Місто
Днепр
Телефон
iPhone SE 2022
kyivstar.ua/volte
kyivstar.ua/vowifi
— — —
Прес-реліз про запуск:
☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання. На інших пристроях коректна робота послуги не гарантується.

✋ Обмеження в роботі VoWiFi
Технологія VoWiFi буде працювати за умови, що ви зареєструвалися в "рідній" мережі не більше, ніж 10 хвилин тому. У роумінгу не надається.

💡 У разі заміни USIM/eSIM необхідно через підтримку перепідключити послугу VoLTE та VoWiFi.

Причина: обмеження в роботі VoWiFi
Останнє редагування модератором:
Місто
Харьков
На вашу думку, чи може теоретично якось впливати на стабільність VoWiFi тип IP-адреси?
У мене веб-інтерфейс роутера показує 100.88.***.***, а спідтест каже 188.163.*.***.
На мою думку тип адреси не повинен впливати. Онлайн визначники IP-адреси доволі часто помиляются, і при другому оновлені веб сторінки вже показуют іншу адресу. Також помічав що деякі інтернет провайдери часто міняют зовнішю IP-адресу. Думаю це за для економії IP-адрес. Якщо таке трапляється це вже може впливати. Якщо у вас ДІ від КС, то може вони дають ipv6 /64 префікс. Начебто десь бачив що профилях фугурує ipv6. Тоді треба налаштувати роутер на dual stack з ipv6, і модем телефона має при наявности доступу по ipv6 використовувати саме його.

Взагалі там таке враження, що щось с не так с поведінкою самого модема телефона. Якщо пропадає інтернет, або телефон втрачає на деякий час wi-fi, то модем намагається відновити ipsec тунель. Тунеля вже нема. Напевне на стороні оператора тунель видаляється, якщо від модему телефона деякий час нема пакетів підтвердження. Но телефон вважає, що тунель існує і стукає вже у закриті двері, з того самого порта. На екрані при цьому є позначка vowifi. Мабуть модем очікує вхідні дзвінки саме через ipsec тунель. У цей час напевне у оператора телефон зареєстрований в мережі, але виклики телефон не приймає.

Через деякий час модем телефона все ж таки оговтується, та створює новий тунель. В деяких випадках і цього не відбувається. Тоді на телефоні зникає позначка vowifi і телефон повноцінно реєструється в мережі volte, та приймає виклики через моб мережу. Тепер щоб включити vowifi, треба виключити «wi-fi виклики» на деякий час, або через перезавантаження модему «літачком».

У іншому оператору на тому ж самому телефоні теж така поведінка, але модем при цьому значно швидше створює новий тонель.

Останнє редагування:
Місто
Калуш
Телефон
Samsung M35
Ціла "дисертація". Якби (якщо) справа була б справді в тому, воно б лікувалося програмно і КС то б не становило фінансової проблеми чи значних витрат часу.
А так висновок такий, що або то не так, або Київстарові воно і ... не вперлося.

Чи так чи інак - то камінь в город оператора зв'язку. А для тих хто чекає на зміни, це означає - можете не чекати.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
Спостерігаю такий сценарій.
Ось телефон підняв технологію VoWiFi. Через якийсь час ця технологія зникає і використовує VoLTE. Потім може VoWiFi з'явитися на якийсь час і знову зникає. В іншій мережі Wi-Fi технологія VoWiFi може не піднятися. Перезавантажуєш телефон і все ОК -- VoWiFi працює.
Не знаю це пов'язано з тим, що я короткий проміжок часу виходжу із зони дії Wi-Fi чи якийсь глюки в локального провайдера (роутера). Просто поряд лежить інша модель телефону цього ж виробника, але вона не покидала Wi-Fi -- VoWiFi працювало без проблем.

Openpharmacist

Pro libertate
Місто
Запоріжжя
Телефон
Motorola edge 60 pro
От почитав про проблеми з VoWiFi у людей. Ну от в мене, принаймні сьогодні, нема жодної проблеми з VoWiFi. 27 прийнятих дзвінків сьогодні на різних локаціях. Все добре. Ну, звісно, це не "репрезентативна вибірка". Вчора мігрував на Київстар. А сьогодні приймав дзвінки. Подивимось. Телефон Motorola edge 60 pro.

Місто
Чернігів
Раз тут такая активность, может кто то знает как решить проблему с тем что когда телефон сам вываливается в 2же в лифте или по трассе, то потом VoLTE не возвращается само, нужно клацать режим полета.
Такая фигня с того момента как перешел на КС...
Post automatically merged:

Openpharmacist, я перешел на КС без смены номера. И проблема с VoLTE.
Когда телефон сам вываливается в 2же в лифте или по трассе, то потом VoLTE не возвращается само, нужно клацать режим полета.
Не пользуюсь короче... жду пока пофиксят

Останнє редагування:

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
maximchk, при этом телефон возвращается в сеть 4G?
Если да, то предположу о наличии проблемы с IMS: или профиль модема на телефоне, или сеть оператора. С учётом того, что ты профиль модема подправить не можешь, то обращайся для начала к оператору. Пусть они попробуют анализировать со своей стороны.

Если нет регистрации в IMS, то и не будут работать VoLTE и VoWiFi.

Місто
Васильків
Телефон
Xiaomi 15T
У них один ответ. Телефона нет в списке поддерживаемых...
Якщо немає вашої моделі телефону в списку підтримуваних VoLTE від Київстар на сайті оператора, а сам телефон уже не оновлюється, то й, напевно, чекати вже нема чого. Якщо модель телефону оновлюється, то, можливо, і додадуть VoLTE та VoWiFi від Київстар.

Декілька слів про VoLTE та VoWiFi.
Особисто для мене можливість користуватися VoLTE та VoWiFi є дуже важливою. Чути голос співрозмовника майже без спотворень, без хрипів та клацань у розмовному динаміку (якщо й у співрозмовника підтримується, включено і працює VoLTE або VoWiFi) - чудово.
І повертатися до відсутності VoLTE та VoWiFi на моєму телефоні я вже не хочу.

Останнє редагування:
Зверху