Місто
Днепр
Телефон
iPhone SE 2022
kyivstar.ua/volte
kyivstar.ua/vowifi
— — —
Прес-реліз про запуск:
☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання. На інших пристроях коректна робота послуги не гарантується.

✋ Обмеження в роботі VoWiFi
Технологія VoWiFi буде працювати за умови, що ви зареєструвалися в "рідній" мережі не більше, ніж 10 хвилин тому. У роумінгу не надається.

💡 У разі заміни USIM/eSIM необхідно через підтримку перепідключити послугу VoLTE та VoWiFi.

Причина: обмеження в роботі VoWiFi
Останнє редагування модератором:
Місто
Дніпро
Телефон
Samsung A73 5G
Також підтверджую, Телефон Samsung s24 Ultra, роутеры Asus проблем зовсім немає
Vowifi працює вже давно без багів як мінімум з серпня

Місто
Харьков
А що якщо більшість проблем з VoWiFi від КС виникають там, де багато перешкод для Wi-Fi
звичайно, но не все так критично. При поганому Wi-Fi телефон має розірвати VoWiFi и перейти на VoLTE. Втрата скоїсь кількості пакетів не впливає на якісь голосу, там ще є SIP і механізми дублювання для надійності. Коли телефон знаходиться в режімі очікування, там трафік мінімальний, приблизно раз на хв обмин пакетами "я живий", щоб роутер не грохнув тоннель через 3 хв

Місто
Харьков
І до речі, прошивка модема взагалі може оновлюватися виробником - наприклад, через місячні патчі або оновлення ОС? Чи це жорстко зашито без можливості змін?
звичайно, якщо телефон на підтримці. Взагалі там дивний і незрозумілий ланцюжок: оператор - виробник телефона- виробник SoC з сертификатами безпеки самих прошивок та іх перевірки при завантаженні телефона.
у мене (і відповідно з тим же самим процесором Exynos 1480) - тут люди писали, що VoWiFi від КС працює без жодних проблем.
оце дивно. Може треба ще порівнювати яки оновлення стоять, а саме яка прошика модема. Може таке бути для різних версій телефона вони різні, тут не знаю.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
у мене (і відповідно з тим же самим процесором Exynos 1480) - тут люди писали, що VoWiFi від КС працює без жодних проблем.
оце дивно. Може треба ще порівнювати яки оновлення стоять, а саме яка прошика модема. Може таке бути для різних версій телефона вони різні, тут не знаю.
Телефони в нас однакові - Samsung A55 і оновлення, думаю, однакові.
У мене з VoWiFi від Київстар проблем немає. Вже кілька місяців все добре.

Місто
Луцьк
Телефон
Samsung Galaxy A55
SvPet, Так отож. У мене теж самі свіжі оновлення встановлено (One UI 8 Android 16, патч за грудень). А у вас, до речі, далеко телефон від роутера зазвичай знаходиться? Є якісь значні перешкоди на шляху між ними - на кшталт стін, дзеркальних поверхонь?

Останнє редагування:
Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
А у вас, до речі, далеко телефон від роутера зазвичай знаходиться? Є якісь значні перешкоди на шляху між ними - на кшталт стін, дзеркальних поверхонь?
Відстань метрів зо два, але через стіну в панельному будинку. Телефон завжди знаходиться на одному місці: лежить на підвіконні.
Роутер - на відкритій поверхні, лежить на столі.

Останнє редагування:
Місто
Луцьк
Телефон
Samsung Galaxy A55
Відстань метрів зо два, але через стіну в панельному будинку.
У мене роутер у шафі-купе з дзеркальними дверима, і товста стіна на шляху. Сигнал Wi-Fi завжди хороший, але перешкоди досить значні.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
Звертався декілька разів, назбиравши інфо про кілька невдалий дзвінків і вказавши при зверненні конкретну дату і час таких дзвінків.
Ну спробуй через регулятора звернутися. Я сьогодні намагався відтворити проблему, але не виходить. Усе працює на ура :( Не відомо чи полагодили, чи плавуча проблема.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
SmartS, навряд чи. Після скарги до регулятора зо мною зв'язався фахівець підтримки й запросив додаткову інформацію (дату, час і номери телефоні, коли відбувалася проблема). Попросив перетелефонувати через пару діб, щоб я зібрав інформацію.
Спробуй повідомити про проблему сюди: [email protected] або офіційно https://kyivstar.ua/about/feedback

Місто
Луцьк
Телефон
Samsung Galaxy A55
Howl, Щодо моїх експериментів, ось що я станом на зараз зробив (і при цьому протягом дня VoWiFi працює без збоїв):
1) Зарезервував IP для свого телефона в налаштуваннях DHCP сервера через веб-інтерфейс роутера.
2) Вимкнув NAT Boost в налаштуваннях роутера.
3) Вимкнув Short GI в налаштуваннях безпровідної мережі роутера.

Вчора при 1 і 2 з цих пунктів все одно ловив недодзвони. Потім вимкнув той Short GI, але лишив все інше - і поки VoWiFi норм. Або щось з цього допомогло, або в комплексі ці 3 речі, ну або КС-и пофіксили і так співпало.

Якщо ще хоча б один невдалий виклик буде (вихідний чи вхідний), повідомлю про проблему на адресу(и), яку ти вказав.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
SmartS, я з роутером нічого не робив, як у дома, так і на роботі. Але зараз я поки що не можу відтворити проблему. У грудні я проблему спостерігав, зараз -- ні. З того, що я бачив раніше, коли відбувалися проблеми з VoWiFi, так це відсутність реєстрації в IMS.

Місто
Луцьк
Телефон
Samsung Galaxy A55
З того, що я бачив раніше, коли відбувалися проблеми з VoWiFi, так це відсутність реєстрації в IMS.
Так, все вказує на те, що злітає реєстрація в IMS, але дивно те, що в телефоні в розділі "Стан SIM-картки" в цих випадках пише, що зареєстровано в IMS. Тобто телефон думає, що зареєстрований в IMS, а насправді - ні. Хз чому так відбувається.

До речі, якщо комусь цікаво, прикріпляю фрагмент відповіді підтримки Samsung, яку я отримав у грудні, і яка вказує, що вони фіксують помилки фактично лише в мережі Київстар. Знову ж таки, я їм тоді скинув системний журнал після чергового невдалого дзвінка, і статус того звернення досі "На розгляді". Є надія, що великий виробник смартфонів має більший вплив на оператора і більше каналів взаємодії, ніж пересічний користувач, і можливо, це якось посприяє вирішенню.

Вкладення

• Screenshot_20260105_181304_Samsung Members.jpg
    Screenshot_20260105_181304_Samsung Members.jpg
    228 КБ · Перегляди: 35

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
SmartS, як на мене, то я б зібрав би відомості про хибні дзвінки, листування з підтримкою виробника телефону й направив до оператора. А якщо відповідь була не дуже, то до регулятора.

Місто
Калуш
Телефон
Samsung M35
З того, що я бачив раніше, коли відбувалися проблеми з VoWiFi, так це відсутність реєстрації в IMS.
Так, все вказує на те, що злітає реєстрація в IMS, але дивно те, що в телефоні в розділі "Стан SIM-картки" в цих випадках пише, що зареєстровано в IMS. Тобто телефон думає, що зареєстрований в IMS, а насправді - ні. Хз чому так відбувається.
Пригадуєте, я також маявся з тим. Перевів номер на ЛС. За місяць користування не було проблем, які постійно виникали на КС.

Тому не мучте себе "копанням" в бік роутера, провайдера інтернету чи що мовляв Ексінос "мордою не вдався". Проблема не там.

Місто
Луцьк
Телефон
Samsung Galaxy A55
Пригадуєте, я також маявся з тим
Так, пригадую ;)
До речі, мої експерименти на рівні роутера виявились невдалими - хоч учора цілий день VoWiFi працював гарно, з вечора знову почалися ті самі трабли з викликами.
Думаю, це все-таки в Київстара щось локальне / регіональне з мережею чи регіональним IMS-ядром (або щось схоже), яке часто ігнорує пінги від пристрою про те, що він в мережі. Або ті пінги не доходять до нього.

Зафіксував статистику невдалих дзвінків і спробував ще раз звернутися до тех підтримки, зафіксували і сказали, що спробують допомогти.
Не хочеться поки переводити номер на іншого оператора, бо чимало дзвінків всередині мережі Київстар, і тариф "Все разом" вигідний, ще й ДІ гарно працює без світла (акумулятори на комутаторі міняли десь рік тому). На крайняк VoLTE працює загалом добре. А там буде видно.

Останнє редагування:
Місто
Калуш
Телефон
Samsung M35
Ну якби у мене був їх інтернет домашній - я б теж не переводив, а так - вирішив проекспериментувати.
У мене також більшість співрозмовників на КС, проте 1500 хв вистачає.
Як бонус отримав відеодзвінки на ЛС.
А ложка дьогтю - звук при дзвінку з ЛС по VoWiFi чи LTE на деяких абонентів КС (у яких не працює VoWiFi чи VoLTE) виходить гіршим ніж просто по 2G.

Це взагалі якийсь сюр... Отак з дружиною щоб поговорити - вимикаю VoWiFi :oops:o_O

Місто
Хмельницький
Телефон
Google Pixel 7 Pro
Ось і у мене від учора почались приколи з VoWiFi «абонент не зареєстрований у мережі». До вчорашнього дня все добре працювало а тепер недодзвони почались на VoWiFi. Жодних налаштуваннь в телефоні чи на роутері не змінював. Дивина якась.

Останнє редагування:
Зверху