Місто
Днепр
Телефон
iPhone SE 2022
kyivstar.ua/volte
kyivstar.ua/vowifi
— — —
Прес-реліз про запуск:
☝️ Робота послуги забезпечується з обмеженого переліку пристроїв абонентського обладнання (смартфони), які мають відповідне програмне забезпечення від виробника обладнання. На інших пристроях коректна робота послуги не гарантується.

✋ Обмеження в роботі VoWiFi
Технологія VoWiFi буде працювати за умови, що ви зареєструвалися в "рідній" мережі не більше, ніж 10 хвилин тому. У роумінгу не надається.

💡 У разі заміни USIM/eSIM необхідно через підтримку перепідключити послугу VoLTE та VoWiFi.

Причина: обмеження в роботі VoWiFi
Останнє редагування модератором:
Місто
Калуш
Телефон
Samsung M35
Трошки не зовсім в тему, але щодо "глухого звуку".

Два самсунги, в одному місті, але з різних БС.

Дзвоню я до дружини - глухий звук, ніби через ганчірку говоримо (і я її погано чую і вона мене). Набирає вона мене - звук ОК.

Зберігається тенденція, що при volte і vowifi чути краще але все одно значно гірше коли я дзвоню їй, ніж коли вона мені.

Переставив сімку в інший телефон - те саме.

Дивно, але факт.
Проблема вирішилася, коли дружина встановила на свій А52 оновлення. (мабуть то був патч + ще щось). З'явилося vowifi
але що більш важливо і прикольно - звук став однаково чудовий і коли вона дзвонить мені і коли я їй.

Тут мушу подякувати КС за роботу.

Місто
Луцьк
Щось у мене ще з'явились додаткові трабли з VoWiFi на КС (телефон Samsung A55). Мало того, що як і раніше послуга тупо перестає іноді працювати при активному значку у строці статусу. Так вже пару днів VoWiFi взагалі не вмикається, якщо не смикнути літак. Не кожен раз, але часто. У когось ще таке спостерігається?

Місто
Киев
SmartS, такий же смартфон і одна сім КС фізична а друга Єсім теж КС,обидві працюють чітко,я у Києві та київській області проживаю. Працюю на складі классу А ,Vowifi дуже виручає ,бо мережі фактично нема,ну може є по одному діленню,недозвонів нема поки що.

Місто
Стрий
Привіт!
Хто в курсі — чи працює Wi-Fi дзвінки (Wi-Fi Calling) і VoLTE від Київстару за кордоном, у роумінгу?
Хочеться знати, чи можна буде нормально дзвонити без Viber'ів і Telegram'ів, якщо є тільки Wi-Fi.

Якщо хтось уже пробував — відпишіться, будь ласка.
Дякую наперед! 🙌

Місто
Луцьк
caTupuk, Може, дійсно ще від регіону залежить, як тут в темі писали вище.
Я вже пробував скидати в телефоні налаштування мобільної мережі і Wi-Fi - все одно нестабільно працює.
Он вчора перед сном увімкнув VoWiFi, спочатку працювало - а зранку вже ні я, ні до мене не додзвонитися.
Ще помітив, коли це відбувається і я розумію що не на зв'язку, то при вимкненні тумблера VoWiFi телефон також довго не перемикається на VoLTE (хоча 4G є, хоч і поганенький).

Місто
Монастирище
Телефон
Samsung S25
caTupuk, Може, дійсно ще від регіону залежить, як тут в темі писали вище.
Я вже пробував скидати в телефоні налаштування мобільної мережі і Wi-Fi - все одно нестабільно працює.
Он вчора перед сном увімкнув VoWiFi, спочатку працювало - а зранку вже ні я, ні до мене не додзвонитися.
Ще помітив, коли це відбувається і я розумію що не на зв'язку, то при вимкненні тумблера VoWiFi телефон також довго не перемикається на VoLTE (хоча 4G є, хоч і поганенький).
В мене теж VoWiFi працює чудово. Зрідка, раз на декілька днів просто потрібно перезавантаження зробити бо перестає вмикатися індикація VoWiFi. Але з дзвінками проблем в такі моменти не спостерігається.
Можливо залежить від роутера. Від регіону надряд.

Місто
Луцьк
caTupuk, Ага. У мене вдома теж сигнал 4G слабкий (десь як на вашому скріншоті), і VoLTE не витягує. Саме тому і мав сподівання на VoWiFi.
Post automatically merged:

caTupuk, А до речі, який режим мережі ви використовуєте: Пріоритет LTE чи Пріоритет 5G?

Останнє редагування:
Місто
Луцьк
Можливо залежить від роутера. Від регіону надряд.
Роутер у мене ніби хороший і зовсім не древній (TP-Link Archer C80). Домашній інтернет від КС з послугою Гігабіт. Користуюсь діапазоном 5 GHz, сигнал Wi-Fi стабільний.
Те, про що пишуть в інтернетах про налаштування роутера у контексті VoWiFi - у мене з цим, здається, все в порядку:

Як і рекомендують, у розділі "Security" > "ALG" параметр "IPSec Passthrough" включений, і "SIP ALG" виключений (на прикріпленому скріншоті).
Також у розділі "DHCP Server" параметр "Address Lease Time" виставлено 120 хвилин (рекомендують не менше 30 хв.)

Ще пригадую, що за замовчанням був активний EasyMesh, але я його відключив, бо в мене не mesh-мережа.
І, здається, в розділі "Operation Mode" був активний "Access Point Mode", а я натомість вибрав "Router Mode".

Можливо, хтось підкаже - на що ще у налаштуваннях роутера звернути увагу?

Вкладення

• Знімок екрана 2025-07-18 163107.png
    Знімок екрана 2025-07-18 163107.png
    84.1 КБ · Перегляди: 46
Останнє редагування:

SilentBoss

SysАdmіn
Місто
Львівська обл.
Телефон
RN10Pr/12/14 5G/POCO F5
Сьогодні оновив RN 14 5g до HOS 2.0.202 (EU), vowifi запрацювало без додаткових маніпуляцій. (Послуги були активовані раніше але працювало лише VoLTE)

Останнє редагування:
Місто
Луцьк
Marius, Я вже грішним ділом подумав, що причина цих траблів у відсутності моєї моделі (як і вашої) у списку підтримуваних на офіційному сайті КС тут: https://kyivstar.ua/vowifi#check
Але, наприклад, у caTupuk з такою ж моделлю все чудово. Та і схоже, що цей перелік не зовсім актуальний. Наприклад, Samsung A35 там є, а мого A55 нема, хоча вони одного року випуску і приблизно одночасно обидва отримали оновлення, з яким з'явився VoWiFi.

Місто
Запорожье
Телефон
Redmi Note 13 4G
Можливо, хтось підкаже - на що ще у налаштуваннях роутера звернути увагу?
А точно роутер виноват? У меня на домашнем микроте работает без дополнительных настроек, на службе через старлинк тоже.

Місто
Луцьк
А точно роутер виноват?
Та не точно. Насправді ніхто не знає.
Просто на однакових моделях телефонів з однаковим найсвіжішим софтом у різних людей VoWiFi працює по-різному (на одному чудово, а на іншому погано). Також пишуть, що навряд чи пов'язано з регіоном. Тому і методом виключення виникло припущення, що може бути справа в роутері.
Ну або КС щось допилює ...

Місто
Київ
Тим часом сьогодні помітив, що вовайфай запрацював у роумінгу. Не знаю чи вплинула якось на це вчорашня заміна фізичної сімки на єсім. Номер корпоративний

вибачте, дезінформував. справа в налаштуваннях роутера. Просто до того не працювало, а тепер - так)

Вкладення

• IMG_2167.jpeg
    IMG_2167.jpeg
    36.2 КБ · Перегляди: 107
Останнє редагування:
Зверху