VoLTE та VoWiFi від Київстар

Місто
Днепр
Телефон
iPhone SE 2022
kyivstar.ua/volte
kyivstar.ua/vowifi
— — —
Прес-реліз про запуск:
☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання. На інших пристроях коректна робота послуги не гарантується.

✋Обмеження в роботі VoWiFi
Технологія VoWiFi буде працювати за умови, що ви зареєструвалися в "рідній" мережі не більше, ніж 10 хвилин тому. У роумінгу не надається.

💡 У разі заміни USIM/eSIM необхідно через підтримку перепідключити послугу VoLTE та VoWiFi.

Причина: обмеження в роботі VoWiFi
Останнє редагування модератором:
Місто
Київ
SmartS, ну от я вже перевіряю. на укр сімці за наявності вайфаю завжди kyivstar vowifi. а простий lte залишається тільки на другій сімці — вона іноземна і вона на esim. не знаю, чому і там не переходить на vowifi, бо налаштуваннях сімки воно включено. може через роумінг. але основна укр сімка майже від початку користування послугою перемикається з vowifi на lte тільки на вулиці. вдома — ніколи.

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
remmmi, Дякую. А то зараз, незалежно від того чи включений VoLTE в налаштуваннях чи ні, одразу після початку дзвінка перемикається на Edge, бо сигнал LTE у приміщенні паршивий. Тому й цікавило, чи щось зміниться при увімкненому VoWiFi (з пріоритетом на мобільний сигнал), коли VoWiFi стане доступний на Samsung.
Ну я вище в подробицях описав ситуацію, не перемикається воно на ВоВіфі при налаштуванні "переважно моб. мережі" при поганому сигналі ЛТЕ.
Що там на Айфонах - не знаю.

Місто
Чернівці
То у мене одного ось цей тумблер через якийсь час (година-дві, а інколи і 10 хв) сам автоматично вирубається? VoLTE при цьому завжди включений, з ним проблем нема. Номер на esim, якщо це має якесь значення. Iphone 15 PM, iOS 18.2.
1736088706365.png

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
Fanatik, роутер норм. Якщо не подвійний nat або специфічне підключення до інтернету як L2TP або PPTP, то справа не в ньому
З приводу подвійного Нату не знаю і не знаю як перевірити. Думаю, явно якийсь один айпі у мене на якому і інші "сусіди" сидять.
Підключення звичайне, точно не специфічне, через dhcp. До роутера ще термінал ONU.
Post automatically merged:

Fanatik, ну треба пробувати міняти Інтернет — перевірити працездатність, потім роутери й також перевірити працездатність, потім усе — перевіряєш. Ну для перевірки пробуєш також із тим DNS та без нього.
Пішов зараз в сусідній будинок, там той самий провайдер в спортивному центрі і у мене пароль є від їхнього Вайфай. Там ВоВіфі від КС працює без проблем.

Висновок: проблема в моєму роутері?

Місто
Київ
не перемикається воно на ВоВіфі при налаштуванні "переважно моб. мережі"
тобто ви самі йому дали інструкцію намагатися використовувати моб мережу поки це хоч якось можливо, а потім дивуєтеся, чому це телефон її виконує )

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
Для VoWiFi смартфон прокидає VPN- tunnel до ядра Київстар. Виходячи з твоїх дописів, саме робота адгарда створює проблеми для трафіку в сторону Київстар. Вимкни його і проблеми повинні зникнути.
Я ж писав, що пробував вимикати, але воно не впливає ніяк. В інших місцях ВоВіфі працює без проблем і з ним і без нього. Вдома у мене не працює і з ним і без нього.

Місто
Харків
Fanatik, роутер норм. Якщо не подвійний nat або специфічне підключення до інтернету як L2TP або PPTP, то справа не в ньому
З приводу подвійного Нату не знаю і не знаю як перевірити. Думаю, явно якийсь один айпі у мене на якому і інші "сусіди" сидять.
Підключення звичайне, точно не специфічне, через dhcp. До роутера ще термінал ONU.

Fanatik, ну треба пробувати міняти Інтернет — перевірити працездатність, потім роутери й також перевірити працездатність, потім усе — перевіряєш. Ну для перевірки пробуєш також із тим DNS та без нього.
Пішов зараз в сусідній будинок, там той самий провайдер в спортивному центрі і у мене пароль є від їхнього Вайфай. Там ВоВіфі від КС працює без проблем.

У вас скорее всего в ONU работает NAT и в роутере еще NAT, по хорошему ONU бы перевести в режим моста.

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
Fanatik, Читав, що бажано в налаштуваннях роутера тримати увімкненим IPSec Passthrough, а також виключити SIP ALG. І ще щоб значення DHCP Lease Time було не менше, ніж 30 хв.
Подивлюся в налаштуваннях, але на роутерах Сяомі налаштування дуже обмеженні.

не перемикається воно на ВоВіфі при налаштуванні "переважно моб. мережі"
тобто ви самі йому дали інструкцію намагатися використовувати моб мережу поки це хоч якось можливо, а потім дивуєтеся, чому це телефон її виконує )
Я не дивуюся.
Просто ви відповідали людині, яка, як я зрозумів, цікавиться тим, що буде на практиці, якщо сигнал 4г поганий і увімкнуто Волте і ВоВіфі (переважно моб.мережі).
Я описав свою практичну ситуацію, що буде.

Останнє редагування:
Місто
Київ

У вас скорее всего в ONU работает NAT и в роутере еще NAT, по хорошему ONU бы перевести в режим моста.
у мене подвійний NAT, а ще VPN, а ще pihole ріже рекламу, а ще DNS не провайдерівський, а зовнішній. і жодних проблем з vowifi.

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
Kovalevgen, Як я можу переналаштувати ОНУ?
Я чомусь раніше вважав, що це просто якась коробочка від провайдера, на яку я ніяк не можу впливати.

Місто
Харків
Kovalevgen, Як я можу переналаштувати ОНУ?
Я чомусь раніше вважав, що це просто якась коробочка від провайдера, на яку я ніяк не можу впливати.
Это не просто коробочка, это примитивный роутер, что бы переключить ее с режима роутера в режим моста нужно знать пароль от нее, можно погуглить по модели какой пароль по умолчанию (провайдеры их редко меняют) или обратится к провайдеру что бы они удаленно зашли на вашу ONU и поменяли режим работы на мост.

Fanatik

Пчеломан
Місто
Ужгород
Телефон
Redmi Note 10 Pro
Kovalevgen, А як я можу підключитися до цієї коробочки? Вайфаю то там не має. Потрібна віта пара та ПК?

Місто
Харків
Зверху