде використовуватися тільки для реєстрації телефону в мережі чи там пінгу абонента тощо, а голосові дані будуть ходити через вайфай роутер абонента і хай він сам платить за електрику 😄

Зверху